Görüş Bildir
Haberler
Olsa da İzlesek! Filmi Çıksa Oscarları Süpürecek Kadar Kaliteli Hikayeye Sahip Efsane Oyunlar

Olsa da İzlesek! Filmi Çıksa Oscarları Süpürecek Kadar Kaliteli Hikayeye Sahip Efsane Oyunlar

Asıl amacınız iyi bir senaryoya sahip oyunları oynamak olduysa, zaten aklınıza gelen yapımların sayısı az oluyor. Başarılı oyuncularla ve iyi bir yönetmenle çekilseler, Oscarlarda rekorlar kıracak oyunlara yakından bakıyoruz.

The Walking Dead (Telltale)

The Walking Dead (Telltale)

Çizgi roman ve dizi evrenindeki hikayelerden bağımsız olarak işleyen The Walking Dead’in Telltale tarafından yapılmış oyunlarını mutlaka görmüşsünüzdür. Herhangi bir süper gücünüz olmadan, detaylı grafiklere boğulmadan sunulan bir yapımdı. Sanki film izliyormuş da nasıl devam edeceğini siz belirliyormuş gibi ilerleyen hikayesinde, masum bir mâhkumun küçük bir kız çocuğu ile olan ailevi ilişkisine tanık olduk. Walking Dead evreni içerisinde geçen bu senaryoda oldukça dramatik dönüm noktaları vardı.

The Last of Us

The Last of Us

2013 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana klasikler arasına dahil olan Last of Us, aynı zamanda hayatta kalma türünün en iyi örneklerinden birisi oldu. Havadan ve sıvılardan bulaşan sporlar yüzünden mahvolmuş bir dünyanın göbeğinde, her şeyden 20 yıl sonra başlıyorduk. Karakterler, son derece özgün çıkış noktalarına sahiplerdi.

BioShock

BioShock

Hikâye, hükümete başkaldıran zengin bir işadamının yaptırdığı, dünyadan bağımsız olan neredeyse ütopik denebilecek kadar sıra dışı bir şehirde geçiyor. 1940’lı yıllarda başlayan inşa süreci 60’larda bitiyor ve Rapture adındaki bu yerin bir üyesi oluyoruz. Süper güçler, silahlar ve özellikle de senaryosuyla en iyi fantastik yapımlardan birisi olmuştur.

Red Dead Redemption

Red Dead Redemption

Cem Yılmaz’ın da dediği gibi, “Batının iyi yanlarını alacaksın”. RDR, tam olarak vahşi batıyı karşımıza getiren bir yapımdı. En az 1900’lü yılların başındaki ABD ve Meksika sınırındaki olaylar kadar vahşi bir karaktere sahip olan John Marston olarak oyuna dahil oluyoruz. Eşimiz ve çocuğumuz kaçırılınca, oyun tarihinin en etkileyici hikayelerinden birisinde kendimizi buluyoruz. Açık dünya haritasında at koşturmanın keyfi de bir başka oluyor.

The Witcher 3: The Wild Hunt

The Witcher 3: The Wild Hunt

Netflix’in The Witcher evrenini dizi dünyasına taşıması nasıl bir karar o tartışılır, ancak oyun dünyasının en özgün yapımlarından birisi olduğunu söylemek mümkün. Hatta kimi zaman hikâye sahiplerinin oyun yapmak yerine neden beyaz perde için uğraşmadıklarını merak edebilirsiniz. Rivialı Geralt’ı oynamadan önce, fantastik edebiyat sevenlere kitaplarını da öneririz.

Alan Wake

Alan Wake

Stephan King’in romanlarını andıran Alan Wake, doğrudan oyuna adını veren çok satan bir gerilim yazarının öyküsünü anlatır. Alan, yazdığı bir romandaki karakterin canlanması gibi tuhaf olaylarla karşılaşır. Sonrasını anlatmak sürpriz bozar, tat kaçırır.

Assasins Creed II

Assasins Creed II

Ezio Auditore, şu sıralar Ubisoft’un en pişman olduğu karakterlerden birisi. Hemen kızmayın, pişmanlığının sebebi karakteri öldürdüğü bir finalle hikayesine son vermiş olması. İlk oyunun ardından, Türkiye’de İstanbul ve Kapadokya’ya da uğrayan bir karakterin yolcuğuna tanık oluruz. Ezio karakteri Brotherhood ve Revolutions yapımlarıyla devam eder. Bu sırada pek çok tarihi simayı tanırız.

Call of Duty II

Call of Duty II

II. Dünya Savaşı’na ilişkin en epic yapımlardan birisi olan Call of Duty 2’nin verdiği tadı, muhteşem grafiklere sahip olan son dönem yapımları bile veremiyor. Bu oyunun hikayesi ve müzikleri, tam anlamıyla bir bütündü. Sırasıyla Rus, İngiliz ve Amerikan askerlerinin gözünden savaşa tanık oluyor. 27 bölümlük dizi gibi seride, farklı cephelerdeki çarpışmalara tanık oluyoruz.

Max Payne

Max Payne

1998 yılında bir gün, evine silahlı bir saldırganın girdiğini gören emniyet görevlisi Max Payne’in karısı ve çocuğu katledilir. Katil zanlısı saldırganların kanında hiç görülmemiş bir uyuşturucunun izine rastlayan Max, artık intikam yolculuğuna başlama kararı almıştır.

Efsanler efsanesi Max Payne, intikam için gözü dönmüş bir adamın öyküsünü aktarıyor. 2008’te gerçekten de sinema dünyasına taşınsa da oyunun verdiği tadı filmden alamayanların sayısı çok fazla.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
7
5
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fatih Öztürk

en önemlisi yok listede " Half Life " fps oyunların atası olan bu oyuna hala profesyonel bir film çekilmedi. Kısa filmler yapıldı ama full film hala yok

Charles Wellington

Nasıl ki kitap uyarlamaları bir çok kişiyi memnun etmiyorsa, oyun uyarlamaları da genelde etmez. Herkes kendi hayalinde canlandırdığı bu evrenleri yaşamak, t... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Alan Wake oyun o kadar iyiki filmi çıksa, sönük kalır gibi.