Görüş Bildir
Haberler
Nokia Akıllı Telefon Pazarına Resmen Geri Dönüyor

etiket Nokia Akıllı Telefon Pazarına Resmen Geri Dönüyor

ATKN
19.05.2016 - 12:31

Cep telefonu teknolojisinin gelişmesinde büyük rolü olan ancak iki yıl önce yoğun rekabet nedeniyle sektörden çıkan Finlandiya merkezli Nokia, bir diğer Finlandiyalı şirket HMD Global Oy ile anlaşarak tekrardan Nokia markasıyla cep telefonları üreteceğini duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir zamanlar dünyanın en büyük cep telefonu firmalarından olan Nokia, özellikle Apple'ın iPhone'u gibi akıllı telefonların yükselişinden sonra 2014 yılında cep telefonu biriminin tüm hisselerini Microsoft’a satmıştı.

Microsoft’un Nokia’nın telefon bölümünü satın almasının ardından Nokia markasını üstünde bulunduran telefonların sonu gelmişti. Nokia’nın kendi akıllı telefonlarını üretmesi, yapılan anlaşmayla uzun bir süreliğine engellenmişti.

Nokia bu engelin etrafından dolaşmak için bir firmayla anlaşacağının sinyallerini ise bundan uzun bir süre önce vermişti. 

Uzun süren bekleyişin ardından Nokia, isim haklarını HMD Global adlı şirkete verdiğini duyurdu.

Nokia modellerini sadece HMD üretecek

Nokia modellerini sadece HMD üretecek

Son dönemde daha çok modem gibi telekomünikasyon cihazlarının üretimine yoğunlaşan Nokia HMD ile 10 yıllık bir lisans anlaşması imzaladı.

Finlandiya merkezli şirket, bundan böyle Nokia markalı, Android işletim sistemli akıllı telefon ve tabletler üretecek. Cihazların ne zaman piyasaya sürüleceği henüz bilinmese de uzun süre beklememize gerek kalmayacak gibi görünüyor. Detayların önümüzdeki aylarda açığa çıkması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Nokia markasının küresel piyasalardaki değerinin artırılması planlanıyor'

'Nokia markasının küresel piyasalardaki değerinin artırılması planlanıyor'

Nokia’nın patent bölümü başkanı Ramzi Haidamus

Nokia’nın patent bölümü başkanı Ramzi Haidamus, “Nokia’nın kendisi piyasaya geri dönüp telefon üretmektense, HMD'nin ürettiği telefonlar ve tabletlerle Nokia markasının küresel piyasalardaki değerinin artırılması planlanıyor' dedi.

Ayrıca Çarşamba günü Microsoft, ucuz telefon biriminin hisselerini Foxconn’un yardımcı firması FIH Mobile ve HMD’ye 350 milyon dolara satacağını duyurdu.

Bu anlaşmaya sayesinde HMD 2024 yılına kadar Microsoft’tan Nokia markasını kullanma hakkını da almış olacak.

HMD'den yapılan yazılı açıklamada, 'Anlaşmalar sonucunda HMD dünyanın tek Nokia markalı telefon ve tablet üreticisi lisansına sahip olacak” dendi.

Nokia yeni cihazlar için bir tarih vermeyi reddetti ama Microsoft ve HMD arasındaki anlaşmanın 2016’nın ikinci yarısında sonlanması bekleniyor.

Hisseleri yükseldi

Hisseleri yükseldi

Microsoft geçen yıl Nokia’da 7,5 milyar dolarlık bir kesinti yapmak durumunda kalmış, fakat Lumia akıllı telefonlarının üretiminin devam edeceğini söylemişti.

Nokia’nın hisseleri açıklamaların ardından yüzde 1,3 yükseldi.

BBC Türkçe ve LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
232
74
41
24
14
12
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Android'li Nokia'nın Samsung'u sarsacağı aşikar. Bir kaç yıl önceye kadar dünyanın her yerinde Nokia 1. Samsung 2. idi. Bir kaç model hariç Samsung'un tasarı... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Aklımdan geçenleri net bir şekilde anlatmışsın.

Heisenberg

Oha çok iyi. :D Kendimi bildim bileli Nokia kullanırım ama son Nokia telefonum bozulduktan sonra, açıkçası mecburiyetten Samsung aldım. -_- Ama Nokia geri dö... Devamını Gör

Evet Ben

Şu telefon piyasasına azcık rekabet gelmesi şart. Kafalarından estiklerince fiyatları şişiriyorlar olan tüketiciye oluyor. Gönül isterdi ki Türkiye de dahil ... Devamını Gör