Görüş Bildir
Haberler
Mutlaka İzlemeniz Gereken Şu Ana Kadar Yapılmış Ufkunuzu Deli Gibi Genişletecek En İyi 19 BBC Belgeseli

Mutlaka İzlemeniz Gereken Şu Ana Kadar Yapılmış Ufkunuzu Deli Gibi Genişletecek En İyi 19 BBC Belgeseli

Begüm
06.03.2021 - 08:30

BBC tarafından yapılan araştırmalar ışığında yapılan belgesellerin her biri ufkunuzu açacak!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Human Body

1. The Human Body

Doğumdan ölümüne kadar insanı inceleyen The Human Body insan vücudunda ve zamanda adeta bir yolculuğa çıkıyoruz. 1998 yapımı olmasına rağmen döneminde de çığır açan bu belgesel aslında bizim kim olduğumuzu da biyolojik yönden öğretiyor.

2. Eco Season

2. Eco Season

Toplamda 4 belgeselden oluşan Eco Seosan BBC'nin en yeni belgesellerinden biri. 2 Mart itibari ile yayınlanmaya başlayan belgesel hızla artan nüfus artışından, çevre kirliliğine ve iklim krizine kadar doğayı etkileyen tüm süreçleri ele alıyor. 

Doğanın bozulan ekolojik dengesi üzerinden ilerleyen Eco Season modern dünyada sebep olduğumuz tüm yıkımları ve zararları gözler önüne seriyor.

3. İnsanın Yükselişi/Yükselişi

3. İnsanın Yükselişi/Yükselişi

Orijinal ismi The Ascent of Man olan İnsanın Yükselişi belgeseli 1973 yılında yapılan bir belgesel serisidir. Üzerinden yıllar geçse dahi hala beğenilerek izlenen İnsanın Yükselişi toplamda 13 bölümden oluşuyor. Jacob Bronowski tarafından yazılan ve sunulan belgesel insanlık tarihinde sizi eşsiz bir yolculuğa çıkarıyor.

4. Yeryüzü

4. Yeryüzü

En çok izlenen belgesellerden biri olan orijinal adı ile Planet Earth kutuplardan dağlara, çöllerden mağaralara kadar dünyanın her yerine gidiyor. Gerçekten yeryüzünü keşfetmemiz için temel bilgileri veren bu belgesel BBC'nin en iyi yapımlarından da biri!

5. The Power of Nightmares

5. The Power of Nightmares

Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere Batı'da korku üzerine inşa edilmiş fikirleri işleyen belgesel siyasal İslam ile yeni muhafazakarlık alanlarını karşılaştırarak inceliyor. Amerika'nın Orta Doğu için yaptığı planları incelerken, dönemde yaşanan olaylara da ışık tutuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Blue Planet

6. The Blue Planet

2001 yılında dizi formatında yapılan belgesel kendi içerisinde 9 farklı bölümden oluşur. Yapım aşaması 5 yıl süren The Blue Planet bizlere maviliğin altındaki tüm canlıları gösterirken, şu ana kadar duymadığım bilgileri de sunuyor. 

Dönemin en mükemmel ve profesyonel belgesellerden biri olan The Blue Planet dünyadaki tüm okyanusları önümüze seriyor adeta...

7. How to Build a Human

7. How to Build a Human

Yaptığı pek çok deney sonrasında insan klonlamayı başaran bilim insanının hikayesini ve insan vücudunu detaylı inceleyen bir belgeseldir. Toplamda 4 bölümden oluşan ve dizi formatında ilerleyen belgesel bizi bilinmedik bir yolculuğa çıkarıyor.

8. Paranın Yükselişi

8. Paranın Yükselişi

Ekonomi belgesellerinin en iyilerinden biri olan Paranın Yükselişi 4 serilik bir belgesel. Antik kent Babylon'dan 2008 küresel finans krizine kadar olan süreci ele alan belgesel paranın ve finansal sistemin kuruluşu ile gelişimini ele alıyor.

9. Kutuplar Atlası

9. Kutuplar Atlası

Kutupta yaşayan canlıların hayatını ve yaşam mücadelesini konu edinen Kutuplar Atlası bizim için üstü kapalı bir kutu gibi pek bilgi sahibi olmadığımız Kutuplar'a yönelik bir yolculuk. 50 dakikalık 8 bölümden oluşan bu belgesel yıllar geçse bile kutuplar hakkında bilgi edinmek için ilk başvurulması gereken kaynaklardan biri.

10. Büyük Dünya Tarihi

10. Büyük Dünya Tarihi

İnsan uygarlığının tüm önemli süreçlerini ele alan Büyük Dünya Tarihi Andrew Marr tarafından yazılmış ve sunulmuştur. İmparatorluklardan devrimlere hatta belirli çağlara kadar geniş bir dönem ile insanlığı ve dönemlerini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İnsan Gezegeni

11. İnsan Gezegeni

Toplamda 70 ayrı hikayeden oluşan belgesel dünyanın her yerindeki insanları konu alıyor. 3 yıl içinde çekimleri tamamlanan orijinal ismi Human Planet olan İnsan Gezegeni belgeseli şu ana kadar görmediğimiz, bilmediğimiz yerlerde yaşayan insanların hikayelerine de yer veriyor.

12. Afrika

12. Afrika

6 bölümden oluşan Afrika belgeseli adından da anlaşılacağı üzere Afrika'daki yaban hayatı anlatıyor. Çöllerden savanalara kadar pek çok yeri anlatırken izleyenleri de Afrika kıtasında da bir gezintiye çıkarıyor.

13. Hayat

13. Hayat

Sürüngenlerden memelilere, primatlardan bitkilere kadar yaşayan her canlının incelendiği bu seriyi izlerken nasıl bir yerde ve kimlerle yaşadığımızı bir kez daha hatırlayacaksınız. Emmy ödülü alan bu seriyi muhakkak izlemelisiniz!

14. Mustafa: Misafir İşçi - No: 569716

14. Mustafa: Misafir İşçi - No: 569716

BBC'nin 1973 yılında çektiği ama 45 yıl sonra yayınladığı Mustafa: Misafir İşçi - No: 569716 isimli belgesel Türkiye'den Almanya'ya göçü konu alıyor. O dönemlerde de oldukça popüler olan işçi göçünü detayları ile gözler önüne seren bu belgesel hem tarihe hem de Türkiye'ye dönük bir bakış açısı sunuyor.

15. Tribal Wives

15. Tribal Wives

Konusu ve kurgusu ile tamamen farklı bir deneyim sunan Tribal Wives 6 İngiliz kadının dünyanın farklı yerlerinde bulunan ilkel kabilelerde geçirdiği 1 ayı konu alıyor. Kabilelerin geleneklerine, alışkanlıklarına ve yaşam tarzlarına ışık tutan bu belgesel serisi dünyanın ne kadar büyük olduğunu da bir kez daha hatırlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Yaşam Öyküsü

16. Yaşam Öyküsü

Life (Hayat) serisinin yapımcıları tarafından yapılan Yaşam Öyküsü (Life Story) hayvanlarının deneyimlerini, yapabildiklerini ve güçlerini anlatıyor. Hayvanların hayatları boyunca karşılaştıkları tüm zorlukları izlerken hem şaşırıyor hem de hayret ediyorsunuz.

17. Forever Young

17. Forever Young

Bir insanın ne kadar yaşayabileceği ve kaç yaşına kadar ne kadar genç görünebileceğini konu alan bu belgeseli izlerken şaşırmaya hazır olun.

18. Evrenin Harikaları

18. Evrenin Harikaları

Wonders of the Universe (Evrenin Harikaları) fizikçi Brian Cox'ın sunduğu BBC, Discovery Channel ve Discovery Science tarafından hayata geçirilen bir yapı aslında. 4 bölümden oluşan belgesel her bölümde evrenin harika olarak görülen ve kabul edilen bir yönü üzerinde duruyor.

19. Doğanın Mucizeleri

19. Doğanın Mucizeleri

Hayvanların hayatta kalma mücadelesini ekrana taşıyan Doğanın Mucizeleri belgesel serisi doğanın ne kadar da farklı ve ilginç olduğunu yeniden hatırlatıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
14
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
melih baykurt

Zamanında belgeselleri ceza olarak yayınlatıyorlardı. Ne güzel günlerdi şimdi olsa insanlar kaliteli şeyler izlese

Pasif Kullanıcı

Tuva Diye bir yer var. Hiçbir şekilde asimile olmadan yaşayan eski atalarımızın torunları. Şuan Rusya etkisi altında ancak zamanında Moğol asimilasyonundan k... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bir diğeri de Tyva: Separated from Civilization (RT Documentary) diye geçiyor. Amerikalı herif hemen keşfetmiş çadırı kurmuş evlenmiş orada yaşıyor. Bir yere... Devamını Gör