Görüş Bildir
Haberler
Hayri Cem Yazio: Nihat Özdemir: Yasak Tanımayan Başkan

etiket Hayri Cem Yazio: Nihat Özdemir: Yasak Tanımayan Başkan

Hayri Cem
17.09.2020 - 11:32 Son Güncelleme: 11.10.2020 - 14:31

Nihat Özdemir iktidara en çok iş yapan beş müteahhitten biridir. Devletin zirvesi ile çok yakın ilişkileri vardır. Bu yüzden de iktidarın tepesindekilerin hiçbir ‘ricasını’ geri çeviremez.

AKP yöneticileri, tüm sivil toplum örgütlerini ele geçirmeyi iktidarda kalmanın en önemli yolu olarak görmektedirler. Bunun için futbol endüstrisinin kurumları da ele geçirilecekler listesinin başında yer almaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce futbol kulüplerinin tüm borçlarını Ziraat Bankası’na ödeterek, kulüplerin sadece Ziraat Bankası’na borçlu olması sağlandı. Bu operasyon kulüplerin lehineymiş gibi kamuoyu yaratıldı. Oysa bu operasyonla kulüplerin ipleri Ziraat Bankası vasıtasıyla iktidarın eline geçti. Şimdi bu kulüplere istediklerini yaptırabilirler.

Kulüpleri yerli ve yabancı şirketlere satmak da iktidarın yetkileri arasına girdi bile.

Kulüpleri yerli ve yabancı şirketlere satmak da iktidarın yetkileri arasına girdi bile.

AKP iktidarı uzun zamandır sportif bir başarı peşinde koşmaktaydı. Uluslararası arenada bu başarıya ulaşılamadı. Akdeniz Olimpiyatları dahil pek çok uluslararası turnuvada elde edilen madalyalar dopingli madde kullanımı nedeniyle iade edildi. Yurt içinde kayda değer bir başarı elde etmenin yolu ise Başakşehir’i şampiyon yapmaktan geçiyordu. Bu hedefe ulaşmak için Türk futbolun en önemli kurumu olan TFF ele geçirilmek zorunda idi. Bu hedefi Nihat Özdemir’i başkan yaparak sağladılar. Nihat Özdemir ise görevi başarıyla yerine getirdi:

Önce Trabzonspor’un başarılı teknik direktörü Ünal Kahraman görevden  uzaklaştırıldı, sonra da son haftalarda Trabzonspor ve Sivasspor resmen hakem kararları ile nakavt edildi. Bu arada da Başakşehir sessiz sedasız aradan sıyrılarak şampiyon oldu.

Nihat Özdemir’le ilgili kısa bir tanıtım bölümü yazdıktan sonra gelelim asıl konuya; bildiğiniz üzere TFF karantina döneminde durdurduğu maçları tekrar başlatmak için birtakım sıkı kurallar koymuştu. Futbolcuların seremonide birbirinden bir buçuk metre mesafede durmasından tutun da top toplayıcı çocukların eldivensiz topa dokunmamasına kadar, en ince ayrıntıya kadar inen kurallar konulmuştu. Futbolcuların ve teknik ekibin belli periyodlarda testten geçirilmesi de bu kuralların arasındaydı.

Ümraniyespor futbolcuları ve teknik kadrosundan 14 kişide Covid19 virüsü tespit ediliyor. Normalde bu kişilerin derhal karantinaya alınması ve tedavilerine başlanması gerekir. Ama Nihat Özdemir için bu kişilerin ne hasta olmaları ne de virüsü çevrelerine ve rakip oyunculara bulaştırması önemli değil. Nihat Bey için önemli olan maçların aksamadan oynanması. 

Bakın bu konuda ne demiş;

“Ümraniye'de önemli sıkıntılar oldu. Kendilerine söyledik, Liglerin başlaması çok önemlidir. Ümraniyespor Başkanı beni aradı. Kendisine ‘Ne olur, ilk haftadır. Liglere zarar vermeyelim. Yoksa bazı kararlar almak zorunda kalacağız. Bu kararlar canınızı sıkabilir' dedim. Ümraniye Başkanı'na teşekkür ederim. Takımını hazırladı. Sahaya çıktı, galip geldi.”

“Ümraniye'de önemli sıkıntılar oldu. Kendilerine söyledik, Liglerin başlaması çok önemlidir. Ümraniyespor Başkanı beni aradı. Kendisine ‘Ne olur, ilk haftadır. Liglere zarar vermeyelim. Yoksa bazı kararlar almak zorunda kalacağız. Bu kararlar canınızı sıkabilir' dedim. Ümraniye Başkanı'na teşekkür ederim. Takımını hazırladı. Sahaya çıktı, galip geldi.”

Sağlık Bakanı neredeyse halka önlem alması için yalvarıyor. Sıkılaştırılmış kuralların tekrar geri getirilmesi söz konusu ama Nihat Bey, ilk haftadır bir şey olmaz mantığı ile 14 kişinin hayatını riske ediyor. Yapılan istatistikler, her bir virüs taşıyıcısının 10 sağlıklı kişiye bulaştırma olasılığını ortaya koyuyor.

Yani ilk temasta bu 14 kişinin 140 kişiye bulaştırma ihtimali mevcut. Bu 140 kişinin de bulaştıracağı kişi sayısını düşünürsek neredeyse Bakanlığın her gün ilan ettiği günlük yeni vaka sayısına Nihat Özdemir’in bu kararı ile ulaşmış oluruz.

Nihat Özdemir demokratik bir ülkede yaşıyor olsaydı bu kararı alabilir miydi? Alsa bile hemen ertesi gün istifası istenmez miydi? Ama bizler bu tür keyfi

kararlara o kadar çok alıştık ki, Nihat Özdemir’in bu kararını da ‘vakayı adiyeden’ kabul edilip, önümüzdeki maçlara bakmaya başladık bile.

NOT: Rizespor başkanının Nihat Özdemir hakkında söyledikleri ise başlı başına bir inceleme gerektirir. Bu inceleme sonucunda ya Rizespor başkanının yalan söylemekten ya da Nihat Özdemir’in maç sonucunu belirlemekten yargılanmaları gerekir. Ama biz önümüzdeki maçlara bakacağız artık.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
11
4
4
3
0
0