Görüş Bildir
Haberler
Obama, Küba’ya İnternetin Google ile Geleceğini Söyledi

Obama, Küba’ya İnternetin Google ile Geleceğini Söyledi

İçeriğin Devamı Aşağıda

88 yıl sonra ilk defa Küba’ya resmi ziyarete giden Başkan Obama, ABC News’a verdiği röportajda, Küba’nın dünyada internet kullanımının en düşük olduğu ülkelerden birisi olduğunu ve ülkedeki evlerin yalnızca yüzde beşinde internet olduğunu ifade etti.

Başkan Obama, ayrıca Google ile Küba’da Wi-Fi ve geniş bant bağlantısı için bir anlaşma yapılacağını belirtirken, internetle gelecek olan bilgilerin ülkede nasıl özgürce halka ulaşacağı hakkında akıllarda soru işaretleri var.

Beyaz Saray ise web sitesi üzerinden yaptığı bir açıklamada, telekom sağlayıcılarına altyapı dahil olmak üzere tüm hizmetlerin sağlanması için gerekli olan her şeyin teminine izin verileceğini belirtti. 

Şimdilik Verizon ve Sprint gibi diğer ABD şirketleri Küba’ya internet hizmeti getirmek için çalışıyor. Google ise 2014’te Küba’da Chrome, Google Pay ve Google Analytics’i faaliyete geçirmişti. 

Küba ile Amerika arasındaki ilişkilerin güçlenmesi adına atılan bu adımların ardından Google, şirket aramaları kolaylaştırmak için geçtiğimiz yılın başlarında Google Toolbar’ı da uygulamaya koymuştu.

Kaynak: http://thenextweb.com/google/2016/03/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın