Görüş Bildir
Haberler
YKS
TYT
Öğrenci ve Veliler Akın Etti: Türbelerde YKS Yoğunluğu

Öğrenci ve Veliler Akın Etti: Türbelerde YKS Yoğunluğu

YKS'nin ilk oturumu olan 'Temel Yeterlilik Testi'ne bir gün kala çok sayıda öğrenci ve velisi türbelere giderek dua etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2 milyon 600 bin adayın ter dökeceği 'Temel Yeterlilik Testi' (TYT') öncesi çok sayıda öğrenci ve velisi Şanlıurfa'daki Hacı Kerim Türbesi'ne giderek dua etti. 

Türbede yoğunluk nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. 

Bazı aileler de yanlarında getirdikleri yiyecekleri dağıttı.

"Psikolog olmak istiyorum"

"Psikolog olmak istiyorum"

Sınava girecek torunları için türbede dua ettiğini anlatan Şükran İnci, 'Bugün üniversite sınavına girecek olan 2 torunum için dua etmeye geldik. Allah dualarımızı kabul eylesin' dedi.

Sınava girecek olan Nursel Abacı ise, “Ben psikolog olmak istiyorum. Onun için planlı bir ders çalışması yaptım. Emeklerimizin karşılığını almak için buraya duaya geldik” diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'daki adres Zuhuratbaba Türbesi

İstanbul'daki adres Zuhuratbaba Türbesi

Yine aynı amaçla Bakırköy'deki Zuhuratbaba Türbesi'ne gelen öğrenci ve veliler, duaların ardından yanlarında getirdikleri şeker ve tespihleri çevredekilere dağıttı. 

Türbenin ziyarete kapalı olması nedeniyle geçtiğimiz yıllara göre yoğunluğun daha az olduğu görüldü. Bazı veliler de türbeye yalnız gelerek dua okudular.

"Kızım için geldim"

"Kızım için geldim"

Kızıyla birlikte türbeye gelen Arzu İbrikçi, 'Kızım için geldim, her cuma geliyoruz. Allah, herkesin hakkında hayırlısını versin. Rabbim, yarın sınava girecek gençlere zihin açıklığı versin. O, elinden geleni yaptı. Artık takdir Allah'ın. Pandemi nedeniyle kapalı ama yine de gelip dua ediyoruz' dedi.

Yarın gireceği YKS sınavı öncesinde türbeyi ziyarete gelen Ilgın Albayrak, 'Bütün yıl çalıştık. İnşallah, emeklerimizin karşılığını görürüz. Onun için buraya geldik. Sınava hazırım. Bol bol dua ettim, şeker dağıttık' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
41
18
6
4
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Sınav kazandırma oranı en yüksek türbeler listesi yayınlansa bari. Şu tür senkretizm tapınmaları dinde bile yok. Bu yarışta öbürü türbeye gitmedi diye gidene... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

ölüleri dua etme aracı olarak gören bi toplumdan nasıl eğitimli bireyler çıkar ki.

Veli Durak

Birşey isteyecekseniz Allah'tan isteyin, oradaki rahmetlinin kendine hayrı yok sadece bir fatihaya ihtiyacı vardır sadece. Farkında olmadan şirke giriyorsunu... Devamını Gör

Ukela

Haklısın ama bir düzeltme , Fatiha'da sadece Allaha hitap olarak okunur , ölüye'de okunmaz . Maalesef İslam hakkında çok fazla yanlış bilinen var. Aslında Tü... Devamını Gör