Görüş Bildir
Haberler
Müzisyen Kardeşler Gururlandırmaya Devam Ediyor: Mozart Yarışması'ndan Birincilik ve Üçüncülükle Döndüler

etiket Müzisyen Kardeşler Gururlandırmaya Devam Ediyor: Mozart Yarışması'ndan Birincilik ve Üçüncülükle Döndüler

Yasin Arslan
01.02.2019 - 23:00 Son Güncelleme: 05.02.2019 - 16:34

6. sınıf öğrencisi Nil İpek Şabi ile 4. sınıf öğrencisi kardeşi Kıvanç Arda Şabi daha önce aldıkları uluslararası ödüllere yenilerini ekledi. '4. Uluslararası Mozart Müzik Yarışması'na birlikte katılan kardeşler keman ve viyolonsel branşlarında birincilik ve üçüncülükle döndü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'nın haberine göre, Bulgaristan'ın Albena kentinde 4-11 Ekim 2018'de düzenlenen müzik yarışmasında, solo keman dalında Grand Prix ödülününün sahibi olan 10 yaşındaki Nil İpek Şabi ve çello dalında ikinci olan kardeşi Kıvanç Arda Şabi, bu yarışmada aldıkları derecelerle '4.Uluslararası Mozart Müzik Yarışması'na katılım hakkı kazanmıştı.

Yarışmaya birlikte katılan kardeşler '4.Uluslararası Mozart Müzik Yarışması'nda keman ve viyolonsel branşlarında birincilik ve üçüncülük elde ederek aldıkları ödüllere bir yenisini daha ekledi.

Müzisyen kardeşler daha öncede Heirs of Orpheus'ta keman ve viyolonsel branşlarında birincilik ve ikincilik elde etmişti👇

4 yaşında piyano öğrendi, 5 yaşında kemana başladı

4 yaşında piyano öğrendi, 5 yaşında kemana başladı

Beden eğitimi öğretmeni annesinin, kendisindeki ritim yeteneğini keşfetmesi üzerine 4 yaşında piyano öğrendiğini, 5 yaşında ise keman çalmaya başladığını belirten Nil İpek Şabi, kemanı bırakmayıp müzik yaşamına bu enstrümanla devam ettiğini anlattı.

Orkestrada baş solist olmak istediğini söyleyen Nil İpek,  başarısının ardından şöyle konuştu: 

'Çok çalışarak bu yarışmadan derece elde ettim, çok mutluyum. Kardeşimle aynı yarışmada başarı kazanmak benim için ayrı bir mutluluk. Büyük müzisyenlerimizden maddi ve manevi destek bekliyoruz. Ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz.'

Üç uluslararası yarışmada üç ödül

Üç uluslararası yarışmada üç ödül
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ablası ile aynı okulda öğrenim gören 9 yaşındaki Kıvanç Arda Şabi de keman ve viyolonsel eğitimleri alarak müzik eğitimine devam ediyor. Küçük çellist, üç yıldır devam ettiği viyolonsel eğitimine Arthur Rahmatullah ile başladığını belirtti.

Ablası ile katıldığı '4.Uluslararası Mozart Müzik Yarışması'nda çello dalında üçüncülük kazanan Kıvanç Arda, bu başarısının kendisini çok motive ettiğini söyledi.

Üçüncü uluslararası yarışması olduğunu ve üçünden de derece alarak yurda döndüğünü dile getiren Kıvanç Arda, 'Büyüyünce Türkiye'nin en iyi çellisti olmak istiyorum. Bunun için çok çalışıyorum.' dedi.

"Daha çok işler yapabilmek için maddi desteğe ihtiyacımız var"

"Daha çok işler yapabilmek için maddi desteğe ihtiyacımız var"

Çocuklarının başarısından gurur duyduğunu söyleyen anne Gamze Şabi, İpek ve Arda'nın müzik okumayan çocuklar kadar rahat olmadığını, okuldan geldikten sonra uyku vaktine kadar çalıştıklarını söyledi. Bilkent Üniversitesinin ve hocalarının çocuklarını çok desteklediğini ama yine de yarışmalara katılabilmek için desteğe ihtiyaç duyduklarını dile getiren Şabi, şöyle konuştu:

'Memur olarak bir yere kadar karşılıyoruz. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çocukların eğitim öğretim ve yarışma masrafları oldukça yüklü. Biz elimizden geldiği kadar çalışıp bunları karşılıyoruz. Ancak daha çok işler yapabilmek için maddi desteğe ihtiyacımız var. Bu anlamda bizlere yardım edebilecek sponsor arıyoruz. Güher-Süher Pekinel kardeşler, Fazıl Say, Cihat Aşkın gibi ünlü sanatçılardan destek bekliyoruz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
370
155
12
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
infinite

acaba zengin olunca saçların otomatikman sarışınlaşıyor mu

Pickle Rick

Ali Koç sonradan boyattı diye biliyorum.

Narki

geri döndüğünüz için teşekkürler cocuklar

Resho

Umarım kendi çocuklarımız da birgün bize bu gururu yaşatabilir.