Görüş Bildir
Haberler
Netanyahu ile Erdoğan'dan Twitter Düellosu: 'İnsanlık Dersi mi İstiyorsun? 10 Emri Oku'

etiket Netanyahu ile Erdoğan'dan Twitter Düellosu: 'İnsanlık Dersi mi İstiyorsun? 10 Emri Oku'

Batuhan
16.05.2018 - 11:16 Son Güncelleme: 16.05.2018 - 17:02

Gazze'deki protestolar sonrası İsrail askerlerinin 60'ın üzerinde Filistinliyi öldürmesi Türkiye'de büyük tepkilere neden oldu ve 3 günlük yas ilan edildi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sosyal medya hesabından yazdığı mesajla İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya tepki gösterdi. Netanyahu'nun da Erdoğan'a Twitter'dan cevap vermesiyle birlikte ortaya adeta bir düello çıktı.

Resmi ziyaretler için İngiltere'de bulunan Erdoğan'ın Bloomberg TV'ye yaptığı açıklamalarda 'Gazze katliamının sorumlusu Trump ve Netanyahu'dur' açıklamasını yapmıştı.

'Kendisine tavsiyem, bize ahlak vaazı vermesin'

Netanyahu da kendisine tepki gösteren Erdoğan'a yönelik attığı tweette 'Erdoğan, Hamas'ın en büyük destekçilerinden biridir, dolayısıyla kendisi terör ve katliamdan şüphesiz çok iyi anlar. Kendisine tavsiyem, bize ahlak vaazı vermesin.'' ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'dan cevap gecikmedi: "Netanyahu'nun ellerinde Filistinlilerin kanı var, suçlarını Türkiye'ye saldırarak saklayamaz"

İngiltere temaslarını sürdüren Erdoğan, Twitter hesabından İngilizce olarak paylaştığı mesajda 'Netanyahu, 60 yılı aşkındır Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını ihlal ederek savunmasız insanların topraklarını işgal eden bir apartheid (ırkçı) devletinin başbakanıdır. Netanyahu'nun ellerinde Filistinlilerin kanı var, suçlarını Türkiye'ye saldırarak saklayamaz. İnsanlık dersi istiyorsanız on emri okuyun.' dedi.

'Tweet savaşlarını seviyorlar gibi'

İki liderin Twitter üzerinden yaptığı söz düellosu konusunda İsrail'in önemli gazetelerin Haaretz'in diplomasi muhabiri Noa Landau 'Neredeyse bu tweet savaşlarını seviyorlar gibi' yorumunu yaptı.

Nitekim ardından Netanyahu, kendisine 'ellerinde Filistinli kanı olan Apartheid lideri' diyen Erdoğan'a Twitter'dan yanıt verdi. Ama bu kez İbranice yazdı 👇

''Kuzey Kıbrıs'ın işgalini devam ettirmek için binlerce asker gönderen ve Suriye'yi işgal eden zat, kendimizi Hamas'ın girişimlerinden koruduğumuzda bize vaaz veremez. Elinde Türkiye'deki, Suriye'deki sayısız Kürt kurbanın kanları olan zat, bize askeri etikle ilgili nutuk atacak son kişidir.''

'Hamas bir terör örgütü değil'

Ardından Erdoğan yeniden İngilizce olarak Twitter'dan Netanyahu'ya yanıt verdi.

'Netanyahu'ya haıtrlatma' başlıklı mesajda Erdoğan 'Hamas terör örgütü değil ve Filistinliler terörist değil. (Hamas) Filistin yurdunu işgalci bir güce karşı savunan bir direniş hareketi. Dünya onlara zulmedenlere karşı Filistinlilerle dayanışma içinde' ifadelerini kullandı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1149
316
106
57
56
26
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
amelie poulain

daha iki gun once twitterda tamam tweeti atanlara sosyal medyadan siyaset yapilmaz diyen reisin twitter uzerinden dis politika yapmasi ve her zaman ki gibi b... Devamını Gör

nesta

hasdasdasdas

Bozkurt

Erdoğan da 10 Emir'i okusa fena olmazdı hani. Özellikle 8. Emir olan "Çalmayacaksın!"

Burak Yıldırım

bi bitmediniz mk degisikleri

neki buki

İki faşist ve din tüccarı keçi karşılaşmış köprüde kim daha önce geçecek diye inat ediyor.