Görüş Bildir
Haberler
Nöbetçi Eczanelere 'Acil Butonu' Talebi

Nöbetçi Eczanelere 'Acil Butonu' Talebi

Batuhan
27.12.2015 - 10:16

Türk Eczacıları Birliği, eczacılara yönelik şiddet olaylarının artması üzerine, yetkililerden cezaların artırılması, nöbetçi eczanelere yapılacak devriye ziyaretlerinin sıklaştırılması ve eczanelere gece nöbetlerinde aktif olarak kullanılmak üzere 'acil butonu' konulmasını talep etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Merkez Heyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde eczacılara yönelik saldırıların arttığı belirtilerek, İstanbul'un ardından Gaziantep'te de bir eczacının ve diğer çalışanların şiddet gördüğü ifade edildi.

Saldırıların kınandığı açıklamada, acil hizmet veren eczacıların yerine getirdikleri hizmetin bu şekilde hiçe sayıldığı vurgulanarak, şunlar ifade edildi:

"Eczanelere özellikle gece nöbet esnasında aktif olarak kullanılmak üzere 'acil butonu' koyulması gerekmektedir"

"Eczanelere özellikle gece nöbet esnasında aktif olarak kullanılmak üzere 'acil butonu' koyulması gerekmektedir"

'Acil önlemler alınmazsa, korkumuz odur ki, şiddetin boyutu daha da artacaktır. Bu doğrultuda ülkemizin dört bir yanında gece-gündüz eczanesinde halka sağlık hizmeti sunmaya çalışan eczacıyı şiddetten korumak için, sağlık çalışanlarına şiddete karşı caydırıcı yasal önlemler alınması ve saldırganlara cezaların artırılması ve sağlık çalışanlarının kamu hizmeti verdiklerinin altının çizilmesi gerekmektedir.

Medyada sağlık çalışanının 'saldırılabilir' biri olduğu izlenimini verecek şekilde haberlerden kaçınılması; sağlık çalışanları tarafından yapılan şikayetlerin ya da tehdit bildirimlerinin kolluk ve diğer makamlar tarafından öncelikli olarak ele alınması şarttır. Nöbetçi eczanelere yapılacak devriye ziyaretlerinin sıklaştırılması ve eczanelere özellikle gece nöbet esnasında aktif olarak kullanılmak üzere 'acil butonu' koyulması gerekmektedir.

Türk Eczacıları Birliği olarak, tüm yetkilileri eczacıya ve sağlık çalışanlarına şiddete karşı birlikte hareket etmek üzere göreve davet ediyoruz.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
3
2
1
1
1
0