Görüş Bildir
Haberler
Mustafa Ilıcalı Kimdir, Hangi Partiden? Akademisyen Mustafa Ilıcalı'nın Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Mustafa Ilıcalı Kimdir, Hangi Partiden? Akademisyen Mustafa Ilıcalı'nın Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Elif
30.05.2023 - 23:04

Yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Mustafa Ilıcalı, son günlerde gündemden düşmeyen isimlerden biri. Siyasetin tanınan yüzlerinden olan Ilıcalı, çeşitli devlet ve özel üniversitelerinde akademisyen olarak dersler veriyor. Ünlü isim,  22. ve 26.dönem Erzurum Milletvekili olarak görev yaptı. Ayrıca bir dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde başkan danışmanı olarak da bulundu. Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı ile akrabalığı da bulunan Mustafa Ilıcalı'nın hayatı ise merak ediliyor. 

Peki Mustafa Ilıcalı kimdir, kaç yaşında, eğitimi ne? İşte Mustafa Ilıcalı'nın hayatı ve siyasi kariyeri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mustafa Ilıcalı Kimdir?

Mustafa Ilıcalı Kimdir?

Mustafa Ilıcalı, 15 Haziran 1954 yılında Behice ve Nazif çiftinin çocuğu olarak Erzurum'un Ilıca ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Erzurumlu olan Ilıcalı, TV8'in sahibi ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'nın amcasıdır.

Mustafa Ilıcalı'nın Eğitimi Ne?

Mustafa Ilıcalı'nın Eğitimi Ne?

Mustafa Ilıcalı, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Erzurum'da tamamladı. Daha sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Mustafa Ilıcalı, lisans eğitiminin ardından yüksek lisans ve doktora çalışmalarını ulaştırma alanı yaptı.

Mustafa Ilıcalı, 2002 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde İnşaat mühendisliği alanında yaptığı çalışmalarla profesör unvanı aldı. Yıldız Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi gibi pek çok devlet ve özel üniversitede profesör olarak dersler verdi.

Mustafa Ilıcalı'nın Siyasi Kariyeri

Mustafa Ilıcalı'nın Siyasi Kariyeri

2002'den 2007 yılına kadar Erzurum milletvekili olarak görev alan Ilıcalı, 2008 yılında İBB başkan danışmanı olarak bulundu. 1 Kasım 2015 yılında AK Parti'den Erzurum Milletvekili olarak tekrardan meclise girdi ve mecliste yasama çalışmalarına katıldı.

Bir dönem Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Başkan Vekilliği görevinde bulundu. Daha sonra, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. Türkiye Avusturya Parlamentolar Arası Dostluk Grup Başkanlığı, AK Parti MYK Üyeliği gibi çeşitli görevlerde yer aldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın