Görüş Bildir
Haberler
Nasıl Bir Anti-Sosyalsin?

etiket Nasıl Bir Anti-Sosyalsin?

Sosyalleştiremediklermizden misiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aşırı kalabalık bir otobüste ayakta yolculuk ediyorsun. Zorla sanki yer yokmuş gibi biri yanına sokuluyor. Aklından geçen ne oluyor?

2. Sevgilinle (yoksa olduğunu varsay) hararetli biçimde tartışıyorsunuz ve akabinde ikiniz de sus pus oldunuz. Kimse tekrar konuşmaya cesaret edemiyor. Muhabbeti kim başlatırdı?

3. Yeni biriyle tanıştığında en itici bulduğun şey:

4. Sence bu komik mi?

4. Sence bu komik mi?

5. Eğer bir hayvan olmak isteseydin hangisi olurdun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Varsayalım ki yetenek yarışmasına girdin ve jüriler seni gurur kırıcı şekilde eleştirerek seçmelerden eledi. Tepkin nasıl olurdu?

7. Üniversitede ilk günün. Amfiye girdin ve mahşer kalabalığı var. Tanıdığın kimse de yok. Nereye oturursun ve ne yapardın?

7. Üniversitede ilk günün. Amfiye girdin ve mahşer kalabalığı var. Tanıdığın kimse de yok. Nereye oturursun ve ne yapardın?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Senin anti sosyal durumun sosyopatlığa evrilmiş durumda!

Senin anti sosyal durumun sosyopatlığa evrilmiş durumda!

Senin durumun öyle bir noktaya ulaşmış ki artık sosyal koşullara uymakta zorluk çekiyor gibisin. Toplum normlarına karşı gelme veya uymama durumu seninki. Sanki birileriyle görüşmeyi hiç istemiyor, yalnızca kendi halinde yaşamayı seviyormuşsun gibi. Daima gergin, ve her şeye irrite olmuş hali var sende. İşin tehlikeli boyutu şu; o kadar akıllısın ki durumunun farkında olup bu konuda uzman yardım alığın kişiyi kanıdırabilecek, hatta keendini aşırı sosyal biri olarak tanıtabilecek çift karaktere bile bölünebilirsin. Gerginliğin, anksiyete gibi değil; aksine hiç sinirlenmez ve depresyon emareleri göstermezsin. Yalnızca aykırı davranışların ve takıntıların vardır, çünkü senin gözünde böyle davranmanın bir nedeni vardır. Sözel iletişimin birebirde inanılmaz derecede güçlü ve manüplatif tarafınla iletişime geçtiklerini kolayca etkin altına alıyorsun.

Biraz psikopatlık var sende!

Biraz psikopatlık var sende!

Sendeki durum ise isteyip olamamak ile istememek gibi. Sen sosyal insanlara imrenmiyor, aksine böyle dışlanmış kalmak hoşuna gidiyor. Senin için dışarıdaki hayat ile ne kadar az temas, o kadar iyi denklemiyle hayat geçiyor. Bu kesinlikle 'arkadaşın yok' veya insanlarla tanışmayı sevmediğin anlamına gelmez. Anti-sosyal kişi de pekala diğerleri gibi sosyal ödevlerinin farkındadır; ancak tek farkı içinden geldiği gibi hareket etmesidir. Yani bir gün biriyle tanışmak istersin; ama diğer gün hiçbir şey yapmak istemez 'öğk geldi' artık derecesine gelebilirsin. Bir gün oyunu kurallarına göre oynayıp ertesi gün, 'eeh kardeşim kendi kuralım bu da' deyip insani ilişkileri başka şekilde başlatabilirsin. Bu sosyal karşıtlığın, sosyal hayatın kokuşmuş düzenine meydan okuma gibi de algılanabilir. Bir nevi senin gözünde virütik bir hal alan sosyal hayata karşı bağışıklık kazanma isteği gibi.

Yalnız kalmak hoşuna gidiyor!

Yalnız kalmak hoşuna gidiyor!

Sen sosyal hayatın içinde eriyip kaybolmak istemiyorsun. Ancak bir yandan da asgari düzeyde bu hayatın kurallarına bir şekilde uymak istiyorsun. İki arada bir derede kalmışsın, ama çoğu zaman toplumla geçinmeme tarafını ve ona küs kalmayı tercih ediyorsun. Senin durumun bir asosyal gibi, ancak tümüyle de bir asosyal gibi yalnız kalmak istemiyorsun. Yani 'sosyalleşme' adı altında yapılan şeyler senin gözünde çekilmez bir iş gibi gözükürken kimi zaman bu kurallara uymak zorundaymış gibi hissediyorsun. İletişim kurmak senin bazen külfet iken bazen zorlanarak da olsa yaptığın bir şey halini alıyor

Fazla sosyal değilsin!

Fazla sosyal değilsin!

Sen insan içine çıkmayacak kadar 'cool' bir insansın aslında, ama bu hususta kendi üstüne düşen sosyal görevleri de ihmal etmemen gerekiyor. Sanki uzun süredir savaş halindeymişsin de sosyal hayatın gerçekleriyle ateşkes yapmak istiyormuşsun gibi bir halin var. Sen aslında toplumun gerçeklerinden korkan ya da uzaklaşan biri olmayı değil doğrudan yer almamayı tercih eden biri gibisin. Ancak unutma ki insaoğlunu biraz farklı kılan şey sosyal varlık olmasıdır. Yani her ne kadar sosyal hayatın penceresinden dışarı bakmasında elbet bir gün istemesen de kendine bir muhatap buluyorsun. Bu tıpkı bir kafeye gidip garsonu çağırmak kadar basit bir durumdur; Ne garson sen asosyal olduğun için masana gelmemezlik yapacak, ne de sen asosyal olmayı tercih ettiğin için onu çağırmamazlık yapacaksın. Eninde sonunda ne şekilde olursa olsun sosyal hayatın gerçekleriyle karşılaşacaksın. Bu durum, hep dolmuşta en arkaya oturup para muhabbetinden uzak kalmayı tercih ederek kazanacağın bir savaş değil. Ne olursa olsun bir şekilde herhangi bir şeyle angaje oluyorsun.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
499
110
81
68
28
25
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aymira Ay

Senin anti sosyal durumun sosyopatlığa evrilmiş durumda!

Mustafa Karakoç

Senin anti sosyal durumun sosyopatlığa evrilmiş durumda!

Acilin

Antisosyal ile asosyal aynı değil sosyal editör.