Görüş Bildir
Haberler
Nuray Bilgiç Yazio: Sabah Yataktan Uyandıran Tek Bir Sebep

etiket Nuray Bilgiç Yazio: Sabah Yataktan Uyandıran Tek Bir Sebep

Onedio Arena
29.11.2021 - 14:59 Son Güncelleme: 12.12.2021 - 16:55

Şirket toplantıları ve yapılacak işler.  İşte her sabah alarmla uyanmamızı sağlayan

nedenlerimiz.

Ya kendiliğinden bizi yataktan fırlatan şeyler?

Varmış, olabilirmiş!

Merak etmeyin, sözde değil özde yaşanmış aşamalardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olmuyor, Olamıyor!

Kendini keşfet!

Sen de yapabilirsin!

Başlamak, bitirmenin….?

Nicelerini dinledik, okuduk. Gelişim ve kendini geçekleştirme meselesi, meğerse gerçekten bir ‘mesele’ imiş.

Sevgili dostum Zuhal Gürçimen kişilerin değil fikirlerin liderlik edeceği bir platform hayal ettiğini söylediğinde bunun açıkçası iyi niyetli, ancak pek de gerçekçi olmayan bir yaklaşım olduğunu düşünmüş hafiften gülümsemiştim. Müşterilerin ve çalışma arkadaşlarımızın her biri hayalini kendine bağlayan sebebi bulacak ve bunu bir sonraki üretimi için kullanacaktı. Mantıklıydı ama gerçekçi gelmemişti.

Olma Hali..

Mekanizmanın kendisini kurunca gerisi geliyor.

Çoğu katılımcımızın söylediği ortak birkaç cümle var; “Hayatımda bir şeyler eksik ve onu bulamıyorum. Bir şekilde tam değilim ve eksik olanı bilmiyorum. Bu bilinmezliği aşamamak ve tam olamamak hayat enerjimi düşürüyor ve potansiyelimi ortaya çıkaramadığım için kendimi iyi hissetmiyorum.”

İşte Potansiyel Keşfi Dedikleri

Elimde ne var?

Yaşanmış yıllar. İnanılmaz bir öğrenme isteği, merak ve daha ne olabilir duygusu…

Ne istiyorum? Geçmiş ve gelecek dünyada keşfedilmemiş o kadar çok şey var ki. Onlarla kendim ve çevrem için fayda sağlamak. Bunlar da yine çok ortak yanıtlar.

Nasıl yapacağım? Disiplin ve kararlılıkla içimdeki heyecan ve meraktan güç alarak. Yaparken heyecanlandıklarımla, uğraşmanın bedel değil keyif hissettirdiği konulara ilgi göstererek.

Nasıl yapacağım? Bu konuda da zaten kaynağın içindeyim. Konuşmacılık, eğitmenlik ve danışmanlık tekniklerinden, yazarlık okuluna, kendini ifade etmenin gücünden beyin tabanlı öğrenmeye, burada sayamayacağım kadar çok konuda insanın kendini geliştirmesine yönelik eğitimler tasarlıyoruz ve yürütüyoruz. 

MasterCamp Eğitim programlarından “un” olan halimden ne börekler, pastalar ekmekler çıkartırım. Artık biliyorum ki birbiriyle etkileşimini kurduğum her konu benim sentezimle benim için yeniden ve yeniden doğar.

Felsefenin ve psikolojinin yıllardır süregelen, var olma ve kendini keşfetme konularından başka, insan için hayatta sabahları yataktan fırlayarak uyanmayı sağlayan ne olabilir ki?

İlgilendiğin şey gerek-lilik-ten çıkıp kendin olabildiğin, hayallerine hobilerine hizmet eden konulardan olduktan sonra sabahları kim uyutabilir bizi.

Peki Onlar Ne Demiş?

“Hayatın bizim için ne anlam ifade ettiği; hayatın karşımıza neler çıkarttığı ile değil, bizim hayatın karşısına çıktığımız tavırla belirlenir. Başımıza gelenlerden çok, bizim onlara verdiğimiz tepkiler ile gelişir.”

-Lewis Dunnington

Hayatta en önemli insan; Sizsiniz. Hayatta en önce sevmeniz gereken kişi; Sizsiniz. Hayatta ilk önce güvenmeniz, inanmanız gereken kişi; yine Sizsiniz. Siz varsanız, dünya güzel, keyifli, anlamlı, huzurlu ve sevgi dolu bir yer olacaktır.

Epiktetos'un da dediği gibi: 

“Önce kendine ne olmak istediğini sor, sonra ne yapman gerekiyorsa onu yap!”

Öğrenmenin, deneyimlemenin asla yaşı yok, nerede ve ne yapıyorsanız ve her kimseniz… Bugün ilk adımınızı atın ve devam edin. Bırakmayın engeller mutlaka olacaktır, takılmayın. Ertelemeden sürekli bir şeklide yapıldığında göreceksiniz ki 1 hafta sonra bile sen sen değilsin. Sonra ay, yıl ve gerçekten başladığın noktadan çok daha ileriye gitmişsin.

İnsan hayal ettiğinde, isteği inanca dönüştürdüğünde ter döktüğünde gerçekleştiremeyeceği bir şey olmuyor.

Yeter ki içinden geçeni ve hayal ettiğini üstünü örtmeden ve başkalarının kurallarına göre değerlendirmeden önce ortaya çıkar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
8
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
era

İki tane bebiş olması. Alarma falan gerek yok alarmım onlar benim🥰