Görüş Bildir
Haberler
Mustafa Koç Hayatını Kaybetti...

Mustafa Koç Hayatını Kaybetti...

Onedio Medya
21.01.2016 - 09:47 Son Güncelleme: 21.01.2016 - 14:21

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, geçirdiği kalp krizi sonucu 56 yaşında hayatını kaybetti. Amerikan Hastanesi'nden yapılan açıklamada, 'Mustafa Koç’u hem Beykoz Devlet Hastanesi’nde hem de Amerikan Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettik' denildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı, işadamı Mustafa Koç geçirdiği kalp krizinin ardından kurtarılamayarak saat 11:00 sıralarında hayatını kaybetti.

Doktorlar, Mustafa Koç'un saat 7:00 sıralarında kriz geçirdiğini ve yaklaşık 4 saat kendisine müdahale edildiğini ifade etti.

4 saatlik yaşam mücadelesi

4 saatlik yaşam mücadelesi

Amerikan Hastanesi Genel Müdürü Erhan Bulutcu açıklaması şöyle: 

'Sayın Mustafa Koç'u hem Beykoz Devlet Hastanesi'nde hem de Amerikan Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettik. Hepimizin başı sağolusun. Söyleyeceğim tek kelime bu. Spekülasyonlara cevap vermek istemiyorum. Söylediğim tek net şey şu: 'Evinde geçirdiği kalp krizi sonucu maalasef buraya da getirmemize rağmen kendisini kalp krizi sonucu kaybettik. Sabah 7 sularında olay oldu. Yaklaşık 4 saat müdahale edildi. Hepimizin başı sağolsun.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koç Holding'den yapılan açıklamada, daha önce Teşvikiye Camii'nde kılınacağı belirtilen cenaze namazı için yer değişikliği bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, 'Yönetim Kurulu Başkanımız merhum Mustafa Koç'un cenazesi 24 Ocak 2016 Pazar günü öğle namazını müteakip Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii’nden kaldırılacak ve Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki Aile Kabristanı'na defnedilecektir' denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rahmi Koç ve Ali Koç'u telefonla arayarak başsağlığı diledi.

Beykoz Devlet hastanesindeki ilk müdahalenin ardından helikopterle Amerikan Hastanesi'ne sevk edilmişti

Beykoz Devlet hastanesindeki ilk müdahalenin ardından helikopterle Amerikan Hastanesi'ne sevk edilmişti

Koç, kalp krizi geçirmesinden hemen sonra Beykoz Devlet hastanesine kaldırılmış, burada yapılan ilk müdahalenin ardından, helikopterle Amerikan Hastanesi'ne sevk edilmişti.

Mustafa Koç Kimdir?

Mustafa Koç Kimdir?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mustafa V. Koç, Koç Ailesi’nin 3. Kuşak üyesi ve işadamıdır. ABD’de George Washington Üniversitesi İşletme bölümünden 1984 yılında mezun olmuştur.

Çalışma yaşamına 1984’'te Tofaş'’ta Müşavir olarak başlayan Koç, Ram Dış Ticaret’te Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 1992 yılında Koç Holding’e geçerek sırasıyla Başkan Yardımcılığı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürütmüştür. 2003 yılından beri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesi'dir. Genç Başkanlar Organizasyonu üyesi olup, JP Morgan Uluslararası Konseyi’nde, Rolls-Royce Uluslararası Danışma Kurullarına ve Council on Foreign Affairs Uluslararası Konseyi’'nde yer almaktadır. Bilderberg Toplantılarının Yürütme Kurulu Üyesi’dir. 2005 yılında İtalya Hükümeti'’nin Cavaliere D’'Industria nişanı ile ödüllendirilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mustafa V. Koç, ekonomik ve sosyal kalkınmaya büyük önem veren ve bu alanda World Monuments Fund ve Carnegie Vakfı ile BNP Paribas gibi saygın kuruluşlarca ödüllendirilen Koç Ailesi’'nin sosyal ve kültürel yaşama katkılarını hayata geçiren Vehbi Koç Vakfı’'nın Yönetim Kurulu ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’'nın Mütevelli Heyeti Üyesi’.

1960 yılında doğan Koç, evli ve iki kız çocuğu babasıdır. Almanca ve İngilizce bilmekte.

Mustafa Koç, Abdülhamid’in subaylarından Nuri Paşa tarafından 1895’te yaptırıldığı Beykoz Kanlıca’daki Nuri Paşa Yalısı’nda oturmakta.

Üyelikleri:

  • İstanbul Sanayi Odası üyesi,

  • TÜSİAD üyesi,

  • DEİK üyesi,

  • Young Presidents Organization (YPO) üyesi,

  • İstanbul Golf Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı,

  • 1907 Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesi,

  • East West Institute Üyesi

Kitapları

Küresel Gıda Düzeni Kriz Derinleşirken

Persenk / Persenk Açıklaması

Karapara

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
onedeyo

Sıvası boyası dökülmüş, yerleri kirli, tavanı akıtan, lambası bozuk yanıp sönen, umursamayan bakışlarla dolu hekimlerden bir umut yardım dilenen hasta yakınl... Devamını Gör

Burak Aydemir

Sadece tofaş ta yan sanayileriyle birlikte doğrudan dolaylı 15000-20000 kişiye ekmek veriyordu . Fakir babasıydı Allah rahmet eylesin

Kamil Zor

o 20 000 kişinin malvarlığından kat kat fazlasına sahip değilse gel yüzüme tükür. Kim kime ekmek veriyor acaba.

Başımız sağolsun. Bİr Koç Holding çalışanı olark şoktayız. keşke arkasından kötü konuşanlar Koç holdingte bir yer bulup çalışabilselerdi. emek sömürüsün fazl... Devamını Gör

sana cevap vermek benim müslümanlığıma hakaret olur ama.. bu iki kelimenin sadece mülümanlara söyleneceğine dair bir kural mı vardır? söylesen müslümanlığınd... Devamını Gör