Görüş Bildir
Haberler
NFT Dünyasında Tabii ki Onlar da Var! Son Zamanlarda NFT Projeleriyle Gündeme Gelen 10 Ünlü İsim

etiket NFT Dünyasında Tabii ki Onlar da Var! Son Zamanlarda NFT Projeleriyle Gündeme Gelen 10 Ünlü İsim

Ali Aydemir
16.09.2021 - 10:30

NFT'ler yediden yetmişe herkesin yakından takibe aldığı varlıklar olarak en hızlı dönemini yaşarken NFT'lerle yakından ilgilenen ünlüleri kıskaca alıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Paris Hilton

1. Paris Hilton

2000'lerin başında sanatçı kimliğinin yanı sıra influencer kimliğiyle de öne çıkan dünyaca ünlü sanatçı, Tasarımcı Blake Kathryn ile işbirliği içinde “Metaverse'imde Sinek Kuşu”, “Aşkın Efsanesi” ve “İkonik Kripto Kraliçesi” başlıklı üç benzersiz parçadan oluşan bir NFT serisi yarattı. Nisan 2021 itibariyle Hilton, tüm koleksiyonu bir milyon doların biraz üzerinde sattı ve iki yeni gerçek hayattaki evcil hayvanı tanıttı. Hilton'un NFT takıntısına bir övgü olan “Crypto Hilton” ve “Ether Reum” yakıştırmaları yapıldı. Hilton'un bu çılgınlığı neden benimsediği sorulduğunda Hilton, yeni kreasyonlar için bir alan olarak yeni medyaya yatırım yaptığını ve geceleri gelecekteki projeleri, sanatçıları ve hatta metaverse'leri hayal ettiğini ve sanatın demokratikleşmesi gerektiğini belirtti.

Böyle duyurmuştu.

2. Lindsay Lohan

2. Lindsay Lohan

Lindsay Lohan'ın yeni NFT'si için yapılan müzayede 85,484.09 dolarla kazanan teklifle sonuçlandı. Lohan'ın NFT satışı, dijitalleştirilmiş bir Lohan'ın yanıp sönen gözleriyle birlikte kanatlarını çırpan animasyonlu kelebekleri içeren bir hareketli grafikten oluşuyordu. Sanat eserinin müzikleri, Manuel Riva tarafından üretilen elektronik bir vuruşla söylediği 'Ninni' adlı yeni bir şarkı tarafından yapılmıştır. Lohan, satışın 'tarihi bir yapıt' olduğunu ve eğlencenin geleceğinin kripto, NFT'ler ve blok zincirinin norm haline gelmesine dayanacağını tahmin ettiğini belirtti.

İşte o tweet!

3. Snoop Dogg

3. Snoop Dogg

Snoop Dogg, 2021'in Mart ayı sonlarında, rapçinin NFT ortamıyla birleşen ilk anılarının doruk noktası olan “A Journey with the Dogg” başlıklı ilk NFT koleksiyonunu duyurdu. Orijinal parça “NFT”, “Snoop Doge Coins”, “Diamond Joint” ve “Deez Nuts” da dahil olmak üzere sınırlı sayıda mevcut olan sekiz parça ile kalıcı bir popülerliğe sahip rapçi, sanatının “genç bir gencin hayatına bir bakış” olduğunu belirtti. Kripto sanatının yükselişi hakkında yorum yapan Snoop Dogg, on yıllık kariyeri boyunca modern teknolojinin analogdan dijitale ilerlediğini gördüğünü ve yeni dijital alanı keşfetmeye ve hayranlarıyla bağlantı kurmaya hevesli olduğunu belirtti. Dünya çapında tanınan yenilikçi ve girişimci, konsept konusunda heyecan duyduğunu ve teknolojinin sanatçıların iş yapma şeklini değiştireceğine inandığını da belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Böyle duyurmuştu.

4. Ellen DeGeneres

4. Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres, Nisan ayı sonundaki ilk satışıyla NFT hücumuna katıldı. DeGeneres, meta olarak, Ellen Show'daki NFT açıklamasını ve klipte yer alan bir kedinin fiziksel olarak çizilmiş resmini ilk NFT'si olarak açık artırmaya çıkarmaya karar verdi. Ünlü talk show sunucusu, Şef José Andrés tarafından kurulan yemek yardımı organizasyonu World Central Kitchen'a bağışladığı 33.495 dolar kazandı.

İşte duyuran tweet.

5. Tony Hawk

5. Tony Hawk

Efsanevi kaykaycı Tony Hawk, Ethernity Chain'de bir numara yaparken bir videosunu açık artırmaya çıkararak NFT'lere kendi dokunuşunu eklemeye karar verdi. İlk kez 1989'da yaptığı bir numara olan 540 derecelik Ollie performansı, bir kaykaycının yapacağı “son ollie” olarak satıldı. Göz yaşları içinde kaldığı klibin 32 yıl önceki ilk Ollie 540'ı ile karşılaştırılması gerekiyor ve ne kadar pahalı olacağını veya kaç baskının bulunacağını bilmesek de Hawk'ın üzüntüsünü gözlerinden okuyabiliyoruz.

İşte o video!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Shawn Mendes

6. Shawn Mendes

Müzisyen Shawn Mendes, benzersiz giyilebilir ürünler satmak için Genies ile işbirliği yaparak OpenSea pazarına katıldı. Sanal bir gitardan kolyelere, yelek ve küpelere kadar OpenSea'da satın alınabilen NFT'ler Mendes'e 600.000 dolardan fazla kazandırdı. Satışın ardından Mendes, gelirlerini büyük fikirleri olan genç aktivistlere yardım etmek için tasarlanan Shawn Mendes Foundation Wonder Grants'a bağışladı.

7. Eminem

7. Eminem

Nisan ayının sonlarında Eminem, hayranlarına Nifty Gateway'de bir NFT koleksiyonuna sahip olma şansı veren dijital bir festival şeklini alan “Shady Con” adlı ilk NFT koleksiyonunu paylaştı. Rapçi tarafından yaratılan orijinal enstrümantal ritimler de dahil olmak üzere türünün tek örneği parçalar, sınırlı sayıdaki festivalden önce piyasaya sürüldü. Eminem, “Çocukluğumdan beri çizgi romanlardan beyzbol kartlarına, oyuncaklara ve kasetteki her rap albümüne kadar her şeyi toplarım” dedi. “Bir yetişkin olarak benim için pek bir şey değişmedi… Hayatımda o zamandan bu koleksiyonlardan bazılarını yeniden yaratmaya çalıştım ve yalnız olmadığımı biliyorum. Bu damlaya aynı 'Ah, adamım, sadece bir tanesini, hatta belki de tüm seti almalıyım!' havasını vermek istedim. Kendi koleksiyonerlik tutkumdan fikirler bulmak çok eğlenceliydi.”

Bu şekilde duyurulmuştu.

8. Kate Moss

8. Kate Moss

Süper model Kate Moss da bu çılgınlığa katılarak tamamen yeni bir şey sundu: uyurken çekilmiş bir videosu. Modele samimi bir bakış sunan “Sleep with Kate”, Paris Hilton'un belirttiği gibi kripto sanatının ve dijital sahipliğin kadınları nasıl güçlendirebileceğini gösteriyor. Ardından Moss, NFT'den 17.000 $ kazandı ve geliri kâr amacı gütmeyen kuruluş Gurls Talk'a bağışladı.

9. Cara Delevigne

9. Cara Delevigne

28 yaşındaki sanatçı, görünüşe göre çıplak kameraya hitap ettiği bir klipte sanatçı Chemical X ile bir araya geldi ve “Benim ilk sözüm 'benim'di. Benim için bu, bir şeyin en çok benim olduğu anlamına geliyor-vajinam. Ona sahibim. Benim ve kimsenin değil. Onunla ne yapacağımı ben seçiyorum! Ve bunu benden kimse alamaz!” dedi. Videonun, kadınların güçlendirilmesini, COVID yardımlarını, LGBTQIA+ örgütlerini, çevresel nedenleri ve mücadeleyi destekleyen vakfı için para toplamak amacıyla “türünün tek örneği NFT” olarak açık artırmaya çıkarıldığını belirtmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte o video!

10. Emily Ratajkowski

10. Emily Ratajkowski

NFT'lerin gücünü kullanan ünlülerin en önemli hikayelerinden biri olan Emily Ratajkowski, 2014 yılında sanatçı Richard Prince'in “Yeni Portreler” serisi için kullandığı Instagram fotoğrafını geri almak için “Kendimi Geri Almak” başlıklı bir NFT'yi açık artırmaya çıkardı.  Model ve Türk erkek arkadaşı, Prince'in kendi imajının kopyası için 81.000 dolar ödedi. 14 Mayıs'ta Ratajkowski, oturma odasındaki Richard Prince Instagram gönderisinin önünde duran modelin bileşik bir görüntüsü olan NFT'sini açık artırmaya çıkardı ve Ratajkowski'nin kendi imajına sahip olma ve bundan faydalanma gücünü geri aldı. Times'a açıkladığı gibi 'Bana göre bu dijital pazar, farklı bir şekilde var olamayacak bu özel fikri iletmenin bir yolu.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?