Görüş Bildir
Haberler
Çağlayan'daki Müzakereci Avukat 'Tanık' Sıfatıyla İfade Verdi

Çağlayan'daki Müzakereci Avukat 'Tanık' Sıfatıyla İfade Verdi

Onedio Medya
03.04.2015 - 22:57 Son Güncelleme: 03.04.2015 - 23:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olduğu olayda eylemciler ile güvenlik görevlileri arasında arabuluculuk yapan Avukat Şükriye Erden tanık sıfatıyla ifade verdi.

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olduğu, teröristler Şafak Yayla ile Bahtiyar Doğruyol'un da öldürüldüğü olayı soruşturan İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Mesut Erdinç Bayhan, eylemciler ile güvenlik görevlileri arasında arabuluculuk yapan Avukat Şükriye Erden'in 'tanık' olarak ifadesine başvurdu.

Şükriye Erden'in, ifadesinde, olay sabahı saat 09.25 civarında adliyeye girdiğini, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak olan duruşmasına daha zaman olduğu için de avukat arkadaşı Tarkan Özdemir ile saat 10.10'da İstanbul 3. İş Mahkemesi'ne gittiklerini söylediği öğrenildi.

Ardından, tekrar İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne geldiğini aktaran Avukat Erden'in, duruşma bittikten sonra avukat arkadaşı Ebru Timtik'in ricası üzerine İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya gittiğini belirterek, “Gittiğimde duruşma bitmişi. Ebru hanım geldi, onunla İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmamın vakti geldiğinden oraya gittim. Bu dosyada müvekkilimin ailesiyle birlikte Beltur'a çay içmeye gittik. Saati tam olarak hatırlamamakla birlikte 11.45 civarıydı' dediği öğrenildi.

'AVUKATLAR ARALARINDA KONUŞURKEN DUYDUM'

Gaziosmanpaşa'da polisin attığı gaz kapsülüyle yaralanan Deniz Genç için saat 12.30'da yapılacak basın açıklaması nedeniyle C kapısına gittiğini aktaran Erden'in, “O açıklama yapıldıktan sonra yaklaşık 13.00 gibi tekrar adliyeye C kapısının avukat girişinden girdik. Heykelin yanındaki sol taraftan B Blok yönünden 1. bodrum kata çıktık' dediği, İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki işini halletmek için 13.45 sıralarında kaleme gittiğini kaydederek, “Koridora çıktığımda simaen tanıdığım avukatlar arasında 'Berkin Elvan'ın savcısı rehin alınmış' diye konuşuyorlardı. Oradaki güvenliğe sorduğumda, onlar da aynı şeyi söylediler. O avukat arkadaşım Twitter'a düşen haberleri göstermeye başladı, ben inanmadığımı söyledim' şeklinde ifade verdiği belirtildi. 

'BAŞSAVCIVEKİLİ BENİ ARADI'

Ardından, 1. kattaki baro odasına gittiğini, buradayken ismini hatırlamadığı bir Başsavcıvekilinin kendisini aradığını anlatan Erden'in, “Başsavcıvekili bana, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın eylemciler tarafından rehin alındığını ve eylemcilerin benimle, baro başkanıyla ve Sezgin Tanrıkulu ile görüşmek istediğini söyleyerek, 'Siz neredesiniz? Gelip alabilirim' dedi. Saat 14.16 civarında savcı beyle buluştuk. Beraber 6. kata çıktık' dediği öğrenildi.

'EYLEMİN KANSIZ ŞEKİLDE BİTMESİ İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPTIM'

6. katta iki beyaz giyimli müzakereci polis memurunun da bulunduğunu belirten Erden, “Ben tam bir işbirliği içerisinde ve Emniyet'in yönlendirdiği şekilde, eylemin kansız bitmesi için elimden gelen çabayı sarf ettim. Hatta eylemcilere ısrarcı bir şekilde rica ettim. Şayet müzakere dökümü gelirse, o konuda da ifade vermeye hazırım' dedi.

Yüksel KOÇ / İstanbul DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0