Görüş Bildir
Haberler
Mutfağınızda Daima Bulunması Gereken 18 Malzeme

Mutfağınızda Daima Bulunması Gereken 18 Malzeme

Sıla Ceran
08.04.2015 - 15:02 Son Güncelleme: 21.04.2015 - 16:29

Tavuk Suyu

Tavuk Suyu

Çorbalar, özellikle uzun bir günün ardından genellikle en kolay, en sağlıklı ve en rahatlatıcı yemek seçeneğidir. Evde her zaman hazır bulunduracağınız tavuk suyu ise çorbalara ve yemeklere lezzet eklemek için en pratik yöntemdir.

Salça

Salça, domates ya da biber sosunun yoğunlaştırılmış ve konsantre edilmiş halidir. Salça, genelde tüm yemeklere lezzet katan, pizza ve makarna için ise ucuz ve pratik bir sos olarak kullanılabilecek malzemedir.

Kuruyemiş

Kuruyemiş

Kuruyemişler kalp sağlığı için çok faydalıdır. Araştırmalara göre, günde bir avuç kuruyemiş yiyen insanların daha sağlıklı ve daha uzun yaşadığı bilinmektedir. Tariflerin daha gevrek ve daha lezzetli olmasını sağlayan kuruyemişler, biraz pahalı oldukları için öğütülmüş halde daha uzun süre kullanılabilir.

Un

Un

Unun mutfakta pek çok kullanım alanı bulunmaktadır. Poğaça, börek gibi tariflerde doğrudan pişirilerek kullanılabileceği gibi, soslara kıvam kazandırmak ya da kızartmalardan önce gıdalara lezzet vermek için de kullanılmaktadır.

Yumurta

Yumurta

Yemek tariflerinin yıldızı olan yumurta aynı zamanda protein deposudur.

Sarımsak

Sarımsak

Eğer sarımsak sevmeyen bir insan olduğunuzu düşünüyorsanız, bu muhtemelen daha önce yediğiniz yemeklerde sarımsağın abartılı şekilde kullanılmış olmasındandır.  Sarımsağı kontrollü kullandığınız sürece yemeklere lezzet katacaktır. Yoğun bir karamelize tat elde etmek için sarımsağı fırında pişirerek kullanmayı denemelisiniz.

Peynir

Peynir

İnek, keçi ya da koyun peyniri fark etmez ancak peynir seçiminde önemli olan nokta peyniri ne amaçla kullanacağınızı belirlemenizdir. Sandviçlerin içinde veya makarna sosu olarak kullanabilir ya da meyve ve ekmek ile servis ederek herkesi etkileyebilirsiniz.

Pirinç

Pirinç

Pirinç ve genel olarak karbonhidratlar pek çok kişi tarafından sevilmese de artı ve eksi yönlere sahiptir. Pek çok tarifte yer alan pirinç özellikle Asya ve Meksika mutfağına ait yemeklerde sıklıkla kullanılmaktadır.

Kıyma

Kıyma

Mutfakta etin kullanıma en uygun hali kıymadır. Koyun,dana, tavuk etinden elde ederek tek başına kullanabileceğiniz gibi, koyun ve dana kıymalarını karıştırarak farklı yağ oranlarında da kullanabilirsiniz.  Tek seferde tamamını kullanmak istemediğiniz kıymayı dondurucuda saklayarak daha sonra da tüketebilirsiniz.

Soğan

Soğan

Soğan kattığı lezzet gereği neredeyse her tarifte kullanılması gereken bir gıdadır. Tarifinize göre, beyaz, kırmızı, arpacık ya da taze soğan kullanarak farklı lezzetler elde edebilirsiniz.

Baharatlar

Baharatlar

Tüm baharatlar değil belki ama bazı sevdiğiniz bazı baharatların mutfağınızda sürekli bulunmasına dikkat etmelisiniz. Örneğin kekik, her tarife bir İtalyan başyapıtı lezzeti verir. Tarçın tatlı tariflerinin vazgeçilmezidir. Karabiber ise her tarife uygundur.

Yoğurt

Yoğurt

Yoğurttan alabileceğiniz iyi bakterileri başka hiçbir gıdadan alamazsınız. Hafif ve kremsi yapısıyla pek çok yemeğin yanında servis edildiği gibi, diyet listelerinin de vazgeçilmezidir.

Sıvıyağ

Sıvıyağ

Yağlar vücudumuzun sağlıklı kalması için gereken enerji kaynaklarındandır ve yemeklere de lezzet katmaktadır.  Ayçiçek yağı, mısır yağı, zeytinyağı ya da kanola yağı arasından seçiminizi tarifinize ya da damak tadınıza göre yapabilirsiniz.

Sirke

Sirke

Yemek ve salatalarda sos olarak kullanılabilen sirke, çiğ meyve ve sebzelerin bakterilerden arındırılmasında da kullanılmaktadır.  Yemeğinizin çok tatlı ya da çok tuzlu olduğu durumlarda ise içine ekleyeceğiniz bir miktar sirke, tadının hafiflemesini sağlayacaktır.

Patates

Patates

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan patates, haşlanarak, kızartılarak ya da fırınlanarak tüketilebilmektedir. Bol lifli yapısı sayesinde bağırsakların temizlenmesine de yardımcı olan patatesi, çok tuzlu olan yemeklerde kullanarak tuz tadını hafifletebilirsiniz.

Konserve Sebzeler

Konserve Sebzeler

Sebzeleri tadı değişmeden saklamanın en kolay yolu onları konserve ederek saklamaktır. Bu şekilde saklanan sebzeler kısa sürede pişirilerek servis edilebilmesi açısından da oldukça pratiktir.

Limon

Limon

Balık ve kırmızı et pişirirken kullanıldığında içerdiği asit sayesinde etin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayan limon, taze yeşillikler ve sebzeler için de olmazsa olmazdır.

Ton Balığı

Ton Balığı

İçerdiği omega-3 yağ asitleri ile oldukça sağlıklı bir gıda olan ton balığı, sandviçlerden, salatalara, makarnalardan,  pizzalara kadar pek çok tarifte kullanabilmektedir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
15
11
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?