Görüş Bildir
Haberler
Okumaya Başlar Başlamaz 'Bunları Bilsem Hayat Kalitem Yükselirdi' Diye Veryansın Edeceğiniz 13 Psikolojik Taktik

etiket Okumaya Başlar Başlamaz 'Bunları Bilsem Hayat Kalitem Yükselirdi' Diye Veryansın Edeceğiniz 13 Psikolojik Taktik

Hayatın getirdiği zorluklar karşısında çelik gibi bir iradeye, parlak bir zekaya, tam zamanında doğru lafı söyleyecek bir hazırcevaplılığa ve en çok da karşındakinin psikolojisini doğru yorumlamaya ihtiyaç var. 

Kendi içimizde de adeta bir Survivor 2020 çevirdiğimiz şu günlerde, edindiğiniz bu psikolojik taktikler karantina sonrası sizi fişek gibi yapacak emin olabilirsiniz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İnsanlara ismiyle hitap etmek güven göstergesidir. Karşınızdaki kişiyle henüz yeni tanıştıysanız sen, siz gibi ikinci şahıs kullanmak yerine ismiyle seslenin.

2. Biriyle yeni tanıştığınızın ilk 5 saniyesinde karşılıklı olarak birbirinize şu sırayla hüküm verirsiniz: Nasıl görünüyor, nasıl konuşuyor, ne söylüyor?

O yüzden iş görüşmelerinde veya önemli bir toplantıda karşı tarafta olumlu bir etki bırakmak istiyorsanız, bu üçlüyü göz önünde bulundurarak hareket edin. Kıyafetinize özen gösterin, konuşmalarınız akıcı ve akılda kalıcı olsun, yanlış algılanabilecek cümleleri en azından ilk seferde kullanmayın.

3. Beynimiz kötü anıları iyi anılara göre çok daha fazla hatırlamaya meyillidir. Yaşadığınız kötü bir anı pozitif düşünceyle süslerseniz, o kötü anı unutmanız kolaylaşır.

4. Depresyon, aşırı düşünmenin bir sonucudur. Zihniniz henüz var olmayan sorunları bile düşünüp durduğunuz için önünüze koyar.

Özellikle bu dönemde ‘fazla düşünceden’ kaçının. Zihniniz sizi karanlık yerlere doğru çekmeye başlarsa kendinizi meşgul edecek bir şeyle uğraşmaya başlayın. Emin olun, yalnızca 5 dakika içinde bile kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

5. Kendi kendinize konuşmak, dikkatinizi yaptığınız işte tutan bir şeydir. Özellikle de ders çalışırken konuyu sesli olarak kendinizle tartışırsanız, odaklanmanız çok daha kolay olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Platonik aşıkları buraya alalım! Benzer müzik zevklerine sahip insanların birbirlerinden çok daha çabuk etkilendikleri görülmüş.

Bu da demek oluyor ki, hoşlandığınız kişinin size ilgi duyma ihtimalinin yüksek olup olmayacağını hangi tür müzikleri dinlediğini sorarak kolayca tespit edebilirsiniz.

7. Kolay utanan insanlar, arkadaşlarına çok daha sadıktırlar. Arkadaş seçimlerinizde bu bilgiyi aklınızda tutmak hayatınızı kurtarabilir. :)

8. Hata yapan insanlara daha çok sempati duyma eğilimindeyiz. Bunun sebebi, o kişinin mükemmel değil de yalnızca bir 'insan' olduğunu görmemiz...

O yüzden yaptığınız hatalardan pişmanlık duymak yerine yüzünüze şöyle kocaman bir gülümseme oturtun. Hatalara olumlu yaklaşımınız sizi başkalarının gözünde çok daha sevilesi ve saygı uyandıran biri yapacaktır.

9. Kahve kokusunun stresi azaltıcı bir etkisi vardır. Eğer birileriyle hararetli bir tartışma içindeyseniz, önlerine koyacağınız bir fincan kahveyle tartışmayı lehinize çevirebilirsiniz.

10. Alışverişe gitmeden evvel aşırıya kaçmamak için mutlaka ihtiyaç listesi oluşturun. Marketlerin genel taktiği '1 kuruşluk indirimle' sizi sanki büyük bir ekonomik yükten kurtardığınıza inandırmaktır.

Kontrolsüzce bir şeyler alıp kasada hüsrana uğramak istemiyorsanız, ihtiyaç listenizin dışındaki ürünleri satın almayın. Sizi o 1 kuruşluk indirim değil, planlı hareket etmek kurtaracaktır. Bizden söylemesi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kolay yalan söyleyebilen insanlar, karşısındakinin yalan söyleyip söylemediğini daha çabuk anlarlar. Kime yalan söylediğinize dikkat edin. Bir anda kendinizi olmadık durumlarda bulabilirsiniz. ;)

12. Rüyalarımızın %70’i bilinçaltımızın bize vermeye çalıştığı gizli mesajlardan oluşmaktadır. Saçma gibi görünen çoğu rüya, aslında tahmin ettiğimizden daha derin anlamlar taşır.

Sabah kalkar kalkmaz rüyalarınızdan aklınızda kalanları bir kenara not etmeye çalışın. Özellikle kararsızlık yaşadığınız dönemlerde içten içe vermek istediğiniz cevapları bu rüyalara kafa yorarak öğrenebilirsiniz.

13. Bir insanı gerçekten tanımak isterseniz, ona 'ufak ve zararsız' bir sırrınızı verin. Eğer o sırrın yayılma hızı ışık hızıyla yarışıyorsa artık kime güvenmemeniz gerektiğini gayet iyi biliyorsunuz.

Eğer bu içerik hoşunuza gittiyse daha önce sizlerle paylaştığımız bu psikolojik taktiklere de göz atmayı sakın unutmayın.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
946
252
137
99
50
48
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
slnosma89251137

hayat bunları öğretmişti paşam ense ye vura vura

Ördekkaç

#7 şimdi bunu tüm arkadaşlarıma gönderme vaktidir feokfokr