Görüş Bildir
Haberler
Öğretmen Atama Tercihleri Ne Zaman Yapılacak? Öğretmen Atama Kontenjanları Belli Oldu

Öğretmen Atama Tercihleri Ne Zaman Yapılacak? Öğretmen Atama Kontenjanları Belli Oldu

Milyonlarca öğretmen adayı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapacağı öğretmen atamasını bekliyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 20 bin öğretmen atamasının atama takvimi de belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan öğretmen atama kontenjanlarına göre yine en çok arama sınıf öğretmenliği branşında yapılacak. 20 bin sözleşmeli öğretmen atması için ön başvurular 15-26 Mart tarihlerinde yapılacak. İşte 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için son dakika gelişmeleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öğretmen Atamaları Ne Zaman Yapılacak?

Öğretmen Atamaları Ne Zaman Yapılacak?

MEB’in açıkladığı sınav takvimine göre; öğretmen atamaları için ön başvurular 15 Mart tarihinde başlayacak ve 26 Mart tarihinde son bulacak. Öğretmen adaylarının sözlü sınava gireceği sınav merkezleri ise 3 Mayıs’ta duyurulacak.

SÖZLÜ SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

Sözlü sınavlar, 17 Mayıs-6 Haziran'da yapılacak, sonuçlar 8 Temmuz'da açıklanacak. Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, 12-16 Temmuz tarihleri arasında alınacak ve 2 Ağustos'ta sonuçlandırılacak.

En Çok Atama Hangi Branşlarda Yapılacak?

En Çok Atama Hangi Branşlarda Yapılacak?

Bakanlığın internet sitesinden sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağı alanlar ve kontenjanların listesi de açıklandı.

Buna göre, en çok atama yapılacak alanlar sırasıyla 2 bin 883 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 2 bin 94 kontenjanla özel eğitim, 1938 kontenjanla İngilizce, 1805 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlikleri oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın