Görüş Bildir
Haberler
Ödüllü Filmlerden Discovery+ İçeriklerine! BluTV'nin Ekim Ayı Programı Yine Dopdolu

Ödüllü Filmlerden Discovery+ İçeriklerine! BluTV'nin Ekim Ayı Programı Yine Dopdolu

claude cahun
03.10.2021 - 09:29

Yerli ve yabancı içerikleriyle büyük ilgi gören, çevrimiçi dizi ve film izleme platformu BluTV'nin ekim ayı programı belli oldu. Aralarında dünyanın önemli festivallerinde çeşitli ödüllere layık görülmüş filmler ve Discorvery+ işbirliğiyle üç yeni yapımın olduğu seçki platformun kataloğunda izleyiciyle buluşacak. 

Not: Film içeriklerde Beyazperde'den faydalanılmıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Gentlemen (2019)

1. The Gentlemen (2019)

The Gentlemen, kurduğu suç imparatorluğunu bırakmak isteyen bir adamın hikâyesini konu ediyor. Londra’da kurduğu suç imparatorluğunu bırakmak isteyen Mickey Pearson, ailesi ile birlikte Amerika’ya dönmeyi planlar. Kendisine yeni bir hayat kurmayı planlayan Mickey, işlerini devretmek için ünlü bir milyarder olan Matthew ile anlaşır. Bu sırada Mickey, yıllardır gözünden sakındığı arazilerini Coach ve çetesinden korumaya çalışır. Özel dedektif olan Fletcher ise yıllardır peşine düştüğü Mickey’nin işlediği suçları ortaya çıkarmanın derdindedir. Kendisini türlü entrikaların içinde bulan Mickey, planladığı gibi işin içinden sıyrılmayı başarabilecek midir?

İngiliz yönetmen Guy Ritchie’nin Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Colin Farrell, Hugh Grant ve Michelle Dockery gibi isimleri bir araya getirdiği film eleştirmenlerin övgüsünü almıştı.

2. Burning (2018)

2. Burning (2018)

Ara sıra yazarlıkla uğraşan Jongsu aynı zamanda yarı zamanlı kuryelik yapmaktadır. Bir gün bir paket teslimatına giden Jongsu bu sırda eski komşusu Haemi’yle karşılaşır. İkisi arasında kısa zamanda bir çekim oluşsa da Haemi’nin hayallerindeki Afrika seyahatine çıkması gerekmektedir. Genç kadın seyahate çıkmadan önce Jongsu’dan bir ricada bulunur. Haemi, ülke dışında olduğu zaman zarfında Jongsu’dan kedisine göz kulak olmasını talep eder. Jongsu, bu vesile ile aralarındaki iletişiminin kopmayacağını düşünerek genç kadının ricasını kabul eder. Ne var ki Haemi’nin geziden Ben adında gizemli bir adamla dönmesi, Jongsu başta olmak üzere herkesin hayatını kökünden değiştirir...

Chang-dong Lee’nin yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Ah-in Yoo, Steven Yeun, Jong-seo Jeon gibi isimler yer alıyor. Burning, Cannes Film Festivali’nde FIPRESCI ödülüne layık görüldü.

3. Honeyland (2019)

3. Honeyland (2019)

Bal Ülkesi, arıcılıkla uğraşan bir ailenin yaşamına odaklanıyor. Hatice Muratova, hasta annesi ile birlikte yolu, elektriği ve suyu olmayan Balkanlarda dağlık bir bölgede yaşar. Genç kadın, eski dağcılık geleneklerini kullanarak yabani aracılık yapmaktadır. Ancak bunu yaparken arıların payını gözetmekten geri kalmadığı gibi üstüne bir de onlarla konuşur ve şarkı söyler. Yaşadıkları bölgeye göçebe arıcıların gelmesi, bir yandan Hatice’nin yaşamını etkilerken bir yandan da doğal dengenin bozulmasına neden olur. Hatice, bozulan düzeni yeniden sağlamak için zorlu bir mücadeleye girişir.

En İyi Belgesel ve En İyi Uluslararası Film dallarında Oscar'a aday gösterilen Honeyland, 2019 Sundance Film Festivali’nden ödüllerle dönmüştü.

4. The Square (2017)

4. The Square (2017)

Christian, Stockholm’de bir modern sanat galerisinde çalışmaktadır ve projelerinden biri de The Square olarak adlandırılan alandır. Bu alan büyük bir toplumda farklı katmanlardan, farklı sosyal sınıflardan gelen insanların küçük bir yansımasıdır ve Christian, ziyaretçileri 'İnsanlara güvenmeli mi, güvenmemeli mi?' sorusu ile iki farklı yoldan birini seçmeye davet etmektedir. Bu soru bizi tüm film boyunca takip edecektir.

Başrollerini Elisabeth Moss, Dominic West ve Claes Bang’in paylaştığı 2017 Cannes’da gösterimi yapılan The Square, festivalde Altın Palmiye ödülünü kazandı. İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un konuşma özgürlüğü, sanatsal özgürlükler, sosyal sansür vb. konuları İskandinav perspektifinde, politik ve sosyal bir çerçevede inceleyen bir film.

5. Transit (2018)

5. Transit (2018)

Alman askerleri Paris’in hemen dışındadır. Gerog, Weidel adlı bir yazarın eşyalarını ulaştırmak için yola çıkar ve Marsilya’ya ulaşır. Fakat şehre geldiğinde Weidel’in işkence korkusundan intihar ettiğini öğrenir. Artık eşyaları ona kalmıştır. Bunların içinde bir roman taslağı, bazı mektuplar ve Meksika Elçiliği’nin vize güvencesi vardır. Sadece ayrılacaklarını kanıtlayabilenler bir liman kentinde bulunabilir ve bu da potansiyel bir ülkeden giriş iznidir. Georg, koşullar gereği Weidel’in kimliğine bürünür. Şehirden ayrılmak için onay beklediği sırada birçok mülteci ile ilişki kuran Georg’un, gizemli Marie ile tanışınca tüm planları değişir.

Christian Petzold imzalı film, 2018 Berlin Film Festivali’nde En İyi Film dalında Altın Ayı’ya aday gösterildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Seberg (2019)

6. Seberg (2019)

Politik bir gerilim olan 'Seberg', aktris Jean Seberg'i araştırmak üzere görevlendirilen genç bir FBI ajanının adımlarını takip ediyor. 1960'ların sonlarında Los Angeles'taki sivil haklar hareketinde yer alan Seberg, radikal Afrikalı-Amerikalı aktivist örgütü Black Panther Partisi’ni desteklemiş ve sonuç olarak FBI, COINTELPRO programı aracılığıyla kendisini baltalama girişimlerinde bulunmuştu.

Kristen Stewart’ın efsanevi oyuncu Jean Seberg’e hayat verdiği filmin yönetmen koltuğunda Benedict Andrews oturuyor.

7. Wildlife (2018)

7. Wildlife (2018)

Yangın Yeri, babasının evlerinin yakınında çıkan orman yangınını söndürmek için evden ayrılmasıyla yetişkin rolüne bürünmek zorunda kalan küçük bir çocuğun hikâyesini konu ediyor. 14 yaşındaki Joe, ev hanımı annesi Jeanette ve profesyonel bir golfçü olan babası Jerry ile birlikte Montana’nın küçük bir kasabasında yaşamaktadır. Evin babası Jerry, ani bir şekilde işten çıkarılınca büyük bir yıkıma uğrar. Bu durum sadece onun değil ailesinin de yıpranmasına neden olur. Tam da bu sırada evlerinin yakınlarında dev bir orman yangını çıkınca hayattaki amacını kaybetmiş olan Jerry, yangını söndürmeye çalışan ekibe katılmaya karar verir. Jeanette ve oğlu Joe'yu kendi başlarına bırakan Jerry'nin gidişi, Joe'nun duygusal dünyasını derinden etkiler. Babasının yokluğunda zamanından hızlı büyümek zorunda kalan Joe, ailesini ayakta tutmak için çabalamak zorunda kalır.

8. How to Talk to Girls at Parties (2017)

8. How to Talk to Girls at Parties (2017)

Rabbit Hole filmiyle dikkatleri üzerine toplayan, oyunculuk geleneğinden gelen John Cameron Mitchell'in yönetmen koltuğuna oturacağı bu Neil Gaiman uyarlaması 1970'lerin Londra'sını ete kemiğe bürüyor.

Sex Pistols'ın büyüsüne kapılmış, umutsuz kahramanımız Enn de dâhil olmak üzere şehirdeki her genç, bir punk olmak istemektedir. Yerel punk kraliçesi Boadicea'nın değişim öğrencileriyle dolu partisine sızan Enn, partide görür görmez âşık olduğu gizemli Zan'le tanışır. Ancak bu gençler aslında, gizemli bir geçit törenine hazırlanmak için Dünya'ya gönderilmiş olan uzaylılardır. Karanlık sır ortaya çıkınca sevdiği kızı kurtarmak isteyen Enn, yardım için Boadicea ve takipçilerine döner. Bu mücadelenin sonucunda ne Enn'in ne de Zan'in hayatı bir daha eskisi gibi olmayacaktır...

9. Happy End (2017)

9. Happy End (2017)

Laurent ailesi Fransa'nın kuzeyindeki Calais'de yaşamaktadır. Beklenmedik olaylar sonucu hayatlarına giren Eve'in gelmesi ile rahat ve zengin bir şekilde yaşayan ailenin hayatı altüst olur. Bitmek bilmeyen aile sorunları ve yıllarca özenle sakladıkları sırları artık başa çıkılabilecek gibi değildir. 

Filmin yönetmen koltuğunda usta yönetmen Michael Haneke yer alırken başrollerinde ise Isabelle Huppert, Toby Jones ve Mathieu Kassovitz yer alıyor. Filmin senaryosunu da Haneke kaleme aldı.

10. Still Alice (2014)

10. Still Alice (2014)

Alice Howland, Columbia Üniversitesi'nde ünlü bir dilbilim profesörüdür. Bir gün doktor muayenesinde kendisine Alzheimer'ın başlangıç evresinde olduğu teşhisi konur. Alice'in hayatı artık eskisi gibi olmayacaktır. Geçirdiği hastalık, eşi ve üç çocuğuyla birlikte sürdüğü hayata yeni bir gözle bakmasını sağlayacaktır. Bir yandan insan ilişkilerini sorgular diğer yandan da en genç kızını yeniden kazanmak için mücadele verir. Alice, uzmanlaştığı bölüm gereği hayatı boyunca yeni şeyler öğrenmektedir ve bu yüzden hastalığını başta kabullenmek istemez. Manhattan sokaklarında kayboluşuyla durumu kavramaya başlayan Alice, zamanla Alzheimer'la mücadele etmenin yollarını arayacaktır.

Oscar ödüllü filmin başrollerini Julianne Moore ile birlikte Kristen Stewart, Alec Baldwin ve Kate Bosworth paylaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilindiği üzere Discovery ve BluTV stratejik ortaklık ilan etti. Bu kapsamda BluTV aboneleri, Discovery+ için ayrılan özel alanda platformun içeriklerini izleyebiliyor.

Bilindiği üzere Discovery ve BluTV stratejik ortaklık ilan etti. Bu kapsamda BluTV aboneleri, Discovery+ için ayrılan özel alanda platformun içeriklerini izleyebiliyor.

Discovery+ yapımı iki program ve bir uzun metraj belgesel de bu ay itibarıyla BluTV'den izlenebilecek. İşte o yapımlar:

1. The Globe (2021-)

1. The Globe (2021-)

Şef Robert Irvine'in sunduğu The Globe, şimdiye kadar yaratılmış en iddialı uluslararası yemek yarışması olarak niteleniyor.

2. Celebrity IOU: Joyride (2021-)

2. Celebrity IOU: Joyride (2021-)

Celebrity IOU: Joyride programında ünlüler sıra dışı otomotiv başyapıtlarına imza atıyor.

3. No Responders Left Behind (2021)

3. No Responders Left Behind (2021)

Rob Lindsay'in yazıp yönettiği No Responders Left Behind adlı uzun metraj belgeselde 11 Eylül'ün perde arkasına bakılıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cengiz Dev

Netflix ve Amazon'a aboneyim. 15 Gündür BluTV ye de aboneyim. Yok falan hatası, yok filan hatası deyip duruyor. Sanırım aboneliğimi iptal edicem. BluTV'ye Ne... Devamını Gör