Görüş Bildir
Haberler
Nadir Kitap Sitesine Mahkemeden Erişim Engeli

Nadir Kitap Sitesine Mahkemeden Erişim Engeli

Emre Ordu
01.12.2022 - 12:32 Son Güncelleme: 01.12.2022 - 12:42

İnternet üzerinden online kitap satışı yapan Nadir Kitap ve Kitantik'in web sitelerine mahkeme kararı ile erişim engeli getirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnternet üzerinen kitap satışı yapan Nadir Kitap ve Kitantik, sosyal medya hesaplarından yaptıkları duyuru ile web sitelerine erişim engeli getirildiğini açıkladı.

Nadir Kitap ve Kitantik tarafından yapılan açıklamada, erişim engelinin gerekçesine dair bilgilerinin olmadığını belirtti.

Nadir Kitap, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

'Duyuru: 30.11.2022 tarihinde, akşam saatlerinde web sitemize mahkeme kararıyla erişim engeli getirilmiştir. Tarafımıza henüz bir tebligat yapılmadığı için şu aşamada gerekçe hakkında bilgi sahibi değiliz. Şirket avukatlarımız sabah saatlerinde ilgili mahkemeye gerekli müracaatları yapacaklardır. Tüm satıcı ve alıcı üyelerimize duyurulur.'

Kitantik'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da 'Önemli Duyuru! Sitemize 30.11.2022 tarihinde saat 18:00 itibariyle mahkeme kararıyla erişim engeli getirilmiştir. Gerekçesini ve nedenini bilmiyoruz; maalesef konuyla ilgili bizimle hiçbir şekilde iletişimde bulunulmamıştır' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilişim Hukuku Uzmanı Akdeniz: "Hakimliğin böyle bir yetkisi yok"

Bilişim Hukuku Uzmanı Akdeniz: "Hakimliğin böyle bir yetkisi yok"

Bilişim Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla mahkemenin erişim engeli kararına ilişkin bilgi verdi.

Akdeniz, Adalet Bakanlığı'nın ücretsiz dağıtılan 'Adalet İstatistikleri' yayınlarının

telif haklarını ihlal edilerek hukuka aykırı şekilde satıldığı iddiasıyla mahkemeye başvurduğunu, mahkemenin de 5651 sayılı Kanunun 9. maddesine atıfla kişilik hakkı ihlaline karar verdiğini, yayınların toplatılma talebini ise reddettiğini belirtti.

Mahkemenin telif hakları iddiası ile 'kişilik hakkı' ihlaline karar veremeyeceğini vurgulayan Akdeniz 'Böyle bir yetkisi yok. 5651 sayılı Kanun'un 9. maddesi her şeyin çözümü olamaz. Kaldı ki kitap sitelerinin topyekün engellenmesi ile ilgili herhangi bir gerekçe de sunulmamış Hakimlik tarafından' ifadelerini kullandı.

Akdeniz 'sansür' olarak değerlendirdiği kararın derhal kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
8
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kadir Doğan

E bu gerekçe ile sahibinden.com da kapatılır. Ya adaleti ne hale getirdiler... Ülkeye güvenip ticaret yapılmaz...

KumdanKum

Adalet bakanlığının hediye olarak dağıtılan kitabı sitede satılmış sebep bu... yalnız mahkeme kapatma kararının sehven aldığını belirtmiş. Karar tekrar düze... Devamını Gör

Arzu Dinç

Aaaa eee alacağım kitaplar vardı kitap satan yerlere de artık yasak getirdiler sonumuz hayır olsun