Görüş Bildir
Haberler
ODTÜ'lü İrem Kütük'ü Ölüme Götüren İhmaller Zinciri Güvenlik Kamerasında

ODTÜ'lü İrem Kütük'ü Ölüme Götüren İhmaller Zinciri Güvenlik Kamerasında

FreiGeist
30.11.2018 - 16:52 Son Güncelleme: 30.11.2018 - 17:00

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde kamyonetin kasa kapağının açılarak başına çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi İrem Kütük'ün ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı. Sürücü Tahir Kepenek hakkında 'taksirle öldürme' suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

İddianamede, ODTÜ'deki güvenlik kamerası görüntüleri ve fotoğraflarına da yer verildi.

İddianamede, ODTÜ'deki güvenlik kamerası görüntüleri ve fotoğraflarına da yer verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ODTÜ psikoloji bölümü öğrencisi İrem Kütük'ün (22) ölümüyle ilgili soruşturmayı tamamladı.

Cumhuriyet Savcısı Hacı Çam tarafından hazırlanan iddianamede, kamyonetin sürücüsü Tahir Kepenek'in (50) 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Kazaya ilişkin detaylara da yer verilen iddianamede, şüpheli Tahir Kepenek'in kullandığı üniversiteye ait 06 GJ 429 plakalı kamyonetin kasasının demir kapağının, mekanizmanın yerinden çıkmasıyla ODTÜ yerleşkesinde kaldırımda yaya olarak yürüyen İrem Kütük'ün başına çarptığı ve üniversite öğrencisinin beyin kanaması ve beyin doku hasarı sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Kamyonet kapağı açık ilerliyor 🎥

Araç, saat 12.05'te üniversiteye giriş yaptıktan sonra arka kapak takılı olduğu mandaldan kurtuluyor. Kamyonet, bu şekilde bir süre ilerledikten sonra arka kapak kaldırımda yürüyen öğrenciye çarpıyor.

Şüphelinin savunmasına da yer verilen iddianameye göre, Kepenek, pişman olduğunu, olayda kastının bulunmadığını söyledi.

Şüphelinin savunmasına da yer verilen iddianameye göre, Kepenek, pişman olduğunu, olayda kastının bulunmadığını söyledi.

Suç tarihinde ODTÜ'ye ait 06 GJ 429 plakalı kamyonet ile üniversitenin A4 kapısından girdiğini, tahminen 200 metre ilerledikten sonra arkasından bir aracın korna çalması üzerine dikiz aynasına baktığını anlatan Kepenek, kamyonun arka damper kapağının açılmış olduğunu ve yolun sağından giden ismini sonradan öğrendiği maktule İrem Kütük'ü yerde yatar vaziyette gördüğünü, hemen ambulansa haber verdiğini ifade etti.

Olaydan 1-2 saat önce kampüs içinde kamyonla taşıma işi yaptığını kaydeden Kepenek, kapağın nasıl açıldığını bilmediğini, kampüsün girişinde bulunan tümsekten geçerken kapağı tutan kelepçenin çıkmış olabileceğini öne sürdü.

İrem Kütük, 26 Kasım'da ODTÜ'de meydana gelen kaza sonucu hayatını kaybetmiş, sürücü Tahir Kepenek, sevk edildiği Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmıştı.

Kütük'ün 27 Kasım'da Konya'da toprağa verilmişti, mezuniyet cübbesiyle son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Kütük'ün  27 Kasım'da Konya'da toprağa verilmişti, mezuniyet cübbesiyle son yolculuğuna uğurlanmıştı.
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hipergrafi

Zavallı kız ne kadar sert çarpmıştır ne kadar canı acımıştır... Psikoloji son sınıf öğrencisiymiş duyduğumda tanıyormuş gibi üzüldüm. Çok iyi bir üniversite ... Devamını Gör

Drn d.

Pislik katil!! Şerefsiz yan aynalarına hiç mi bakmıyosun o nası araba kullanmak dicem de pek inanılır bu durumu yok! Elbette bakıyor ve umursamıyor! Koskoca ... Devamını Gör

WantonNovelSMYRNA

Cinayettir. Kaza deyip asla yumuşatmayın!