Görüş Bildir
Haberler
BluTV'nin Yeni Bölümlerini İple Çektiğimiz En Başarılı 15 Türk Dizisi, Dizisiz Geçen Günlere Çare Olabilir

BluTV'nin Yeni Bölümlerini İple Çektiğimiz En Başarılı 15 Türk Dizisi, Dizisiz Geçen Günlere Çare Olabilir

R.G.
11.01.2021 - 11:49

Eskiden sinemaya gitmenin bir keyfi vardı! Beklenilen filmler gösterime girdiğinde koşa koşa sinemaya gidilirdi… Maalesef şu an sinema uzak bir hayal! Ama üzülmeyin, dijital platformlar imdadınıza yetişiyor. İstediğiniz her an telefon, tablet ve bilgisayarınızdan güncel ve eski dizi/filmleri izlemeniz mümkün. 

Ve her ne kadar Netflix kadar reklamı yapılmasa da, hatta birçok kişinin hala haberi olmasa da bizim de yıllardır bir dijital platformumuz mevcut! Üstelik çok kaliteli işler çıkarıyor. İşte Blutv’de keyifle izleyebileceğiniz Türk dizileri

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Masum

1. Masum

Yönetmenliğini Seren Yüce’nin yaptığı Masum dizisi ilk olarak Blutv'de yayınlandı. 8 bölümden oluşan dizi 2017 yılının Ağustos ayında da final yaptı. Berkun Oya’nın Bayrak adlı tiyatro oyunundan esinlenerek kaleme aldığı dizi, gerek konusu gerek de oyuncularıyla yayınlandığı dönem ve sonrasında büyük ilgi gördü. Masum, aynı zamanda Türkiye’nin ilk yerli internet dizisi. Polisiye dram türünde olan bu dizi, Yusuf Komiserin memleketine tatile gitmesiyle başlıyor ve bir ailenin parçalanış öyküsünü anlatıyor.

2. Sıfır Bir – Bir Zamanlar Adana’da

2. Sıfır Bir – Bir Zamanlar Adana’da

Dijital dünyanın Arka Sokaklar’ı diyebiliriz bu diziye. Fakat işleniş tarzıyla ve oyuncularıyla çok daha farklı. Tam bir mahalle dizisi yani. Ama alışık olduğumuz tatlı mahallelerden biraz farklı! Adana’nın arka sokaklarında doğup büyüyen gençlerin etrafındaki olaylar ve yaşadıkları zorlu hayatı anlatan bu dizi, Adana’dan başka yerde çekilemezdi! Türkiye gerçeklerinden de sıklıkla bahsedilen bu dizide, hayatta kalmak için başka seçenekleri olmadıklarını düşünen insanların yaşam mücadelesi anlatılıyor.

3. Yaşamayanlar

3. Yaşamayanlar

“Bizim de bir Edward Cullen’ımız olmasın mı!” demişler, ama yine de pek olmamış galiba. Yaşamayanlar dizisi, hem dijital platformlarda yayınlanan ilk dizilerden biri hem de konusu itibariyle diğer dizilerden baya bir farklı. Türkiye’de yapılan ilk yerli vampir dizisi. Genellikle romantik komedi dizilerinde görmeye alışık olduğunuz isimleri bir de ağızlardan kan damlarken, etrafa dehşet saçarken görmek isterseniz buyurun efendim!

4. Bartu Ben

4. Bartu Ben

Son günlerde, sosyal medyada arkadaşı Melikşah Altuntaş’la yaptığı yayınlarla adından sıkça söz ettiren Bartu Küçükçağlayan da Blutv’de yer alan isimlerden. Bir “az ünlünün” şöhret yolundaki serüvenini anlatan dizi, hem komik hem de trajik. Dizinin konusu ise şöhretin tatlı sarhoşluğu geçince, paralar da suyunu çekince hem ne yapacağına hem de aslında kim olduğuna karar vermeye çalışan Bartu’nun hikayesi.

5. Aynen Aynen

5. Aynen Aynen

Yaşamayanlar dizisinin vampir kızını burada karmaşık bir aşk hikayesinin içinde izliyoruz. Dizinin ilk sezonunda ana karakterleri Nilperi Şahinkaya ve Uraz Kaygılaroğlu canlandırıyor. Daha sonra diziye ayrılan Kaygılaroğlu yerine Nil’e partner olarak Kerem Bursin dahil oldu. Her bölümü 3-5 dakika süren bu dizinin hayran kitlesi de bir o kadar fazla. Keyifli ve kahkaha dolu zamanlar geçirmek isterseniz mutlaka bu diziye bir göz atın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Alef

6. Alef

Televizyon dizilerine ne zaman dönüş yapacağı konuşulurken Kenan Bey Blutv’den çıkıverdi! Uzun süredir herhangi bir dizide yer almayan İmirzalıoğlu bu dizide, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen ile başrolü paylaşıyor. Polisiye, gizem ve mistik tarzda olan bu dizi, İstanbul Boğazı’nda bir cesedin bulunmasıyla ortaya çıkan bir dizi cinayetin soruşturmasını konu alıyor. Aynı zamanda Alef, dünyanın en prestijli dergilerinden birinde 2020’nin 'uluslararası en iyi 15 dizisi' sıralaması içinde de yer aldı.

7. Saygı

7. Saygı

Nejat İşler tam olarak bu rollerin adamı! Galiba Aliye onu terk edip gidince kendine gelemedi, yeraltı dünyalarına attı kendini! Saygı, başka bir diziden de adını bildiğimiz Ercüment Çözer’in hikayesi. Toplumun çürümüşlüğünü dert edip kendi adaletini kendi sağlayan bir adam ve etrafındakilerin hayat hikayesini konu alan bu dizi, sırf oyuncu kadrosu için bile izlenir!

8. Dudullu Postası

8. Dudullu Postası

İşte habercilik, işte medyanın gücü! Kendi trajedilerini anlattıklarının bile farkında olmayan gazetecilerin hayatını anlatan bir dizi. Komedi türünde yapılmış en iyi işlerimizden biri. Televizyondan da görmeye alışık olduğumuz isimler yer alıyor kadrosunda. Erkan Can, Taner Ölmez ve Hazar Ergüçlü gibi oyuncuların yeteneklerini gösterdikleri bu dizi, daha sonra Kanal D ekranlarında da yer aldı.

9. 7Yüz

9. 7Yüz

Yedi farklı kişi, yedi farklı hayat. Her birinin karanlık tarafları var, ortaya çıkacakları günü bekliyor! Konusu ve işlenişiyle farklılık yaratan bu dizide Belçim Bilgin, Genco Erkal, Cem Davran ve Melisa Sözen gibi güçlü isimler yer alıyor.

10. Bozkır

10. Bozkır

Yönetmenliğini Bahadır İnce’nin üstlendiği bu dizi 2018 yılında Eskişehir’de çekildi. 2018 yılında 10 bölüm olarak yayınlanan dizinin ikinci sezonunun gelip gelmeyeceği ise hala net değil. Mesleğinde başarılı iki polisin şehirde yaşanan bir çocuk cinayetini araştırmasıyla başlayan bu dizi, polisiye ve dram türünde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sahipli

11. Sahipli

Yerli korku filmi denince akla ilk gelen konu tahmin edeceğiniz üzere üç harfliler! Aman size de yaranılmıyor. Vampir oluyorlar beğenmiyorsunuz, daha ne yapsınlar! Bu dizinin de senaristliğini Siccin ve Musallat filmlerinden adını duyduğumuz Alper Mestçi üstlenmiş. Ve bu tarzı sevenlerin mutlaka izlemesi gereken bir yapım çıkmış ortaya. 10 bölümden oluşan Sahipli, bir sezon sürüyor.

12. Pavyon

12. Pavyon

Aslında bu bir belgesel dizisi. Her bölümü 25 dakikadan oluşuyor. Konusu da ilginç olan bu belgesel işleniş yönüyle de izleyiciyi asla sıkmıyor. Ankara’nın gece hayatında, yani pavyonlarda çalışan kadınların nasıl bu işe girdiklerini, hangi yollardan geçtiklerini, pavyona giden insanın beklentilerini ve daha nicesini konu alan bu belgesel izleyicisinden de tam not aldı. Siz de Ankara’nın gece hayatına daha yakından bakmak isterseniz mutlaka izlemelisiniz!

13. Yarım Kalan Aşklar

13. Yarım Kalan Aşklar

Dilan Çiçek Deniz ekranlara ilk çıktığı günden bugüne her geçen gün kendini biraz daha geliştirdi. Bu diziyle birlikte bunu daha iyi anlayabiliyorsunuz. Burak Deniz ile birlikte başrolü paylaştıkları bu dizi, ilk bakışta isminden dolayı salt romantik yapım gibi anlaşılsa da, aslında fantastik öğeler de içeriyor. Reenkarnasyon konusuna da değinilen bu dizi, ilginç konusu ve başarılı oyunculuklarla Blutv’nin en çok izlenen dizileri arasında yerini almaya başardı.

14. Çıplak

14. Çıplak

Hem konusu hem de çekiliş tarzıyla Türkiye’de ilklerin dizisi diyebiliriz. Tamamen bir telefon kamerasıyla çekilen bu dizi, genç bir kızın nasıl eskortluk yaptığını ve hayallerini konu alıyor. Fakat sevenleri ve merak edenleri için üzücü bir haber, bu dizi 'bir süreliğine' yayından kaldırıldı…

15. Behzat Ç Bir Ankara Polisiyesi

15. Behzat Ç Bir Ankara Polisiyesi

Korkusuz, güçlü ve zeki bir adam. Adalet yerini bulsun diye çalışır ama bunu kendi yöntemleriyle yapar! E sadece T.C. numarasını vermedik, Behzat Ç’den bahsediyoruz tabii ki. Devreleri terfi üstüne terfi alırken o hala aynı yerde sayıyor ama bunu pek de dert eder gibi bir hali yok! Behzat Ç, güçlü ve aykırı bir komiserin hikayesi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
5
4
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rendan34

7 Yüz dizisi için tam bir yerli Black Mirror diyebiliriz.