Görüş Bildir
Haberler
Kuru Öksürük Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir? Çocuklarda Aşırı Öksürük Nasıl Geçer?

Kuru Öksürük Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir? Çocuklarda Aşırı Öksürük Nasıl Geçer?

Şebnem Sucu
06.12.2021 - 10:32

İnsan vücudunda ani ortaya çıkan reflekslerden biri de öksürüktür. Doğal ve normal bir refleks olan öksürük, bazen şiddetli olabiliyor. Başta soğuk algınlığı olmak üzere nezle, grip ve farenjit gibi hastalıklarla yakından ilişkisi bulunan öksürük, kimi zaman altta yatan bir hastalığın belirtisi olarak kişinin yaşamında uzun süre devam edebiliyor. Bu bakımdan geçici öksürükler değil de kalıcı öksürükler için çareler aranıyor. Yetişkinlerde, çocuklarda ve bebeklerde faklı nedenlere bağlı öksürük gelişebilir. Öksürük nedenine göre uygun tedavi ile ortadan kaldırılabilir. Doktorunuza danışarak belirlenen tedaviye ek olarak öksürük doğal yollarla giderilebilir. Öksürüğe iyi gelen bitki çayları, bitkisel ve doğal çözümlere haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öksürük aslında akciğerleri ve solunum yollarını temizlediğinden faydalı bir reflekstir. Ancak öksürük bazen ciddi ve rahatsız edici olabileceği gibi bu olaya bağlı bir rahatsızlık sebebi ile ortaya çıkabilir. Kuru, balgamlı ve alerjik gibi farklı şekillerde etkili olan öksürük, genellikle solunum yolu enfeksiyonlarından kaynaklanır. Bazen de toz, duman ve alerjen maddeler balgamlı ve kuru öksürüğe neden olabilir. Peki, öksürük nasıl geçer? İşte evde öksürükten kurtaracak bitkisel yöntemler…

Öksürük Nasıl Geçer?

Öksürük Nasıl Geçer?

Öksürüğü gidermek öksürüğe neden olan rahatsızlıkların belirlenmesi ile mümkündür. Balgamlı öksürük durumunda sıvı tüketimi çok önemlidir. Kuru öksürüklerde boğazı yumuşatan bitki çayları etkili yöntemlerdir. Öksürük nasıl geçer sorusunun yanıtı olarak evde uygulayabileceğiniz yöntemler ile öksürüğü kesebilirsiniz. İşte evde öksürük tedavisi…

  • Ekinazya çayı, ayva çayı, portakallı yasemin çayı, zencefil ve ıhlamur gibi bitki çaylarından birini gün içinde tüketerek öksürüğü ortadan kaldırabilirsiniz.

  • Ballı süt, tahin pekmez öksürüğü yatıştırmada etkilidir.

  • Pastil solunum yolları tahrişlerini giderir ve öksürüğe iyi gelir.

  • Kuru öksürük için adaçayı, papatya veya yasemin çayı tüketebilirsiniz.

  • Balgamlı öksürükte yine pastil kullanabilir ve ılık bitki çayları ile balgamı giderebilirsiniz.

  • Deodorant, parfüm ve oda spreyleri öksürüğü tetikleyebileceğinden kaçınmak gerekir

  • Sıcak bir duş ile boğaz ve burunda tıkanıklığa neden olan balgam giderilebilir.

  • Taze zencefil çayına ekleyeceğiniz bal veya limon suyu ile kuru ve astım öksürük semptomlarını hafifletebilirsiniz.

  • Sıcak bir et suyu ya da tavuk suyu çorbası ve probiyotik açısından zengin olan gıdalar öksürüğü yatıştırmaya yardımcı olacaktır.

Çocuklarda Aşırı Öksürük Nasıl Geçer?

Çocuklarda Aşırı Öksürük Nasıl Geçer?

Yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda öksürük, vücudun savunma mekanizmalarından biri olarak ortaya çıkar.

Çocuklarda yaşanan kuru öksürüğün birçok sebebi olabilir. Aşağıda yazacağımız basit önlemleri alarak öksürüğün gerilemesini sağlayabilirsiniz. Eğer hala öksürük devam ediyorsa en kısa zamanda doktora görünmenizde yarar olacaktır.

Öncelikle çocuklarınızın yattığı yastıkların konumlarını düzeltebilirsiniz. Ayrıca odanın havasını da sık sık havalandırmanız gerekmekte.

Çocukların bu süreçte bol bol su içmeleri de en önemli maddelerden biri.

Ayrıca eczanelerde satılan takviye edici ilaçların da kuru öksürüğü geçirmekte yardımı dokunabilir.

Kuru Öksürük Nasıl Geçer?

Kuru Öksürük Nasıl Geçer?

Kuru öksürük, üst solunum yolu rahatsızlığıyla birlikte hayatımıza giren en sinir bozucu durumlardan biridir. Olur olmaz yerde öksürmek zorunda kalabiliriz ve hayat kalitemiz bu sebeple düşer. Peki kuru öksürüğü geçirmek için neler yapılabilir?

Öncelikle kuru öksürüğe neyin sebep olduğu saptanmalıdır. Eğer kuru öksürük soğuk algınlığı sebebiyle meydana gelmişse, antibiyotik tedavisi uygulanabilir.

Öksürüğün etkisini, tahriş ediciliğini azaltmak için pastiller, öksürük şurupları da kullanılabilir.

Ayrıca günlük yaşamınızda yapacağınız küçük değişiklikler de kuru öksürüğün azaltılmasında yararlı olabilir. Mesela tütün ürünleri kullanıyorsanız azaltmak, bulunduğunuz ortamı sık sık havalandırmak, bol bol su içmek de kuru öksürüğün giderilmesinde yardımcı olacaktır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın