Görüş Bildir
Haberler
Nouma'dan Demba Ba'ya İstek

Nouma'dan Demba Ba'ya İstek

Batuhan
03.12.2014 - 11:57

'Ben taraftarı diskoya götüremedim ama Demba Ba'nın onları camiye götürmesini çok isterim'

Beşiktaş'ın eski futbolcusu Pascal Nouma, siyah-beyazlı ekipte başarılı bir sezon geçiren Senagalli yıldız Demba Ba'yı izlemekten heyecan duyduğunu belirterek, 'Ben taraftarı diskoya götüremedim ama Demba Ba'nın onları camiye götürmesini çok isterim' dedi.

Beşiktaş taraftarının bir dönem büyük bir tutku ile bağlandığı oyunculardan biri olan Fransız eski futbolcu Nouma, eski takımı ve Demba Ba'nın performanısını AA'ya değerlendirdi.

Senagalli yıldız futbolcu Demba Ba'yı büyük bir dikkatle takip ettiğini ifade eden Nouma, yıllarca Beşiktaş tribünlerinin dilinden düşmeyen 'Pascal bizi diskoya götür' tezahüratının yerine artık tribünlerden 'Demba Ba bizi cumaya götür' sloganının aldığını belirterek, 'Beşiktaş taraftarı çok yaratıcı. Bu tezahüratlar benim çok hoşuma gidiyor. Ben taraftarı diskoya götüremedim ama Demba Ba'nın onları camiye götürmesini çok isterim' diye konuştu.

Nouma, Demba Ba'nın son yıllarda Beşiktaş'a gelmiş en iyi forvet olduğunu kaydederek, 'Son vuruşları mükemmel, pozisyonlarda nerede duracağını çok iyi biliyor. Sosa'nın performansı kendisine daha fazla rahatlık veriyor. Chelsea su anki performansını kestirebilseydi böyle bir oyuncuyu satar mıydı merak ediyorum. Beşiktaş nokta atışı yaptı diyebiliriz' ifadelerini kullandı.

Demba Ba'nın sakatlık haricinde ligde önünde bir engelin olmadığını belirten Nouma, 'İnşallah sakatlık yaşamaz, sakatlık haricinde önünde bir engel yok. Bu senenin en çok konuşulan ismi o olacak. Böyle giderse gol krallığında rakibi olmaz. Demba Ba gibi bir oyuncunun taraftarı olduğum takımda oynaması bana ayrı bir heyecan veriyor' şeklinde konuştu.

'Demba Ba, yeni bir Pascal olamaz'

Beşiktaş taraftarının kendisine sahip çıktığı gibi Demba Ba'yı da benimsediğini anlatan Nouma, Senagalli futbolcu ile farklı karakterleri taşıdıklarını, kendinin daha hırçın bir futbolcu olduğun altını çizdi.

Nouma, Demba Ba'nın şu ana kadar gösterdiği performansla Beşiktaş taraftarının gönlünde taht kurduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

'Onun tek şansızlığı İnönü Stadı gibi bir ortamda, o muhteşem taraftar önünde oynayamaması oldu. Eğer öyle bir ortamda oynasaydı performansı daha da farklı olurdu. Demba Ba yeni bir Pascal olamaz çünkü çok farklı karakterdeler. Herkesin taraftarın gönlünde yeri ayrı, onu ayrı severler beni ayrı. Pascal Nouma'nin karakteri farklıydı, Demba Ba'nın daha farklı. Pascal daha hırçın, agresif bir oyuncuydu, Demba Ba sakin bir oyuncu. İnançlarına bağlı olması farklı bir kitlenin de sempatisini kazanmasına neden oldu. Ben oyunculuk zamanımda birçok hata yaptım, zaman geçtikçe bunları daha da iyi anlıyorum. Demba Ba iyi karakterli, sorumluluğunu bilen bir futbolcu. Besiktaş taraftarının gönlünde efsane olmuş futbolcuların yeri ayrıdır, hepsini sevecek kadar kalpleri büyüktür.'

'Beşiktaş, şampiyonluğun en büyük adayı'

Beşiktaş'ın bu sezonki performansının eldeki şartlar doğrultusunda çok iyi olduğunu belirten Nouma, sözlerini şöyle tamamladı:

'Şartlar derken, ekonomik sıkıntılar, stadımızın olmaması büyük etken. Ancak buna karşın rakiplerin durumu da ortada. Beşiktaş rakiplerin durumunu iyi değerlendirirse şampiyonluğun en büyük adayı. Bir de son dakika sendromları var. 2 farklı önde olsalar bile, maçın sonlarında hepimize stres yaşatıyorlar. Bilic'in bu soruna acil önlem alması gerekiyor. Bence bu konu çok önemli, yedek kulübesi zengin, oyuncular istekli. Tek handikapları statlarının olmayışı. Taraftarlarından uzaklar. Eğer bu sene şampiyon olurlarsa ayakta alkışlanırlar. Şampiyon olmalarını çok istiyorum.'

AA

Kaynak: http://sampiy10.gazetevatan.com/nouma...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0