Görüş Bildir
Haberler
Okul Yıllıklarının Olmazsa Olmazı Olan 17 Unsur

etiket Okul Yıllıklarının Olmazsa Olmazı Olan 17 Unsur

AbSurDMaN
25.03.2014 - 14:18 Son Güncelleme: 25.03.2014 - 18:27

1. Arkadaşlıklarının okul sonrası aynı şekilde devam edeceğini düşünen hevesliler

Fiks cümleleri 'seni bu kadar geç tanımış olduguma üzülmüyorum, çünkü biliyorum ki arkadaşlığımız okuldan sonra da devam edecek'tir. Fakat hayat onları başka okullara başka şehirlere savurur, çoğu arkadaşlık yalan olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Sepet sepet yumurta sakın beni unutma

Bu lanet olası kalıp cümle eskilerden bugünlere taşınmış bir yıllık geleneğidir. Şimdilerde daha çok geyiğine yazılsa da sonuçta hayatını sürdürmektedir. Vallahi yazık. 'Bana bu kalbin kadar temiz sayfayı ayırdığın için' şeklindeki kuzenini de unutmayalım.

3. Yeni sezon öncesi fotoğraf çektiren futbol takımı gibi çekilen sınıf fotoğrafı

3. Yeni sezon öncesi fotoğraf çektiren futbol takımı gibi çekilen sınıf fotoğrafı

Çekim sırasında takımda moraller üst seviyededir. Gruplaşmalar bir şekilde belli olmuştur ve ona göre bir fotoğraf ortaya çıkar. Uzun boylu ve silik bir öğrenciyseniz bu fotoğrafın arka köşeleri sizler içindir.

4. Okurken gözyaşlarının sel olduğu, sınıf fotoğrafının altındaki duygusal önsöz

'İşte bitti, bitmez sanıyorduk, gidiyoruz, ağlıyoruz' tadındaki samimiyetsizlik kokan bu yazılar 'bizim sınıf daha bi acayipti olm işte' derdini anlatmaya çalışmaktadır biraz. Oysa her sınıf her sınıf gibiydi.

5. Aynı sınıftan mezun olduğunu yıllığa bakınca anladığın sayfası boş sessiz çocuk

Sınıfta tek başına takılmayı başarmış, okul hayatını toplamda birkaç cümle ile tamamlamıştır. Genelde yıllıktaki sayfalarına hiç yazan olmaz ve 'başarılar dileriz' diye geçilir. Bu görüntü üzer biraz insanı.

6. Destansı sayfasıyla göz kamaştıran popüler kız

Bir önceki sessiz çocuğun tam aksine neredeyse tüm okuldan hakkında birer cümle bulabileceğiniz kişidir. Sçs'ler kib'ler kalpler falan havada uçuşur kendi bölümünde. Okulda olmayan arkadaşları bile yazmıştır o derece.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Arafta kalmış yarı çalışkan yarı cazgır kızlar

Sınıfta birbirlerini bulmuşlardır ve mutlulardır. Popüler kız kadar olmasa da birbirlerinin sayfalarını epey doldururlar. Ecoşlar mervoş tarzı adlarını kısaltarak birbirlerinden bahsederler.

8. Sınıf sayfalarının sonundaki olmaz olası kolaj sayfaları

Sınıftaki öğrencilerin kafa fotoğrafları kesip yapıştırılarak oluşturulan bu sayfalarda mizah hiç olmadığı kadar öldürülür, katledilir. Birbirinden kötü karikatür denemeleri, hiç ama hiç komik olmayan toplu neşeli fotoğraflar falan vardır of çok fenadır.

9. Sürekli tek özelliği övülen çocuklar

Çizim veya şarkı söyleme gibi alanlarda çok iyi olan bu gençlerin arkadaşının yazdığı notlarda sürekli 'bence yeteneğini ilerletmelisin', 'şöyle şöyle yetenekli olan arkadaşımız' tadında yazılar bulunur. Tamam iyi güzel de bu çocuğun başka hiç numarası yok muydu, cana yakın mıydı espri yapar mıydı neydi yani, bari bunları da yazaydınız yazık lan.

10. Delikanlılığın yıllığını yazanlar

Kurtlar Vadisi'nden beri sayıları epey türemiştir. Sayfalarında iyi dileklerden çok kesilen raconlar vardır. Bunlar aralarında arkadaş değil kardeştir artık. Liseli olduklarına bakmadan mafyatik takılan bu çocukların güzel üniversite kazandığı görülmemiştir.

11. "Inside joke" kızları

Bunu nedense hep kızlar yapar. Sadece kendi aralarındaki esprileri muhabbetleri yıllığa taşırlar, okur okur anlamazsınız. Birbirlerinin çok iyi eğlendiklerini ama sizin anlayamayacağınızı anlatmaya çalışır gibi bir halleri vardır. 'Jessie'yle yaptığımız telefon işletmeleri neydi yaa sonra elif'in yaşadığı dumur ahahaha not: yeşil ojeyi hatırlatıyorum & susuyorum :D :D' ne bu şimdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Romeo ve Juliet'i kıskandıran aşk böcükleri

Aynı veya ayrı sınıfta olsunlar fark etmez, o sırada sevgililerse birbirlerine öylesine yıllık yazıları yazarlar ki okuyanlara böyle bir aşk yok ya olmaz böyle şey dedirtir, o biçim edebiyat parçalarlar. Cemal Süreya'lar falan solda sıfırdır.

13. "Anlatacak o kadar şey var ki, yazsam yıllığa sığmaz" insanı

Fırsat verelim tüm anlatacaklarını anlatsın anca bir paragraf tutar. İddia ediyorum. Tamamen kolaya kaçmaktadır bunu yazan.

14. Çift karakterli hain öğretmenler

Meğerse size soğuk davranan hocalar diğer sınıflara nasıl da davranıyormuş öyle, hepsi bir bir yıllıklarda ortaya çıkar. Size suratı sirke satan sert mizaçlı hocanın diğer sınıfta kravatı kafasına bağlayıp dans etmediği kalmıştır. Vay be.

15. Hangi sözleriyle hatırlayacağız köşesi

Unutmak istediğimiz, yıllarca beynimizde tekrarlanan öğretmen cümleleri komikmiş gibi yıllığa yazılır ki arada bir okuyup hiç unutmayalım.

16. Mezuniyet fotoğrafı diğerlerinden farklı olan şahıs

16. Mezuniyet fotoğrafı diğerlerinden farklı olan şahıs

Yıllıktaki fotoğraflar topluca çekilenlerden oluşurken farklı kişiliğimiz fotoğraf stüdyosuna gidip özene bezene çektirdiği fotoğrafı kullanır. Yıllıkta sayfa geçerken çok sırıtır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. İtirafçı önyargılılar

'Seni ilk gördüğümde' diyerek başlarlar cümlelerine, en iyi arkadaşlarından ilk gördüklerinde tiksinmiş olduklarını belli ederler. 'seni ilk gördüğümde iğrenmiştim ya geber pislik diye düşünmüştüm ama şimdi canımdan çok seviyorum <3' tadında yazarlar. Acayiptirler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
311
242
71
52
34
33
33