Görüş Bildir
Haberler
Nüfusu Sadece Bir (1) Olan Dünyanın En Yalnız Yerleri

Nüfusu Sadece Bir (1) Olan Dünyanın En Yalnız Yerleri

Bu hayattaki en yalnız kişi sen olduğunu düşünebilirsin. Bu içeriği görene kadar. Dünyanın en yalnız yerlerini derledik.  Nüfusu sadece '1' olan en yalnız yerler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Monowi

1. Monowi

Amerika'nın Nebraska eyaletine bağlı olan Monowi 1902 yılında demiryolu o yöne doğru genişlediği için kurulmuş. 1967'de postanesi kapanmış. 1930'lu yıllarda 150 olan nüfusu zaman içinde insanların şehirlere yerleşmeleriyle 2000 yılında nüfusu '2' kalmıştır. Kasabada yaşayan bu iki kişi Rudy ve Elsie Eiler çifti. Rudy 2004 yılında vefat edince Elsie Monowi'de yaşayan tek kişi olarak kalmıştır. Elsie'nin Kendi kendine vergi ödemesi oldukça tuhaf olmasıyla birlitke kasabanın her şeyi kendisi olmuştur.  Kasabada sadece 1 kişi olmasına rağmen kütüphanede 5 bin adet kitap ve 80 mil öteden müşterileri olan küçük bir tavernası bulunmaktadır.

2. PhinDeli Town Buford

2. PhinDeli Town Buford

Amerika'nın Wyoming eyaletine bağlı olan Buford'un, 2013 yılındaki nüfusu 1'dir. Demiryolu bölgesi olarak 1866'da kurulan köy önceleri 2000 nüfusu bulunmaktaymış.  1900'lü yıllarda kurulan postane 2004 yılında kapatılmıştır.  Zaman zaman birkaç aile yerleşmiş ve daha sonra köyden ayrılmış. Bunun sonucunda Buford'un nüfusu 1 olarak kalmış. Benzin istasyonu, market ve evlerin bulunduğu kasaba 2012'de açık arttırmaya sunulmuş. Don Sammons 1980 yılında ailesi ile birlikte buraya yerleşmiş ve daha sonra 1992 yılında ise Buford köyünü satın almıştır.  2013 yılında Vietnamlı iş adamı kenti satın almış ve adını 'PhinDeli Town Buford' olarak değiştirmiştir. Köyün İsmi Amerikan Sivil Savaşı'nda görev alan General John Buford'u ödüllendirmek amaçlı konulmuştur.

3. Cass

3. Cass

Yeni Zelanda'nın Canterbury bölgesindeki bulunan Cass kasabasının sakini Barrie Drummond. Kasabada1936'da yapılan tren istasyonu mevcut ve Yeni Zelanda'nın en sevilen sanat eserlerinden biridir. Tren yolu bulunan kasabada, enteresan olan trenin burada durması. Çünkü burada ne kalınacak ne de yemek yenilecek yerler vardır. 1910 yılında 300 tane evin olduğu kasabada bugün bu demir yolu ofisi ve birkaç tane de ev dışında bir yapı bulunmamaktadır.

4. Rochefourchat

4. Rochefourchat

Fransa Alplerinde bulunan komün köyünde sadece derme çatma tek bir ev ve 1178 yılında Roca Forcha ait piskoposlar tarafından yapılan eski bir kalenin kalıntıları bulunmaktadır. Bu kale 1766 yılına kadar Fransız lordlarına aittir. Köyde yalnızca 38 yaşındaki Jean Baptiste Le Moyne de Martigny yaşamını sürdürmektedir.

5. Bonanza

5. Bonanza

Bonanza, Amerika'nın Utah eyaletinde yer alıyor. Maden şehri olarak kurulmuş olan şehirde bir tek Mark Perkovich hayatını sürdürmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Picher

6. Picher

Amerikanın Oklahoma eyaletine bağlı Picher, 'Ghost Town' yani hayalet şehir olarak anılmaktadır. Yüzyıllar boyunca süren yer altı kazıları bölgeye sadece zehirli metallerle ve maden atıkları bırakmış oldu. 1996 yılında yapılan bir araştırmayla Picher 'deki çocukların %34'ünün çevresel atıklardan dolayı nörolojik sorunlara yol açan kurşun zehirlenmesini ortaya çıkarttığı anlaşıldı.2008 yılının mayıs ayında çıkan hortum ile 150 binanın yıkılması 1640 nüfuslu şehrin 20 nüfusu kalmasına sebep oldu. Eylül 2009'da belediyenin de faaliyetlerini durdurmasıyla bu zehirli şehir yaşanmaz hale gelmiştir.

7. 1 Nüfuslu Köy!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
19
13
4
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bkt

Ne kadar güzel ya, tam bana göre, bir tek ben olayım, kasabanın barını işleteyim falan üff :D