Görüş Bildir
Haberler
Novaco Öfke Ölçeğine Göre Ne Kadar Sinirli Birisin?

etiket Novaco Öfke Ölçeğine Göre Ne Kadar Sinirli Birisin?

Şüphesiz öfke; çağımızın en büyük sorunlarından biri. Aslında en doğal tepkilerimizden birisi olan öfke, temel bir duygu haline geldiği zaman etrafımızdaki herkesi ve bizi son derece mutsuz eder. 

Peki sen, ne kadar öfkeli birisin hiç düşündün mü?

Cevabını merak ediyorsan, haydi teste!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Arkadaşlarından biri fena halde sarhoş oldu ve herkesin önünde senin hakkında saçma sapan konuşmaya başladı. Nasıl tepki verirdin?

2. Bir arkadaşın senin evine tanımadığın birini getirdi ve mutfakta bir şeyleri kırdılar. Ne yaparsın?

3. Uçağını kaçırmamak için zaten gelmen gerekenden çok daha erken havaalanına gelmene rağmen uçağın rötar yaptığını öğrendin. Nasıl hissedersin?

3. Uçağını kaçırmamak için zaten gelmen gerekenden çok daha erken havaalanına gelmene rağmen uçağın rötar yaptığını öğrendin. Nasıl hissedersin?

4. Park yerinde yanlışlıkla hatalı bir dönüş yapıyorsun ve arabandan çıktığında birileri sana ‘’Araba kullanmayı nerede öğrendin ?’’diye bağırmaya başlıyor. Tepkin bunlardan hangisi olurdu?

Bundan sonraki bir kaç soruda, verilen durumlar karşısında ne hissedeceğini seçmeni istiyoruz.

Tamamsan, devam edelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Bir bir hata yaptı ve suçu sana attı...

5. Bir bir hata yaptı ve suçu sana attı...

6. Konsantre olmaya çalışıyorsun fakat, yanındaki bir kişi ayaklarını durmadan yere vuruyor...

7. Arkadaşınla ya da sevgilinle önemli bir şeyi tartışmaya çalışıyorsun; fakat, o kişi seni dinlemiyor...

8. Son olarak; elektronik bir cihaz aldın fakat paketi açtığında daha ilk denemende cihazın çalışmadığını farkediyorsun. Ne yaparsın?

8. Son olarak; elektronik bir cihaz aldın fakat paketi açtığında daha ilk denemende cihazın çalışmadığını farkediyorsun. Ne yaparsın?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Tam bir manyaksın!

Tam bir manyaksın!

Sen ciddi anlamda duygularını bastıran birisin! Bu da büyük bir öfke problemi yaşamana neden oluyor. Yaşadığın ufacık bir olay bile anında seni öfke dolu bir canavara dönüştürebiliyor. Hiçbir şeyden tam olarak keyif alamıyorsun çünkü mutluluğu bile içinde bastırmaya çalışıyorsun. Sanki duygularını belli edersen herkesin eline büyük bir silah verecekmişsin gibi hissediyorsun. Bu özelliklerinin tümüyse çocukluğuna dayanıyor, geçmişte ne yaşadın bilemiyoruz ama seni kapalı bir kutuya çevirdiği kesin. Kontrol edilemez öfken çevrendekilere büyük zararlar veriyor ama bu durumdan en çok sen zarar görüyorsun. Kendinle ve duygularınla yüzleşmeli sorunları derinine inerek çözmeye çalışmalısın. Açıkçası profesyonel bir yardım alsan iyi edersin.

Dengesizsin!

Dengesizsin!
i.pinimg.com

Sen, ne zaman nerede ne yapacağı belli olmayan tiplerdensin. Bazen kedi gibi uysal olabiliyorken bazen de bir aslan gibi yırtıcı ve saldırgan oluyorsun. Aslında senin kendine has kodların var. Şöyle ki; hayatta seni ciddi anlamda sinirlendiren belli başlı olaylar ve noktalar var. Böyle durumlarla karşılaştığında sen, sen olmaktan çıkıyor resmen canavarlaşıyorsun. Bu yüzden etrafındaki çoğu insan sana bir şey söylerken ya da sorarken bir kaç kez düşünüyor ve açıkçası senden çekiniyorlar. Kendini kontrol etmeye ve sakin kalmaya çalışmalısın. Çünkü öfke problemin ciddi boyutlara ulaşabilir.

Pamuk gibisin!

Pamuk gibisin!

Sen, kontrol mekanizması ultra gelişmiş birisin! Ne yaşarsan yaşa sakinliği elden bırakmıyor, en uzlaşmacı ve yapıcı yolları bulabiliyorsun. Öz farkındalığın oldukça yüksek bu da seni nerede durman gerektiğini bilen biri yapıyor. Elbette senin de ara sıra sinirlenip, öfkeden kuduracak hale geldiğin anlar oluyor ama en fazla bunu bağırarak dışarı vuruyor asla abartmıyorsun. Özetle sen; peygamber sabrına sahip nadir insanlardansın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1344
331
285
173
171
111
97
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Profasosyalist

Baştan sona tüm olaylarda sakin kalabilecek biri var mı acaba..!? Sakin kalabiliyorsa, bence o profesyonel bir yardım alsa iyi eder. Zira o kadar genişlik Ko... Devamını Gör

İrem Bostancı

Tam bir manyaksın! Tam bir manyaksın! Sen ciddi anlamda duygularını bastıran birisin! Bu da büyük bir öfke problemi yaşamana neden oluyor. Yaşadığın ufacık... Devamını Gör

Gufran Elhag

aynen bana da o çıktı ama doğru tespit olmuş tam yerine geldi çünkü bugün çok sinirliyim

Ali Kodan

sinirlilik testi yapıyoruz dengesiz çıkıyor.Bu da ne demek şimdi? Adamın asabını bozmayın!!