Görüş Bildir
Haberler
Önümüz Kış! Depresif Havalarda Ruhunuzu Kararmaktan Kurtaracak 10 Basit Değişiklik

Önümüz Kış! Depresif Havalarda Ruhunuzu Kararmaktan Kurtaracak 10 Basit Değişiklik

Sonbahar hızlı geldi malum; kış da kapıda. Kapkaranlık havalara uyandığımız günlerde işe gitmek bir çoğumuz için eziyetlerin en beteridir. 

Peki insanı durduk yere depresyona sokma potansiyeli taşıyan bu havalarda ruh halimizin dengesini korumak için neler yapabiliriz? Basit ama etkili 10 öneriyi sizlere Entrepreneur'dan derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uyanır uyanmaz biraz esneme - gerinme hareketi çalışın.

Saatlerce hemen hemen hareketsiz pozisyonda uyumanın ardından güne kaslarınızı güzelce esneterek başlamak iyi gelecektir. Yataktan çıkmadan, hatta gözlerinizi bile açmadan yapabileceğiniz pek çok esneme ve gerinme hareketi var. 

Soğuklara doğru uyanmak üzere olduğumuzu da düşünürsek, bu sizin yataktan tir tir titreyerek kalkmanızı da önleyecektir.

2. Kahvaltınızı simit - poğaça yerine proteinle yapın.

Yol üstündeki simitçiden bir şeyler almak daha pratik evet, ama bunun yerine, kahvaltıda yumurta gibi yüksek proteinli bir şeyler yemeye çalışın. Vücudumuz proteini sindirmek için daha fazla enerji harcar. Bu da uykulu halinizi daha kolay üzerinizden atabilmenize yardımcı olur. Enerji verecek gıdalarla beslenmek, sabah saatlerini çok daha kolay atlatmanıza yarar.

3. Sabahın hazırlığını geceden yapma alışkanlığı edinin.

Yatmadan önce yarın sabah ne giyeceğinize, yanınıza neleri alacağınıza biraz kafa yorarsanız o '5 dakika daha'yı alarm ertelemek yerine buradan kazanırsınız. 

Özellikle de depresif havalarda, ruh halimiz hava durumuyla benzeşmeye başlar ve sabah uykulu halimizle ilk üzerimize geçirdiğimiz şeyi aslında pek de kendimize yakıştırmayız. Bu da gün boyu bize hiç yoktan neşesizlik ilave eder.

4. Ne kadar çok ışık olursa o kadar iyi.

Doğal ya da yapay fark etmez. Odada ışık olması, beynimize artık uyanma zamanının geldiği sinyalini gönderir ve beyin, uyku hormonu olan melatonin salgısını durdurur. Sabah alarm saatiniz geldiğinde odada mümkün olduğunca çok ışık yaratın. Uyanmanız kolaylaşacaktır.

5. E buraya varacağımızı biliyordunuz herhalde?

Spor hem kış aylarını daha enerjik ve dayanıklı geçirmenizi sağlar, hem de harika bir endorfin salgılatıcıdır. Zaten bağımlılık yapıcı etkisi de burdan gelir. Yani ruh haliniz ve neşenize de pozitif yansır. Çok çalışan bütün o ünlü iş insanlarının oldukça katı günlük egzersiz rutinlerine sahip olması boşuna değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Erteleme tuşunu kendinize yasaklayın.

Alarmın ilk çalışıyla beraber, uykunun rüya gördüğümüz kısmı olan REM evresi (Hızlı göz hareketi / Rapid eye movement) kesintiye uğrar. Bu noktadan sonra beyni tekrar uyku moduna sokmaya çalışmak ise vücudun doğal ritmini bozmaktan başka pek bir işe yaramıyor. 

Kaldı ki tüm gece uykunuzu alamadıysanız, 5 dakika daha uyuyunca da alamayacaksınız. :(

7. Alarm sesinizi değiştirin.

Cayır cayır ve rezil alarm seslerinden çok daha iyi melodiler neyse ki mevcut. Sevdiğiniz, dinlemesi size huzur ve mutluluk veren bir şarkıyı alarm sesi olarak ayarlayın. Böylelikle daha uyanma anından itibaren çok daha pozitif bir ruh hali yakalayabilmeniz kolaylaşır.

8. Bol su ise tabii ki şart.

Suyun hem vücuda hem de zihne faydaları anlatmakla bitmez. Hem kaslarımız hem de organlarımız için de şahane bir ferahlatıcıdır. İçine çeşitli meyve dilimleri ya da yeşillik ilave edebilirsiniz.

9. Her şeye negatif yaklaşmak yerine biraz daha olumlu bir tutum takınabilirsiniz.

Depresif havalarda daha meymenetsiz olmaya meylederiz. Suratsızlık ve her şeyden şikayet etmeye başlamanın ise hiç yoktan kendi sinirlerimizi (ayrıca etrafımızdakilerin sinirlerini) bozmaktan başka pek de bir şeye yaramıyor açıkçası. Hayat zaten kendisinden soğuyabilmemiz için karşımıza yeteri kadar şey çıkarıyor. :/

10. Son olarak, teknolojiden de epeyce yardım alabilirsiniz.

Sizi uykunuzun en hafif olduğu esnada uyandıran aplikasyonlardan, her şeyinizi sizin yerinize takip edebilen sayısız uygulama var. Akıllı telefonların her türlü nimetinden geniş geniş faydalanın. Aşağıda size yardımcı olabilecek bazı uygulamaları listeledik.👊👊

Bonus

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
164
28
21
8
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arwen

Asıl yaz depresif ssürekli sıcak insan bunalıyor.. Kış iyidir kış.

Pasif Kullanıcı

ahanda benimle aynı kafada biri mucuk :D

koktengri

Kım demış kışın depresif olunur diye.Tam tersine benım ıcın yaz daha depresif.

Pasif Kullanıcı

anaaa yaşasın benle aynı kafada olanlar :D

portside

Esas yaz direk cinayet nedeni. Yüksek dozda güneş, ışık ve gürültü. 1 haftadır neşem yerine geldi. https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/51/7b/a8/... Devamını Gör