Görüş Bildir
Haberler
Okuduğunuz Andan İtibaren 'Keşke Daha Önceden Duymuş Olsaydım' Diye Dizlerinizi Döveceğiniz 13 Psikolojik Taktik

etiket Okuduğunuz Andan İtibaren 'Keşke Daha Önceden Duymuş Olsaydım' Diye Dizlerinizi Döveceğiniz 13 Psikolojik Taktik

Hayata 1-0 önde başlamak sizin elinizde olmayabilir, ancak doğru stratejiyle haksız rekabeti kendi lehinize çevirmeniz mümkün. Bunu başarmanın yolu ise karşınızdaki insanı 'doğru okumaktan' geçiyor. 

Size vereceğimiz bu basit ama bir o kadar etkili psikolojik taktiklerle kendi kaderinizi kendiniz yazabilir, başarının sözlükteki karşılığı olabilirsiniz. Hazırsanız, sizi ufak ufak içeriğimize doğru alalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Elleriniz soğuksa asla biriyle tokalaşmayın. Eğer tokalaşmanız gerekiyorsa da ellerizin sıcak olduğundan emin olun. Sıcak eller, karşı tarafın üzerinde dostane bir etki yaratır ve sizin hakkınızda pozitif düşünceler oluşmasına yardımcı olur.

Şu an sosyal mesafeyi korumak mecburiyetinde olduğumuz için tokalaşmaları bir süreliğine rafa kaldırsak da hayat normale döndüğünde bu taktik oldukça işinize yarayacaktır.

2. Soracağınız soruya 'evet' cevabı almanız mı gerekiyor? Yapmanız gereken şey, soruyu sorarken bir yandan kafanızı onay verircesine aşağı yukarı hafifçe sallamak...

Karşınızdaki kişiyi destekler nitelikte yapmış olduğunuz bu hareket, sizden alınan güvenle birlikte olumlu cevap verilmesini de kolaylaştıracaktır.

3. Birisiyle ayaküstü konuşurken o an o kişinin ilgisinin sizde olup olmadığını anlamak istiyorsanız, ayaklarının pozisyonuna bakın.

Eğer üst gövdesi size dönük ancak ayaklar başka tarafa bakar şekildeyse bu, sohbetin bir an evvel bitmesini beklediğinin ve sizinle konuşmak istemediğinin bir işaretidir. Ayakların pozisyonu o konuşmanın nasıl ilerleyeceğini gösterir. 

E boşuna dost başa düşman ayağa bakar dememişler...

4. Kalabalık bir caddedeyseniz ve bir yere yetişmeniz gerekiyorsa adımlarınızı sıklaştırın ve kafanızı hafifçe öne eğerek yürüyün. Bu esnada göz teması kurmamaya çalışın.

Etrafınıza bu şekilde 'acil durum' mesajı yayacağınız için insanlar size çok daha kolay yer verir ve yetişeceğiniz noktaya çabuk varmanıza yardımcı olur.

5. Birinin güvenini çabucak kazanmak istiyorsanız, 'ayna etkisi' sizin işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Bunu nasıl yapacağınıza gelirsek...

Sohbet sırasında karşınızdaki kişinin vücut hareketlerini taklit etmeye çalışın ve aynı anda benzer tepkiler verin. Örneğin karşınızdaki boynunu kaşıyorsa aynı anda siz de kaşıyın ya da saçını kulağının arkasına atıyorsa siz de atın. Hareketleriniz arasında senkron sağlandığında o kişinin size duyduğu güven de artacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dilinize bir şarkı takıldı ve tekrar etmeden duramıyor musunuz? Bu durum canınızı sıkmaya başladıysa o şarkıyı kafanızdan atmak için yapmanız gereken şarkının son kısmına odaklanmak...

Ziegarnik Etkisi'ne göre beynimiz yarım kalan şeyleri ve bitmemiş tüm işleri hatırlamak konusunda inanılmaz bir çaba sergiliyor. O yüzden 'aklınızdan çıkmayan o şarkıyı' bitirip kafanızdan atabilirsiniz.

7. Birinin sizden hoşlanmadığını düşünüyor, ancak bundan bir türlü emin olamıyor musunuz? Cevabı öğrenmenin oldukça basit bir yolu var.

O kişiden ufak bir iyilik isteyin; mesela kalemini ödünç alıp alamayacağınızı sorun. Eğer size hayır diye cevap veriyorsa bilin ki sizden hoşlanmıyor. Elbette bunu kırmanızın da kolay bir yolu var, ona basit de olsa bir iyilik yapmak... 

Böylece kendini size borçlu hissedip karşılığını vermek isteyecek. Eh gerisi de sizin iletişim becerilerinize kalmış, buzları kırmanız eskiye göre çok daha kolay!

8. İş görüşmelerinde, görüşme yaptığınız kişinin aklında kalmak istiyorsanız ya ilk karşılaşmayı ya da vedalaşmayı etkili biçimde yapmalısınız.

Çünkü görüşme yaptığınız kişilerin hafızasında genellikle bu iki andan birinin hatırası taze kalır. Yani işi almak için çok etkili bir giriş yapmanız veyahut akılda kalacak bir son söz söylemeniz gerekiyor.

9. Bir şeyin gerçekleşmesini istiyorsanız, o şey sanki gerçekleşmiş gibi davranın. Düşüncelere ket vurmak, ben bunu yaparım demek yerine yapabilirim herhalde demek, gerçek potansiyeli baltalar.

Basit bir 'Ben yaptım ve oldu' cümlesinin hayatınızı ne kadar kolaylaştıracağına siz bile inanamayacaksınız. Çünkü beyniniz istediğiniz şey gerçekleşene kadar durmayacaktır.

10. Girdiğiniz bir ortamda dikkat çekmek ve diğerlerine daha çekici görünmek için neler yapabilirsiniz? Cevap aslında oldukça basit...

Tüm iş 'doğru gülümsemede' bitiyor. Sohbet esnasında sık sık gülümseyen kadınların ve az gülümseyip genelde ciddi duran erkeklerin diğerlerine göre daha çekici bulunduğu gözlemlenmiş. 

'Peki neden birilerine çekici görünmek isteyeyim ki?' diye düşünüyor olabilirsiniz. Onu da şöyle açıklayalım; insanların sizi çekici/karizmatik bulması, fikirlerinizi onlara daha çabuk kabul ettirebilmenin anahtarıdır. Karizmanızın verdiği destekle yapacağınız tüm psikolojik taktiklerin etkisi çok daha fazla olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Birinin size yardım etmesini istiyorsanız, ondan bunu isterken cümleye "Senin yardımına çok ihtiyacım var" ile başlayın.

İnsanlar suçluluk psikolojisine girmekten nefret ederler ve sizi reddettikleri takdirde hissedecekleri şey tam olarak bu olacağı için o yardıma erişme ihtimaliniz artacak. 

Buna ek olarak, yardım talebinize mantıklı sebep eklemeyi unutmayın. 'Çünkü bu konuya en hakim kişi sensin...' gibi bir cümleyle yardım isteğinizi desteklerseniz, mutlaka karşılığını görürsünüz.

12. "Nezaket" bir insanın üzerinde kullanabileceğiniz en basit ve en etkili silahtır. Karşınızdaki insanın üzerinde vicdani anlamda bir yük oluşturacağı için size karşı olumlu davranmaya iter...

Nezaketinizi diğerlerine karşı sık sık kullanmaktan çekinmeyin.

13. Konuşurken ellerini sürekli hareket ettiren birinin söylediğine güvenebilirsiniz, çünkü kendisi o an size doğruyu söylüyordur...

Doğruluğundan emin olduğumuz şeylerden bahsederken vücut diliyle söylediklerimizi destekleme ihtiyacı hissederiz. Eğer karşınızdaki kişi size bu şekilde bir şey anlatıyorsa o şey doğrudur.

Eğer bu içerik hoşunuza gittiyse daha önce sizlerle paylaştığımız bu psikolojik taktiklere de göz atmayı sakın unutmayın.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
891
152
110
73
55
34
26
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?