Görüş Bildir
Haberler
Onedio'dan Dev Hizmet: Bize Derdini Anlat, Derdine Derman Olalım!

etiket Onedio'dan Dev Hizmet: Bize Derdini Anlat, Derdine Derman Olalım!

Herkesin hayatında yolunda gitmeyen bazı şeyler vardır. Bu aşk olabilir para olabilir ya da kariyer olabilir. Belki daha farklı şeyler de olabilir. Biz senin canını sıkan her ne ise buna çözüm yolu bulmaya hazırız. Eğer sen de hazırsan;

Haydi teste! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Haydi, senin hayatında sorun olan konulardan birini seç bakalım.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Aşk ile ilgili sorunların neler?

Kariyer ile ilgili bu sorunlardan hangisini yaşıyorsun?

Okul hayatın ile ilgili sıkıntılar neler?

Aile ile ilgili sıkıntılarını söyle bakalım.

Arkadaşlarınla ilgili yaşadığın sıkıntı nedir?

Kendinle ilgili yaşadığın sıkıntılar neler?

Eğer sevdiğin kişi ile aranızda bir muhabbet varsa onun nelerden hoşlandığını öğren. İlgi duyduğu konulardan konuşmaya başlarsan, dikkatini çekmeyi başarabilirsin. Bunu yaptıktan sonra zaten zamanla yakınlaşacağınız için olaylar kendiliğinden bile gelişir. Onun yanındayken olduğun gibi davran fakat onun hoşuna gidecek şeyler yap. Yani bu bir göz bakış, güzel söz, temas olabilir. Karşındaki kişi senin ona karşı bir şeyler hissettiğini bu şekilde anlayacaktır. Senin işin daha da kolaylaşacaktır. Eğer hiç tanımıyorsan karşındaki kişiyi, o zaman sosyal medya hesaplarından takip etmeye başla. Oradan bir şekilde muhatap olmaya çalış. Konuşmanın sonu mutlaka buluşmaya gelir. İş sende.

78.media.tumblr.com

Bu durumu atlatamadığına göre eski sevgilini baya sevmişsin. Ama bunu yapmasını kendine bir şekilde yediremiyorsun. Evet bu yaşadığın çok zor bir durum. Böyle burada konuşmakla hiçbir şey çözülmez. Ama şunu hiçbir zaman unutma güzel insan. Sen herkesten daha değerlisin. Eğer karşındaki insan senin değerini bilemediyse burada senin değil onun kaybı söz konusudur. Bırak sen üzüleceğine o üzülsün. Ondan intikam almanın en güzel yolu, hayatına hiçbir şey olmamış gibi devam etmektir. Belki de son zamanlarda iişkilerde yaşanan en büyük sorun budur. Evet, senin de başına gelmiş. Bunu atlatabilmek için ilk önce dediğimiz şeyi kabullenmeli ve hayatına kaldığı yerden devam etmelisin. Sen bu ilişki için elinden geleni yaptın, o yüzden için rahat olmalı. Elbet bir gün pişman olup geri dönecektir. İşte o zaman top sende olacak.

İlişkide her zaman sadece bir taraf daha fazla sever, daha fazla değer verir. Eğer karşındaki insanın seninle daha az ilgilendiğini düşünüyorsan, ona onun sana davrandığı gibi davranmalısın. Bunu yap ki, karşındaki insan da davranışındaki değişikliği fark eder ve bu durumu anlar. He bunu denedin ama hala aynı ise durum, karşındaki insanla bu durumu konuşmalı ve nedenini öğrenmelisin. Belki de sevgisini başka yollarla belli etmeyi seven bir insandır. Her zaman ilgi göstermektense ara ara tek bir hareketle göstermeyi seviyordur. Bunu öğrendikten sonra ona göre bir tavır sergileyebilirsin.

Seks yaparken farklı şeyler denediniz mi? Eğer denemediyseniz size en büyük tavsiyemiz seks sırasında farklı pozisyonlar denemeniz. İkinizin de hoşuna giden ve yapmaktan haz aldığınız şeyleri fark etmeniz. İşte o zaman seks sizin için kaçınılmaz olabilir. Ya da seks yapma sürenize biraz ara verip, birbirinizi daha fazla arzular duruma gelebilirsiniz. O zaman hem birbirinizi özlemiş olacak hem de seks yapmak isteyeceksiniz. O zaman iki taraf için de daha alevli bir seks gerçekleşebilir.

Eğer hala eski sevgilini çok özlüyorsan senin içinde bir şeyler bitmemiş demektir. Kötü bir şekilde ayrıldıysanız ve geri dönüşü yoksa bu durumu atlatman biraz zaman alacaktır. Çünkü sürekli onu düşünüp bir daha beraber olamayacağını anladığın zamanlarda içine düşen kor ateşi tahmin edebiliyoruz. Bunu atlatmanın tek çaresi, gelecekte seni üzecek olması ve iyi ki ayrılmışız demektir. Çünkü şimdi anlaşamadıysanız ve seni gerçekten mutsuz ediyorsa ileride bu durum daha da kaçınılmaz olacaktır. Senin için büyük bir deneyimdi. Bundan sonra karşına çıkacak insana nasıl yaklaşacağını artık çok daha iyi biliyorsun. Belki de hayatına alacağın yeni kişi sen eskisinden çok daha mutlu edecektir. O yüzden umudunu hiçbir zaman kaybetmemeli ve geçmişe bir çizgi çekmelisin

Hayatının aşkına kavuşmana tamı tamına bir sene kadar var. Daha önce yaşadığın ilişkilerde büyük hayal kırıklığına uğramış ve bir daha aşık olabileceğine inanmamışsın. Ve hala içten içe böyle düşündüğünü söyleyebiliriz. Ama şunu söylememiz gerekir ki gerçek aşkı bulmanın yolu oldukça uzundur. Sen de bunca zamandır o yollardan geçen bir insan olarak doğruya ulaşmana çok az kaldı. O yüzden biraz daha sabretmeli ve beklemelisin. Sonrasında seni muhteşem bir aşk ve hayat bekliyor. Bizden söylemesi.:) Şunun şurasında bir sene kalmış. Bir sene nedir ki göz açıp kapayana kadar geçer. Bol şanslar.

Eğer şu an çalıştığın yerde gerçekten mutsuz olduğunu düşünüyorsan, her sabah işe giderken isteksizce gidiyorsan işini değiştirmekte fayda vardır. Çünkü hayatının çoğu kısmını iş ortamında geçiriyorsun. Bu demek oluyor ki sen istemediğin bu işe böyle gitmeye devam ettiğin sürece, mutsuz olacaksın. Bu seni hem psikolojik hem de fiziksel anlamda yoracaktır. O yüzden yeni deneyimler bulmalısın kendine. Bu deneyimlerden hangisi seni daha çok mutlu ediyorsa , ona yönelmelisin. Aksi takdirde hiçbir zaman mutluluğu yakalayamaz ve işinde yükselemezsin. Çünkü isteksiz yaptığın işlerde hep bir pürüz olacaktır.

i.gifer.com

İş ortamında neredeyse herkesin karşılaştığı bir durum bu. İnsanlar iş uğruna karşındaki insanın yükselmesini engeleyecek bir şeyler yapıyor. Bunu da hiç acımadan gerçekleştiriyorlar. Böyle durumlarda o kişilerle ya aranı iyi tutacaksın ama iş dışında hiçbir şekilde muhatap olmayacaksın. Ya da kendi kurallarını koyacaksın. Eğer onların eline seni kötü etkileyecek bir koz verirsen, her zaman tehlikedesin demektir. Bunu engellemenin tek yolu, kendi kurallarını herkese kabul etmektir.

Ne kadar çalışırsak çalışalım bazen emeğimizin karşılığını alamayabiliyoruz. Bunun için ya işinde çok tecrübeli olman gerekiyor ya da gerçekten diplomanın çok sağlam olması gerekiyor. Ama sen işini en iy bir şekilde yaparsan ve insanlara kendini kanıtlarsan bu durumu çözebilirsin. Her zaman aktif ve yeni fikirler atabilirsen yukarıdaki kişileri etkilemeyi başarırsın. Çünkü iş yerine katkı sağlıyorsun ve büyümesine destek oluyorsun. Emin ol seni kaybetmemek için ellerinden geleni yapacaklardır.

Sen elinden gelenin en iyisini yaptığına inanıyor ve katkı sağladığını düşünüyorsan fakat buna rağmen hala bir şeyler  yolunda gitmiyorsa dur bir düşün deriz. Çünkü patronun sürekli seni aşağılıyor ve kötü hissetmene sebep oluyorsa orada hiçbir şekilde barınamazsın. Ya karşındaki insanın böyle olduğunu kabul edip bu durumu göz ardı edeceksin ya da farklı bir iş ya da departamana geçeceksin. Çünkü söylenen tek bir olumsuz söz insanın bütün gününü etkileyebiliyor. Bu da işini sağlıklı bir şekilde yapmana engel oluyor.

Sen de biliyorsun ki bu devirde artık okumak yetmiyor. Okurken kendini ne kadar geliştirirsen ve tecrübe sahibi olursan, şansın o kadar artıyor. O yüzden okumalı ve ayaklarının üzerinde durmalısın. Aksi takdirde gelecekte istediğin hayatı yaşamyamayabilirsin. Eğer ileride gerçekten güzel bir yaşam istiyorsan hem okumalı hem de kendine bir şeyler katmalısın.

Şu anki çalışma şeklin seni başarıya götürmüyorsa mutlaka farklı yollar denemelisin. Ama ilk önce kendine inanmalısın. Eğer başaracağına inanırsan ilerlediğin yolda elinden geleni yapacaksındır. Eğer görsel zekanın daha iyi olduğunu düşünüyorsan sürekli okumalısın veya çalışmanı renklendirmelisin. Yazarak çalışmak senin aklında daha iyi kalıyorsa kesinlikle yaza yaza çalışmalısın. Bu yolları deneyerek kendine uygun metotu bulabilirsin.

Eğer şu anda okuduğun bölümü sevmiyorsan ve kendine uygun bulmuyorsan kesinlikle bölümünü değiştirmelisin. Hiçbir şey için geç değildir. İstediğin ve hayal ettiğin mesleği yapmak istiyorsan, yolunu ona göre seçmelisin. Çünkü bu durum seni ileride çok daha mutsuz yapacaktır. O yüzden iyi düşünmeli ve istediğin şeyler için bir adım atmalısın.

Senin mezun olmana biraz var gibi. Çünkü sen ders çalışmayı çok seven bir insan değilsin. Sınav zamanı notlarına göz gezdirirsin o kadar. Daha erken mezun olmak istiyorsan biraz daha gayret etmeli ve önündeki engelleri kaldırmalısın. Özellikle üniversite zamanında bu çok rastlanan bir durumdur. Derslerini bırakırsın ve önümüzdeki sene nasıl olsa geçerim diye düşünürsün. Fakat bir sonraki sene de aynısı yaşanır. O yüzden daha fazla çalışmalısın.

İlk önce önündeki sınavın hayatını tamamen etkileyecek bir sınav olduğunu düşünmekten vazgeçmelisin. Çünkü bu durum senin içinde daha çok korkmanı  ve odaklanman gereken şeyi odaklanmana neden olacaktır. Bunun yanında kendine ait çalışma metodunu belirlemelisin. Bu metodu bulduktan sonra nerede olursan ol, çalıştığın zaman her şey zihnine kazınacaktır. Tüm bunları olduğu gibi uygularsan kazanamayacağın hiçbir sınav olamaz.

Eğer seni annenin veya babanın anlamadığını düşünüyorsan, çözemediğin bu durum için farklı bir yol denemelisin. Çünkü aileni en iyi tanıyan kişi sensin ve onların nasıl tepkiler vereceğini en iyi sen biliyorsun. İlk önce bu durumu çözmen gerekiyor. Bunu yapmak yine bir işe yaramıyorsa, onları karşına alıp kendi içinde yaşadığın durumu anlatmalısın. Seni tatmin etmediğini düşünüyorsan, en yakın bulduğun arkadaşlarınla içindeki durumu paylaşmaya çalışmalısın. Çünkü mutlaka bir çözüm yolu bulunur.

Şu anda birlikte olduğun kişi ile ciddi bir şeyler düşünüyorsan bunu yavaştan söylemenin vakti geldi. Bunu yapabilmek için aileni karşına alıp, birlikte olduğun kişiyi söylemelisin. Ama bunu yaparken ailenin neye ne tepki vereceğini kafanda kurarak halletmelisin. Ona göre yaklaştığın zaman onların sana karşı yaklaşımı çok daha iyi olabilir. Senin için devamını getirmek de kolay hale gelebilir.

Annen ve babanın ayrı olması onların çocuğu olduğunu ve seni sevmedikleri anlamına gelmiyor. O yüzden ilk önce bunu kafandan atmalısın. Bunun yanında kendi sorunlarını çözebilmek için hangisine kendini daha yakın hissediyorsan ilk ona gitmelisin. Tabii ki de ikisine de  danışmalısın. Ama senin sorunlarına kulak veren kişi hangisiyse ona göre hareket etmelisin. Onlar ayrı diye kendini onlardan soyutlamamalısın.

Unutma bu senin hayatın ve neyin hayalini kuruyorsan onun peşinden gitmelisin. Ailenin istediği şey seni mutlu edemeyebilir. O yüzden bunu ailene söylemeli ve istediğin şeyleri yapmalısın. Çünkü bu durum senin geleceğini kötü bir şekilde etkileyebilir. Ailenin istediği hayatı kurduktan sonra mutsuz olduğunu fark ettiğinde her şey için çok geç olabilir. O yüzden yol yakınken bu durumu çözüme kavuşturmalı, kendi isteklerinin peşinden gitmelisin.

Eğer böyle bir şey düşünüyorsan zaten o kişi senin en yakın arkadaşın değildir. Çünkü yakın arkadaş dediğimiz kişi her zaman iyiliğini düşünen, arkanı kollayan ve hiçbir şekilde sırrını vermeyendir. Sen en yakın arkadaşından böyle bir şey görmüyorsan ilk önce arkadaşlığınızı sorgulamalısın. Eğer çok uzun yıllardır süren bir dostluksa bu durumu ona sormalısın. Bir şekilde bu problemi çözmelisin. Çünkü seni psikolojik anlamda  da kötü etkileyecektir. Ya arkadaşınla aranızda olan mesafeyi korumalısın ya da problemi çözüp sağlam bir arkadaşlık kurarsın.

O zaman yapman gereken etrafındaki insanlara bakmaktır. Çünkü çevrendeki insanlar senin aslında bir şekilde kişiliğini belirler. Eğer senin düşüncelerine saygı duymuyorlarsa sen kendini soyutlarsın. Bu da senin sosyal anlamda gelişmene zarar verir. Eğer sorun arkadaşlarında değil kendinle alakaysa ilk yapman gereken kendine güvenmektir. Kendine güvendiğin zaman zaten gerisi gelecektir. Çünkü unutma, senin fikirlerin her zaman daha değerli ve önemli. Bunları söylemekten çekinirsen bu senin iş hayatına bile kötü anlamda etki olabilir.

Ya seni kendilerine göre daha üstün görüyorlar ondan dolayı aralarında olmanı istemiyorlardır ya da kafalarınız uyuşmuyordur. Eğer arkadaşlarınla olan ilişkilerinde kendince katı kuralların varsa bu da büyük bir etken olabilir. Sonuç olarak, insan her zaman ortama uyum sağlayan kişileri sever. Sen de tam tersi bana uyum sağlasınlar düşüncesindeysen bu biraz aranızda sorun olabilir. İlk arkadaşlarının sana olan düşüncelerine bak eğer oradaysa sıkıntı ona göre hareket edersin. Ama senin belirlediğin kriterlerse, onları biraz daha yumuşatabilirsin.

Peki o hoşlandığın kişi senden hoşlanıyor mu? İlk önce buna bir bakmalısın. Yaşadığın şey biraz çözülmesi zor bir durum. İnsan bazen kendine de yediremiyor. Arkadaşın çok yakınınsa ve sevgilisiyle birbirlerini gerçekten seviyorlarsa o zaman geri durmanı tavsiye ederiz. Çünkü ne sen ne de hoşlandığın kişi mutlu olabilirsiniz. Sonuçta kimsenin arasını bozmak istemezsin. He eğer onların arası bozulursa, ayrılırsalar o zaman belki şansın olabilir. Dikkatli olmanda fayda var.

Anladığımız kadarıyla sen biraz içine kapanık bir insansın. Kendi sorunlarını kendi içinde çözmeye çalışıyorsun. Hiçbir şekilde içini bir başkasına açmıyorsun. Bu durum senin dışarıda sosyal ortamda ilişki kurmana engel olabilir. O yüzden biraz dışarı çıkıp etrafındaki insanlarla  bir şeyler paylaşmalısın. Çünkü tek taraflı olduğu zaman arada güven problemi yaşayabilirsiniz. Bu da arkadaşlığınızın yakınlığını etkileyebilir.

Peki neden geçmişe gittiğini hiç düşündün mü? Şu an yaşadığın hayattan mutlu olmuyorsan büyük ihtimal bu seni geçmişe sürüklüyordur. Önceki yaşadığın şeyler belli ki sende çok fazla iz bırakmış. Bu izlerin üzerini başka bir şekilde kapatamamışsın. Aslında bunun sebebi de sürekli geçmişte olmandan kaynaklanıyor. Kendine yeni bir sayfa açmak istemiyorsun. Belki de içinde biraz korku var. Ama emin olabilirsin ki, açacağın yeni sayfa seni geçmişin izlerinen kurtaracaktır. Elbette hiçbir zaman unutamayacaksın ama daha mutlu olabilirsin.

78.media.tumblr.com

Belki de son zamanlarda hayatın çok monotonlaşmıştır. Hayatına yeni şeyler katmanın zamanı gelmiştir. Çünkü aynı şeyleri yapmak insanı bir zamandan sonra yorar ve sıkar. O yüzden yeni şeyler denemeli ve farklı ortamlara girebilirsin. Kendine farklı bir uğraş yaratarak tüm can sıkıntını giderebilirsin. Unutma yaşın ilerledikçe yapacağın şeyler daha da kısıtlanacak.

İlk önce kendine değer vermelisin. Dış görünüşün senin kendinle olan düşüncelerini etkilememeli. He rahatsız eden çok absürt bir durum vardır. Mesela fazla kilolusundur bu seni rahatsız eder. Bunun için yapman gerekenleri zaten biliyorsun. Kendini nasıl mutlu hissedeceksen onun için uğraşmalısın. Eksik yönlerini belirlemeli ve onların üstüne gitmelisin. Böylelikle istediğin kişiliğe sahip olup kendinle barışık bir insan olabilirsin.

İnsanların ne söyledikleri değil senin ne düşündüğün daha önemli. Çünkü böyle yaparak aslında kendi istediğini değil onların istediği hayatı yaşamış oluyorsun. O yüzden her zaman kendin için sen ön planda olmalısın. Böyle olduğu zaman zaten insanların ne söylediği çok da önemli olmaz. Emin ol, çok daha mutlu olursun. Çünkü insanların ne söylediğini sürekli düşünürsen kafayı yersin. Hiçbir zaman insanları tatmin edemezsin. Çünkü sürekli birileri bir şeyler bulur. O yüzden kendine odaklanmalısın.

Unutma saygı duyulmak zaman alınan bir şeydir. O yüzden ilk önce bunun için kendine zaman tanımalısın. İstediğin şeylerin peşinden gitmeli ve insanların bunu görmesini sağlamalısın. Kimsenin peşinden gitmemeli ve içinden geldiği gibi hareket etmelisin. İşte o zaman ayaklarının üzerinde sağlam adımlarla durabildiğini fark edeceklerdir ve sana saygı duyacaklardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
424
191
109
68
55
51
34
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Sıkıntım menüde yok. Başka mönü alabilir miyim mösyö?

Ibrahim Koparan

altısını birden seçemiyomuyuz bunun dertten alev aldı buralar

smybhh

içine kapanık birisin biraz dışa dön diye tavsiye mi verilir sağol aklıma gelmemişti bu gidip dünyaya açılıcam şimdi

Pasif Kullanıcı

arkadaş konusunda demi?..aynısı bende de çıktı..saçma sapan bi açıklamayla..