Görüş Bildir
Haberler
Onedio Okurlarına Göre Türkiye'nin En İyi 30 Komedi Oyuncusu

etiket Onedio Okurlarına Göre Türkiye'nin En İyi 30 Komedi Oyuncusu

Penny
04.08.2017 - 17:44

Türkiye'nin en iyi komedi oyuncusunu seçtiğimiz anketimiz sona erdi ve Türkiye'nin en iyi komedi oyuncuları sizlerin oylarıyla belirlendi. İşte liste:

İçeriğin Devamı Aşağıda

En iyi kadın komedi oyuncuları sıralaması;

15) Hasibe Eren

15) Hasibe Eren

Hasibe Eren, Şaşıfelek Çıkmazı, Avrupa Yakası, Yalan Dünya gibi yayınlandığı dönemde büyük ses getirmiş olan dizilerde karşımıza çıktı. Son dönemde Türk Malı dizisiyle yeniden ekranlara döndü ama yine de o hepimiz için hala Sıdıka 😊

14) Binnur Kaya

14) Binnur Kaya

Türkiye'de komedi denince akla ilk gelen isimlerden biri Binnur Kaya. Özellikle Yabancı Damat ve Aramızda Kalsın dizilerinde komedideki başarısını fazlasıyla ortaya koydu. Son dönemde ekranlara ara verdi ve sahnelere döndü. Demet Evgar ve Esra Dermancıoğlu'yla birlikte Adalet Ağaoğlu'nun 'Kozalar' oyununu sahnelediler. 

Şimdi ise yeni bir diziyle tekrar hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

13) Zeynep Çamçı

13) Zeynep Çamçı

Zeynep Çamçı listemizdeki en genç oyunculardan. Yer aldığı dizilerde önce başarısıyla sonra sevimliliği ve kendine has hareketleriyle dikkat çekiyor. Son olarak Seviyor Sevmiyor dizisinde oldukça beğeni toplamıştı.

12) Şebnem Sönmez

12) Şebnem Sönmez

Şebnem Sönmez'i hepimiz 7 Numara dizisiyle hatırlıyoruz. Bunun dışında kendisini ekranlarda pek sık göremedik çünkü o hep sahnelerdeydi fakat geçtiğimiz aylarda sahnelere veda ettiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11) Demet Evgar

11) Demet Evgar

1 Erkek 1 Kadın dizisiyle ekranlarda uzun yıllar fırtınalar estirse de onun asıl aşkı sahne. Geçtiğimiz yıllarda kendi tiyatrosunu kurdu ve büyük isimlerin içinde bulunduğu bir ekiple sahnelediği Kozalar oyunu dünyanın en büyük sahne sanatları festivali olan Avignon Off’a kabul edildi.

10) İrem Sak

10) İrem Sak

İrem Sak da listemizin en genç isimlerinden. İlk olarak karşımıza 5'er Beşer programıyla çıktı. Daha sonra Yalan Dünya dizisinde canlandırdığı Tülay karakteriyle komedideki başarısını herkese gösterdi.

9) Füsun Demirel

9) Füsun Demirel

Füsun Demirel deyince akla ilk gelen tabii ki Sıdıka dizisi olacaktır. Kendisi Hasibe Eren'in canlandırdığı Sıdıka karakterinin annesiydi. Aynı ikili yıllar sonra Yalan Dünya dizisinde de anne kızı canlandırdı ve yine büyük beğeni topladı. O da ekran önünde olmaktan çok sahnede olmayı tercih edenlerden. Kendisi geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz nobel ödüllü İtalyan oyun yazarı Dario Fo'nun asistanlığını yaptı. 3 dil bilen Füsun Demirel dilimize sayısız tiyatro oyunu çevirdi.

8) Demet Akbağ

8) Demet Akbağ

Demet Akbağ'ın komedideki başarısı tartışılmaz bir gerçek. Kendisi oynadığı her rolde birbirinden farklı kişiliklere bürünüyor ve hepsinde de  olağanüstü bir başarı sergiliyor. Kendisi sayısız film, dizi ve oyunda yer aldı ve birçok ödüle sahip.

7) Gülse Birsel

7) Gülse Birsel

Gülse Birsel oyunculuğundan çok yazdığı senaryolarla ön plana çıkıyor. Yazdığı her dizi büyük beğeni topluyor. Kendisi ayrıca köşe yazarlığı yapıyor ve dizilerde olduğu gibi yazdığı kitaplarla da güldürüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6) Seda Bakan

6) Seda Bakan

Seda Bakan öncesinde canlandırdığı aşırı dramatik rolden sonra Kardeş Payı dizisiyle izleyenleri şaşırttı. Daha önce birlikte çalışmış, komedi konusunda kendisini kanıtlamış oyunculara kolaylıkla uyum sağladı, başarısını kanıtladı, bu da onu listemizin 6. sırasına taşıdı.

5) Büşra Pekin

5) Büşra Pekin

Büşra Pekin uzun yıllar Çok Güzel Hareketler Bunlar skeçleriyle hepimizi güldürdü. Öncelikle güzelliğiyle dikkat çeken Büşra Pekin oynadığı rol için güzelliği hiç düşünmeden geri plana atabiliyor.

4) Sumru Yavrucuk

4) Sumru Yavrucuk

Sumru Yavrucuk da uzun yıllardır hem sahnelerin hem televizyonun en başarılı isimlerinden. Özellikle bu yıl aynı anda No:309 dizisinde ve hem yönetip hem oynadığı Shirley adlı oyunuyla bu işe ne kadar emek verdiğini gösterdi.

3) Gupse Özay

3) Gupse Özay

Gupse Özay'ın pek ekran geçmişi yok ama o Yalan Dünya dizisinde canlandırdığı Nurhayat karakteriyle komedideki başarısını tüm Türkiye'ye gösterdi ve 2 ödül birden aldı. Şimdi ise idolü Gülse Birsel'in izinden giderek kendi senaryolarını yazıyor.

2) Ezgi Mola

2) Ezgi Mola

Ezgi Mola Türkiye'nin en kaprissiz, en doğal oyuncularından biri diyebiliriz. Bu kadar sevilmesinin sebebi de bu. Hiperaktif, sevimli ve hep güler yüzlü. Umarız bu başarısı ve duruşu hiç değişmez.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1) Adile Naşit

1) Adile Naşit

Ve tabii ki zirvede bir efsane var. Onu anlatmaya gerek yok. Hepimizin tek tek tüm repliklerini ezberlediğimiz filmlerin, bizi sadece bakışıyla bile güldüren ismi. Bir nesli masallarıyla büyüttü. Aramızdan erken ayrılsa da 7'den 70'e istisnasız herkesin kalbinde.

Erkeklerdeki sıralama ise şu şekilde;

15) Cihan Ercan

15) Cihan Ercan

Bazı insanlar doğuştan komiktir. Yüzüne baktığınızda gülesiniz gelir. Cihan Ercan da onlardan biri. Şimdi No:309 adlı dizide büyük başarı yakalasa da onun yıldızı Leyla ile Mecun'la parladı.

14) Serkan Keskin

14) Serkan Keskin

Serkan Keskin de Leyla ile Mecnun'la hayatımıza girenlerden. Aslında öncesinde birçok dizi ve filmde karşımıza çıktı ama en çok 'İsmail Abi' olarak sevildi. O da dizi ve filmden çok sahnede.

13) Sadri Alışık

13) Sadri Alışık

Türk sinemasının Turist Ömer'i, her rolün adamı. Hafızalarımıza kazınan replikleri, kendine has hareketleri ve selamıyla benzeri bulunamayacak bir değer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12) Ufuk Özkan

12) Ufuk Özkan

Türk televizyonlarının ve sinemasının uslu çocuğu. Oyunculuğundan önce günlük hayatındaki duruşuyla seviliyor. Birçok dizi, sinema filmi ve oyunda rol aldı ama herkes onu Geniş Aile dizisiyle hatırlar.

11) Cengiz Bozkurt

11) Cengiz Bozkurt

Bazı roller oyuncuların üzerine yapışır, daha önce yer aldığı tüm projeleri unutturur. Cengiz Bozkurt'ta Leyla ile Mecnun dizisinden sonra yaşamına Erdal Bakkal olarak devam etmek zorunda kalmış, çünkü herkes ona gerçek ismini bilse de bu şekilde hitap ediyormuş. Bu da onun rolünün altından nasıl başarıyla kalktığını gösteriyor.

10) Müjdat Gezen

10) Müjdat Gezen

Müjdat Gezen, listemizdeki oyuncuların bir çoğunun hocası. Sahibi olduğu Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nden bugün hepimizin hayran olduğu birbirinden değerli oyuncular mezun oldu. Türk sinemasının efsanelerinden biri olan Gırgıriye'de Darbukatör Bayram karakteriyle hafızalara kazındı ve ayrıca Gırgıriye'nin tiyatro oyununu yazdı.

9) Levent Ülgen

9) Levent Ülgen

Levent Ülgen'i hepimiz En Son Babalar Duyar ve Akasya Durağı dizileriyle hatırlarız. Kendisi ODTÜ Fizik mezunu ve bugüne kadar 30'a yakın oyunda rol aldı.

8) Rasim Öztekin

8) Rasim Öztekin

Rasim Öztekin, Türk tiyatrosuna ve sinemasına en fazla emek veren isimlerden. Hayatının neredeyse tamamı oyunculuk üzerine kurulu. Son olarak uzun yıllar fenomen dizi Seksenler'de Fehmi karakterini canlandırdı ve her zaman olduğu gibi bu rolle de başarısına başarı kattı. Ayrıca oyunculuğa adım attığı Orta Oyuncular Topluluğu'ndan ustası Ferhan Şensoy'un kavuğunu devraldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7) Halit Akçatepe

7) Halit Akçatepe

Türk sinemasının ustası Halit Akçatepe'yi açıklamaya gerek yok. O da tartışmasız herkesin sevdiği, hayran olduğu oyunculardan. Sayısız film ve dizide rol aldı ama o Güdük Necmi olarak hafızalarımıza kazındı.

6) Ahmet Kural

6) Ahmet Kural

Ahmet Kural, kısa sürede zirveye ulaşanlardan. Filmleri ve dizileri ilk seferde istenilen izleyici kitlesine ulaşamasa da beğenenler tutkunu oldu. Şimdiden sevmeyeni olmayan oyunculardan diyebiliriz.

5) İlker Ayrık

5) İlker Ayrık

İlker Ayrık, Geniş Aile dizisinde canlandırdığı Mürsel karakteri ile herkesin dikkatini çekti, dizinin en beğenilen karakterlerinden biri oldu. O daha çok sanat alanında üretici olmayı seviyor. Önce kendi tiyatrosunu sonra kendi yapım şirketini kurdu ve alanında gerçekten iyi işler yapıyor.

4) Levent Kırca

4) Levent Kırca

Türkiye'de siyasal-toplumsal eleştirinin en başarılı ismiydi. Eksik gördüklerini eğlenceli bir dille anlatır hem güldürür hem düşündürürdü.

3) Engin Günaydın

Engin Günaydın, bir dönem Avrupa Yakası dizisiyle fenomen haline gelmişti. Replikleri dillere dolanmış, her an her yerde konuşulmaya başlanmıştı. O da en büyük aşkı sahne olanlardan.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2) Şener Şen

2) Şener Şen

Türk sinemasının en yetenekli oyuncularından diyebiliriz. Sadece komedi değil her rolün hakkını fazlasıyla veriyor. Özel yaşamında ise çok okuyan, çok izleyen, fazlasıyla mütevazi. Hakkı ödenmeyecek gerçek bir sanatçı.

1) Kemal Sunal

1) Kemal Sunal

Zirvede yine bir efsane var. Türkiye'de sevmeyeni olmayan nadir oyunculardan. Filmlerinin üzerinden yıllar geçti. Onun ölümünden yıllar sonra doğanlar bile o filmlerin hayranı. Böyle bir başarı bir daha yakalanır mı bilemiyoruz. İyi ki vardın Kemal Sunal...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1610
639
228
183
92
90
88
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fuat Ersoy

Tolga Çevik'in olmaması şaşılası.

aleyna

tolga çevik nerde

Şeyma

ilker ayrık ne ya şaka mısınız