Görüş Bildir
Haberler
Okullar Kapanacak Mı? MEB Bakanı Mahmut Özer’den Okullar İçin Kritik Açıklama

Okullar Kapanacak Mı? MEB Bakanı Mahmut Özer’den Okullar İçin Kritik Açıklama

Türkiye’de yüz yüze eğitim yaklaşık iki yıl aradan sonra eylül ayının başında yeniden yapılmaya başlanmıştı. Yüz yüze eğitimde birinci ay tamamlanırken, öğrenciler ve velileri okulların son durumunu araştırıyor. Özellikle kış aylarının gelmesiyle kapalı alanda daha fazla zaman geçirecek öğrencilerin bulaş riskinin artmasından endişe ediliyor. Peki, okullar yeniden kapanacak mı? İlkokul, ortaokul ve lisede online eğitim yapılacak mı? İşte okullardaki son durum ile ilgili tüm bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

MEB Bakanı Mahmut Özer’den Okullar İle İlgili Önemli Açıklama

MEB Bakanı Mahmut Özer’den Okullar İle İlgili Önemli Açıklama

Okulların kapanıp kapanmayacağı sosyal medyada konuşulurken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer dün bir okula açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Peki, okullar yeniden kapanacak mı?

OKULLAR KAPANACAK MI?

Bakan Mahmut Özer okullarla ilgili olarak şunları söyledi;

'Biz, okulların ne kadar önemli olduğunu Kovid-19 salgını sürecinde öğrendik. Gençlerimizin, çocuklarımızın psikolojik gelişimleri, sosyal gelişimleri, duygusal gelişimleri, ortak hareket edebilme kabiliyetleri, kültür, sanat ve sporla ilgili, bireysel gelişimleriyle ilgili çok sayıda katkıyı sunan ortamlardı okullar. Biz, bu nedenle okulların açık olmasını bir milli güvenlik meselesi olarak ifade ettik. Gelinen noktada da sıkıntısız şekilde süreç devam ediyor. İnşallah aynı kararlılıkla aşı, PCR testleri, maske, temizlik kurallarına dikkat ederek sonuna kadar okulları açık tutma kararlılığımızın arkasında kalmaya devam edeceğiz. Bu süreçteki en büyük avantajımız çok öğretmenlerimizin aşılanma oranıdır. Artık birinci doz aşı oranından bahsetmiyorum. Türkiye'de öğretmenlerimizin 2 doz aşı olma oranı bugün itibarıyla yüzde 85'tir. Bir de aşı olmadan hastalığı geçirip bağışıklık kazanan ve antikor oluşturan yüzde 5'lik öğretmen dilimini dikkate aldığımızda yaklaşık yüzde 90 öğretmenimiz artık aşılıdır. Emin olun öğretmenlerimizin bu aşı oranı, Kıta Avrupası'nda örnek aldığımız çoğu ülkenin çok çok üzerindedir' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın