Görüş Bildir
Haberler
Mutfakta Vakit Geçirmeyi Sevmeyenleri Bile Yemek Yapmaya Aşık Eden 10 Şey

etiket Mutfakta Vakit Geçirmeyi Sevmeyenleri Bile Yemek Yapmaya Aşık Eden 10 Şey

Ma Belle
08.12.2022 - 19:05 Son Güncelleme: 23.10.2022 - 04:20

Herkes muhteşem yemek yapma yeteneğiyle doğmaz, bazıları sonradan sahip olur. Eğer yemek yapma konusunda yeteneksiz olduğunuzu düşünüyorsanız gerekli koşullar sağlanmamış demektir. Bu içeriğimizde size nasıl yemek yapılmasını değil, mutfakta nasıl keyifli zaman geçirebileceğiniz anlatacağız. Keyifli okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her şeyin yerli yerinde olması

Mutfağınızda yer kaplayan ya da neredeyse hiç kullanmadığınız araç-gereçleri mutfakta barındırmayın. Size lazım olan tavayı ararken geçen sene komşunuzun getirdiği tencerenin yer kaplaması canınızı sıkabilir ve size engel olur. Halbuki her şey yerli yerinde olunca ve size lazım olan eşyalar elinizin altında olunca yemek yapmanız daha pratik bir yol alır.

2. Temiz bir çalışma ortamının olması

Mutfağınızı temiz tutmanız sizi yemek yapmaya teşvik edecek şeylerin başında geliyor. Özellikle temiz bir tezgahta malzemeleri hazırlamak, yediğiniz yemekten daha çok lezzet almanızı sağlar.

3. Sağlıklı tarifler denemek

Vücudunuza dikkat etmenin başlıca yollarından biri sağlıklı yiyecekler tüketmektir. Hem kendiniz hem de aileniz için sağlıklı yemekler yapmanın sizi motive edeceğine şüphe yok!

4. Yiyecek ve içeceklerin en tazesini kullanmak

Kullanacağınız malzemelerin en taze ve temizini kullanmak ortaya şahane yemekler çıkarmanızı sağlar. Çevrenizden biri yaptığınız yemeği tadıp beğenince size de motivasyon kaynağı olacak ve mutfaktan hiç çıkmak istemeyeceksiniz!

5. Kaliteli bıçaklar kullanmak

Bir şeyler doğrarken bıçağın kesmemesi veya domatesi küp küp doğramak isterken ortaya domates püresinin çıkması insanın motivasyonunu düşüren şeylerden. Bu yüzden bıçak seçiminiz iyi olsun ki canınızın çektiği yemeği yaparken ortaya görsel bir şölen çıkarabilesiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sevdiğiniz yemek tariflerini denemek

Hiç bilmediğiniz yemekleri yapmaya çalışırken lezzetini tutturamamak herkesin sinirini bozar ve insan bir daha mutfağa girmek istemez. Basit yemek tariflerinden başlayıp sevdiğiniz yemekleri yaparsanız yemek yapmak daha eğlenceli hale gelecektir.

7. Kendinden son derece emin olmak

tastecooking.com

'Ben şeflere taş çıkartırım ya!', 'Bu yemeğin alasını yaparım bak gör!' gibi cümlelerle kendinizi motive etmek, lezzet şöleni yaşamanıza büyük katkıda bulunur. Eğer kendinizi becerikli bulmuyorsanız bile kendi kendinizi gazlayın. Eminiz her öğün iyi bir iş çıkaracaksınız!

8. Mutfağa sevdiğiniz insanlarla beraber girmek

Tek başınıza yaşıyorsanız bile eve gelen arkadaşlarınızla ya da partnerinizle yemek yapmak kadar eğlenceli bir şey yok bizce. Çünkü ortaklaşa bulaşık yıkamak, yemeğin tuzuna bakmak ve ocağın altını kontrol etmek bazen tek başına sıkıcı olabilirken yanınızda biri varken daha keyifli olabilir.

9. Yemek takımlarınızın göz kamaştırması

Kabul edelim, yapılan bir yemeği ya da hazırlanan bir içeceği kimse dümdüz bir tabak veya bardakta yemek istemez. Favori yemek takımınızı veya herkesin imrenerek baktığı o bardaklarla sunum yapmak, yemek yapmaya sizi daha çok teşvik eder.

10. Midenizden önce gözünüzün doyması

Akşam yemeği için masanızı hazırladınız, çorba, ana yemek, ara sıcak ve tatlıyı hazırladınız, servisinizi yapmaya başlıyorsunuz diyelim. Masanıza şöyle bir göz atın. Gözünüz doyuyor mu? O zaman bu iş tamamdır! Çünkü midenizden önce gözünüzün doyması 'Ben yapıyorum bu işi ya!' diyip mutfağa aşık olmanızı sağlayacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Zehra Aykaç

Evet yemek değilde pasta yapmak kardeşlerimle güzel oluyor