Görüş Bildir
Haberler
Mutlu Bir İlişki İçin Erkeklerin Empati Kurması Gereken 13 Konu

etiket Mutlu Bir İlişki İçin Erkeklerin Empati Kurması Gereken 13 Konu

Romantik ilişkiler, hangi dönemde yaşarsak yaşayalım, her zaman duygu dünyamızın odak noktasında yer alıp; kimi zaman mutluluktan havalara uçururken, çoğu zaman da uykularımızı kaçırıyor.

Kadın dergilerinde yıllardır yer alan kadınlara yönelik mutlu ilişki tavsiyelerinden farklı olarak; elimizi taşın altına koyduk ve bu sefer de erkeklere, kadınlarla sağlıklı ilişkiler kurabilmeleri için tavsiyeleri derledik; empati kurmaları gereken konuları vurguladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ülkece kanayan yaramızdan başlayalım: Kılık kıyafet mevzu!

Karşınızdaki insana; sanki onun kendi üzerine ne giyeceğine karar verebilecek iradesi ya da zekası yokmuş gibi davranmak sizce de aşağılayıcı değil mi? Sevgilinizin her gün gerçekleştirdiği bir eylem olan giyinmesine bile karışmak, neler giyeceğini ve giyemeyeceğini söylemek, müdahale etmek sizce ne kadar sağlıklı?

Eğer istediğiniz tarzda giyinmiyorsa ve bu sizi gerçekten çok rahatsız ediyorsa; muhtemelen sizin için doğru insan o değildir! Elbette sizin müdahalenize gerek duymadan da sizin uygun bulduğunuz tarzda giyinen kadınlar vardır. Belki de öyle birini bulmalısınız...

2. Arkadaşlarla dışarı çıkma konusu...

Her kız grubunda en az bir kere rastlanır: Kızın telefonu çalar, bağıran bir erkek sesi 'Erkek var mı orada?! Erkek var di mi orada?! Neresi orası? Oraya geliyorum!' der.

Kız arkadaşınıza bu soruları yöneltmeden önce kendinize bir sorsanız: 

'Neden bu kadar güvensizim?'

'Ortamda bir erkek olsa ne olacak? Sevgilim beni onunla mı aldatacak?'

'Eğer ortamda olan bir erkekle derhal beni aldatacaksa, böylesine güvenmediğim bir insanla neden beraberim?'

'Erkek varsa, oraya gidince ne yapacağım? Sevgilimi kolundan tutup götürecek miyim? O benim çocuğum mu? Bu hukuken bile 'insan kaçırma/alıkoyma suçuna girmez mi? Ne yapacağına kendi karar veremez mi? Ya da tek suçu kızların olduğu bir ortamda bulunmak olan erkeği dövecek miyim?'

3. Özellikle de erkek arkadaşlar konusu...

Erkeklerin, sevgililerinin erkek cinsiyetli arkadaşlarından rahatsız olması öyle yaygın bir konu ki, mizaha bile malzeme oluyor. Evet, onlardan bahsediyoruz: Meriçler'den!

Sevgiliniz, siz kıskanıyorsunuz diye hayatı boyunca hiçbir erkekle arkadaş olmayacak mı? Peki sizin hiç kadın arkadaşlarınız yok mu? :)

O 'Meriç'in' sevgilinize yazdığından nasıl bu kadar eminsiniz? Yoksa kişi kendinden mi bilir işi? 

Kadın ve erkeğin arkadaş olabileceğine inanmıyorsanız, belki de tıpkı sizin gibi düşünen birini bulmalısınız.

4. Kadının yaptığı işi, mesleğini küçümsemek...

İnanmayacaksınız fakat kadınlar da öğretmen, mühendis, memur, doktor olabiliyorlar ve bu meslekleri yaparken de en az erkekler kadar emek harcıyorlar.

Kadınların yaptığı işi sanki tüm gün prenses gibi oturmak yahut 'sekreterlik' yapmak gibi görmek ve küçümsemek, yorgunluğunu ve yoğunluğunu abarttığını düşünmek oldukça aşağılayıcı bir tavır olacaktır.

5. Sevgilinizin bedenini ve görüntüsünü başkalarıyla kıyaslamak; mankenleri, ünlüleri örnek göstererek "kadın dediğin böyle olacak" tarzı söylemlerde bulunmak...

Kalp kırar!

Güzellik gören gözdedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sosyal medyada ve arkadaş grupları içinde "kadınlar paraya gider, kadınlara güven olmaz" gibi cümleleri sık sık kuruyorsanız, bir gün başınıza kötü şeyler gelebilir!

'Kadınlar' genellemesini yaparken hayatınızda mevcut ve en önemli kadınları da arada bir hatırlamak faydalı olabilir.

İmalı hakaretler kadınların gözünden kaçmaz. Bir insana saygı duymak demek, onun cinsiyetine de saygı duymayı kapsar.

7. Kız arkadaşınızın siyasi ve toplumsal konulardaki fikirlerini umursamıyor ve küçümsüyor musunuz? O ilişkide çok üzülürsünüz siz...

Zira bu konulardaki tepkiler ve düşünceler insanların karakteri hakkında büyük ipuçları verir. Bunları sırf 'kadın anlamaz' diye düşünerek görmezden gelirseniz, adeta karşınızdaki insanın kişiliğini görmeyi reddetmiş olursunuz. Üzülürsünüz.

8. Eski sevgilileriniz hakkında ileri geri konuşmak, hakaretler etmek de oldukça korkutucu bir durum olacaktır.

Herkes bir gün 'eski' olabilir, her kadın da bunun farkındadır. Yaşanmışlıkların hatrına saygıyı korumakta fayda var. Zira eski sevgilinizi kadınlığı üzerinden vuruyorsanız, bu şu an hayatınızdaki kadına 'aynısını sana da yapabilirim' mesajı verir. Huzur kaçırır.

9. Regl sanıcısı gibi konuların sadece kadınlar tarafından abartıldığını düşünmeyin.

Hiçbir zaman yumurtalık ve rahim sahibi olamayacağınız için, nasıl bir sancı olacağını asla bilemeyeceksiniz. Her kadının bedeni, bünyesi ve acı eşiği farklıdır. Sancılar çeken bir kadının abarttığını, şımardığını düşünmek ve bunu dile getirmek tam kırmızı kartlık bir hareket.

10. Daha bebeklikten üzerimize biçilen toplumsal cinsiyet rolleri ve yetiştirilme tarzından dolayı güvenmek kadınlar için daha zordur. Bunu anlamalısınız!

Erkeğin 'elinin kiri' sayılabilecek bir ilişkide, kadın için şartlar aynı geçerli olmuyor. Aile, arkadaşlar, komşular, her an kadına karşı ahlakçı tepkiler gösterebiliyor. Bunu aklınızın bir köşesinde tutmanızın ve sizinle göstere göstere ilişki yaşayan kadının cesaretinin farkında olmanızın faydası olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Herkes sevdiklerinin güvende olmasını ister. Fakat bu güvenliği sağlamak için sevdiğiniz insanın özgürlüğünün kısıtlamak sizce ne kadar doğru?

'Evden çıkmayacaksın, oraya gitmeyeceksin' gibi cümleler sevgi ve endişeden çok; kontrolcülüğü ve zorbalığı çağrıştırıyor.

12. Karşınızdakini "kadın dediğin" kalıbına sokmadığınız gibi, kendinizi de "erkek adam" rolüyle kısıtlamazsanız, on numara bir ilişki yaşama ihtimaliniz artar.

'Erkekler ağlamaz, erkek adam dırdır konuşmaz, erkek dediğin şöyle yapmaz' gibi laflara artık kimse inanmıyor. Açın duygularınızı, kötü olmayacak, bize güvenin!

13. Son olarak da iletişim kurmaktan, konuşmaktan çekinmeyin.

Ne demişler; hayvanlar koklaşa koklaşa, insanlar konuşa konuşa...

Sevgiyle!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
555
140
97
24
16
16
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın