Görüş Bildir
Haberler
Çocuklarda Öksürüğe Ne İyi Gelir?

Çocuklarda Öksürüğe Ne İyi Gelir?

Şebnem Sucu
07.10.2021 - 09:45

Solunum yollarının temizlenmesinde bir çeşit refleks görevi gören öksürük, çocuklarda da dahil olmak üzere her yaşta görülebilmektedir. Soğuk algınlığı, bahar alerjisi, grip gibi olası hastalıklara öksürük eşlik ettiğinden çocuklarda öksürük görülmesi oldukça normaldir. Devamlı öksürmek, kuru öksürük ve öksürüğün ardından balgam gelmesi gibi durumlarda öksürük riskli olabilir. öksürüğün kesilmesi için etkili doğal tedaviler bulunur. Çocuklarda öksürüğe ne iyi gelir konusunda bu bitkisel tedavileri uygulamadan önce çocuk doktoruna danışmanızda fayda bulunur. Peki, çocuklarda öksürüğe ne iyi gelir? İşte detayların tümü…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öksürük, vücuttaki balgam gibi solunum yollarındaki tahriş edici bir faktörün sinyalini veren bir durumdur. Çocuklarda yaygın görülen öksürük sebepleri arasında soğuk algınlığı, enfeksiyon ve grip gibi hastalıklar yer almaktadır. Enfeksiyon rahatsızlığının çeşidine bağlı öksürük farklı şekillerde görülebilir. Aynı zamanda sinüzit, tüberküloz ve bronşit gibi rahatsızlıklarda öksürüğe neden olabilmektedir. Gürültülü öksürükler genellikle üst solunum yollarından kaynaklı iken gece uykusuna daldıktan sonra ortaya çıkan öksürük reflüden kaynaklıdır. Aynı zamanda astım da gece öksürüklerini tetikleyicidir. Kuru öksürük ise sıklıkla alerji kaynaklı ortaya çıkmaktadır. Peki, çocuklarda öksürüğe ne iyi gelir? İşte tüm detaylar…

Çocuklarda Öksürük Nasıl Geçer?

Çocuklarda Öksürük Nasıl Geçer?

Çocukta viral solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle gündüzleri öksürük gözlemliyorsanız bu nokta da çoğu zaman özel bir tedaviye gerek duyulmaz. Oksijen ya da bronkodilatör dahil destekleyici bakım alınabilir. Ateşi olmayan, nefes almada zorluk yaşamayan yani genel sağlık durumu iyi olan çocuklar evde izlenebilir. Bol bol sıvı tüketimi ile boğaz yumuşatıldığında rahatlama sağlanır. Burun tıkanıklığı var ise fizyolojik serumlar, deniz suyu kullanılabilir. Alerji harici üst solunum yolu enfeksiyonları için su buharı fayda sağlar.

Çocuklarda Öksürüğe Ne iyi Gelir?

Çocuklarda Öksürüğe Ne iyi Gelir?

Çocukların öksürüğünde dikkat edilmesi gereken en önemli husus bilinçsiz ilaç vermekten kaçınmaktır. Çünkü ilaçların bazıları balgam ve öksürüğü şiddetlendirebileceği gibi bazı yan etkilere de sebep olabilmektedir. Dolayısıyla ilaç kullanımı ya da evde uygulanan doğal tedavileri tercih etmeden önce öksürük tedavisi için doktora başvurmalısınız. 

Çocuklarda öksürüğe iyi gelen uygulamalar şöyledir;

Tereyağı ve Pekmez

Ilık suyun içerisine 1 çorba kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyerek karıştırın. Ardından içirin.

Ihlamur ve Ayva

Ilık suyun içerisine ıhlamur ve ayva yaprağı ilave edin. Demlenen karışımı içirebilirsiniz.

Karabiber ve Pekmez

Bir bardak ılık suya 2 tatlı kaşığı pekmez atın ve bir miktar karabiber ekleyin. Karıştırdıktan sonra içirebilirsiniz.

Karışık Bitki Çayı

Bir miktar ıhlamur, bir çeyrek limonun yanı sıra 2 karanfil ve kabuğu soyulmuş elma ve tarçını suyun içinde karışım haline getirin. Daha sonra içirin. 

Bunların yanı sıra çocuğunuzdaki öksürüğü yatıştırmak için verebilecekleriniz şunlardır;

• Zencefil

• Tavuk suyu çorba

• Soğan

• Ananas

• Limon ve bal karışımı

• İncir

• Badem ve ceviz

• Ayva

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
13
8
7
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın