Görüş Bildir
Haberler
Okan Tüysüz Kimdir? Prof. Dr. Okan Tüysüz'ün Çalışmaları ve Biyografisi

Okan Tüysüz Kimdir? Prof. Dr. Okan Tüysüz'ün Çalışmaları ve Biyografisi

Prof. Dr. Okan Tüysüz, jeolog ve akademisyendir. Kahramanmaraş depremi sonrasında ülkemizin fay hatlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmelerle gündeme gelmiştir. Tüysüz, olası bir İstanbul depremi hakkında da televizyon programlarında uyarılarıda ve değerlendirmelerde bulunmuştur. Peki Okan Tüysüz kimdir? Okan Tüysüz nerelidir, kaç yaşındadır, eğitimi nedir?

İşte Prof. Dr. Okan Tüysüz'ün çalışmaları ve biyografisi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prof. Dr. Okan Tüysüz Kimdir?

Prof. Dr. Okan Tüysüz Kimdir?

Okan Tüysüz, jeolog ve akademisyendir. İstanbul Teknik Üniversitesi Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü ve Maden Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. 1953 yılında Amasya/Gümüşhacıköy'de dünyaya gelmiştir. İlkokul eğitimini Amasya ve Sivas'da tamamladıktan sonra ortaokulu İstanbul Bakırköy'de okumuştur. 

1976 yılında lisans eğitimine başlamıştır. Tüysüz, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Ardından 1 yıl kadar MTA'da (Maden Tetkik Arama) çalışmıştır. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde asistan olarak göreve başlamıştır.

Okan Tüysüz'ün Akademik Kariyeri

Okan Tüysüz'ün Akademik Kariyeri

Okan Tüysüz, asistan olarak göreve başladıktan sonra doktorasını 1985 yılında tamamlamıştır. Doktora çalışmasını Kargı-Tosya-Taşköprü bölgesinin metamorfizma ve tektoniğini inceleyerek tamamlamıştır. Daha sonra 1988 yılında İTÜ Maden Fakültesi'nde Genel Jeoloji Anabilim Dalı'na Yardımcı Doçent olarak girmiştir. Tüysüz, 1993 yılında Doçent, 1999 yılında ise Profesör unvanını almıştır. 

2003 yılına kadar Avrasya Yerbilimleri Enstitüsü'nde Müdür Yardımcılığı ve 2009 yılına kadar da Enstitü Müdürlüğü yapmıştır. Tüysüz, 2018 yılına kadar İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü ve Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde öğretim üyesi olarak hizmet etmiştir.

Prof. Dr. Okan Tüysüz'ün Çalışmaları

Prof. Dr. Okan Tüysüz'ün Çalışmaları

Okan Tüysüz, İTÜ'deki görevinden emekli olmuştur. Çalışma hayatı boyunca 6 doktora ve 12 yüksek lisans tezini yönetmiştir. Şu anda bir firmanın bünyesinde jeoloji başdanışmanı olarak görev almaktadır. Tüysüz'ün araştırma konuları arasında; Aktif Tektonik, Yeraltı Jeolojisi, Depremsellik ve Deprem Risk Analizleri,Yerbilimlerinde Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamaları gibi konular bulunmaktadır. Prof. Dr. Okan Tüysüz'ün birçok ulusal ve uluslarası makalesi yayınlanmıştır. Tüysüz, İTÜ'de lisans ve yüksek lisans bölümlerinde jeoloji üzerine birçok ders vermiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın