Görüş Bildir
Haberler
Nijeryalı Kız Çocukları İçin Dünya Ayakta

Nijeryalı Kız Çocukları İçin Dünya Ayakta

adem kara
07.05.2014 - 14:51 Son Güncelleme: 08.05.2014 - 15:54

Fransız haber ajansı AFP’nin yayınladığı video kaydında konuşan Ebubekir Şeko, “Kızlarınızı ben kaçırdım. Onları Allah’ın adına pazarda satacağım” diye konuşmuştu. ABD Başkanı Barack Obama, örgütün daha önce kaçırdığı 200 kızın bulunması için yardım sözü vermişti.

Kızların Nijerya’nın kuzeydoğusundaki bulunan köydeki bir okuldan kaçırılmasının üzerinden üç haftadan fazla zaman geçmişken, kızların nerede oldukları hala bilinmiyor ve hükümetin kızların yerini bulma konusundaki başarısızlığı hayal kırıklığını arttırıyor.

Dünyanın birçok yerinden tanınmış siyasiler, sanatçılar, gazeteci ve aktivistlerin ise kaçırılma olayına dair tepkiler büyüyor. Protesto gösterileri sürerken; Uluslararası Af Örgütü de kızların kaçırılmasına dair tepkisini internet sitesinden duyurdu.

Twitter’da #BringBackOurGirls hashtagiyle mesajlar yağarken, kaçırılan kızların bırakılması için online imza kampanyalarına yoğun destek geliyor. ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama da kendi Twitter hesabından tepkisini fotoğraf ile gösteren bir tweet yayınladı. Hillary Clinton da Twitter üzerinden eğitime erişimin temel bir hak olduğunu ve terörün karşısında olduğunu vurgulayan bir tweet attı.

Kitleler, Nijerya’nın kuzeyinde şeriata dayalı bir İslam devleti kurmak için çabalayan Boko Haram milislerinin adalet önüne çıkarılmasını beklerken; Nijerya’nın insan haklarını koruma konusunda da yol göstermesi ümit ediliyor.

ZETE

Kaynak: http://zete.com/boko-haramin-kacirdig...
İçeriğin Devamı Aşağıda
pbs.twimg.com
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
3
1
0
0
0