Görüş Bildir
Haberler
Eve Tıkılıp Kalanlar İçin Çocuklarla Oynayabileceğiniz İki Kişilik Eğlenceli Ev Oyunları

Eve Tıkılıp Kalanlar İçin Çocuklarla Oynayabileceğiniz İki Kişilik Eğlenceli Ev Oyunları

R.G.
11.01.2021 - 12:33

Hem pandemi hem soğuk havaların etkisiyle evde kaldığımız süre sayısı epey uzadı. Sosyal medyada kaydırmalara doyduk, izlenecek şeyler tükendi. Haliyle artık yapacak yeni aktiviteler arıyoruz. Biz de evde ailenizle eğlenceli vakit geçirebileceğiniz, çocuğunuzun gelişimine de katkı sağlayacak oyunları sizin için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tahmin et bakalım

Tahmin et bakalım

Hiçbir materyal gerektirmeyen bu oyun ilk seçeneğiniz olabilir. Önce bir anlatıcı seçilir ve aklından bir hayvan, ünlü, şehir, obje belirlemesi istenir. Diğer oyuncu anlatıcıya çeşitli sorular sorar. Aldığı cevaplara göre yanıtı tahmin etmeye çalışır.

Sorular şöyle olabilir:

  • Nerede yaşar?

  • En sevdiği yemek nedir?

Kelime avı

Kelime avı

Kelime türetme oyununun bir tık daha zor olan versiyonu diyebiliriz. Burada bir hece belirlenir. Örneğin ''De'' hecesi seçilir. Oyuncular bu hece ile başlayan kelimeler türetirler. Dere, deniz, dede gibi...

Sıcak soğuk

Sıcak soğuk

Öncelikle evinizde nesneyi saklayacağınız sınırlar belirlenir. Ebe oyun alanı dışına çıkarıldıktan sonra nesne saklanır. Eşyayı bulması istenen ebeye yaklaştıkça ''sıcak'' veya uzaklaştıkça ''soğuk'' diyerek yardım edilir.

Başka ne lazım?

Başka ne lazım?

Çocuğunuzun meslekleri tanıması açısından oldukça verimli bir oyun. Oyuna başlamadan önce bir süre belirlenir. Bu süre zarfında ilk oyuncu meslek belirler ve sorusunu sorar. Mesela anne 'Bir doktorsan sana ne lazım olur?' der. Çocuk soruya doğru cevap verdiyse sıra diğer oyuncuya geçer. ''Peki başka ne lazım?'' Eğer oyuncu süre içinde cevap veremezse oyunu kaybeder.

Balon düşmesin!

Bu oyun için gereken tek şey bir balon. Balonu iyice şişirdikten sonra karşılıklı birbirinize atın. Tek kural balonu yere düşürmemek. Çeşitli kurallar belirleyerek oyunu zorlaştırabilirsiniz. Mesela ''Balon şu sınırların dışına çıkmayacak.'' veya ''Tek seferde karşıdaki kişiye atmalısın'' gibi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nostalji sevenler için: İsim-şehir

Nostalji sevenler için: İsim-şehir

Oyunda taraflara bir kağıt verilir. Bu kağıt isim, şehir, hayvan, bitki, eşya gibi bölümlere ayrılır. Bir harf belirlenir ve bu harfle başlayan kelimelerle bölümler doldurulur. Her kelime 10 puandır. Aynı yazılan kelime için 5 puan verilir. En çok puanı toplayan kazanır.

Parmak güreşi

Parmak güreşi

Ufak bir güç gösterisi için sizi şöyle alalım! Oyuncular baş parmakları ayrı olacak şekilde ellerini birbirine kenetler. Ve güreş başlar. Oyunda amaç rakibin baş parmağını altta bırakmak. Oldukça basit, çok eğlenceli!

SOS!

SOS!

Oyun, kareli defter üzerinde belirleyeceğiniz alanda oynanır. Her oyuncunun birer hamle hakkı var. Oyuncu dilediği kareye ''S'' veya ''O'' harfini koyar. Oyun sırası kendine geldiğinde S-O-S kelimesini tamamlayan oyuncu bir puan kazanır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
10
7
5
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın