Görüş Bildir
Haberler
Mustafa Cengiz Son Durum: Mustafa Cengiz Kimdir, Kaç Yaşındadır, Hastalığı Nedir?

Mustafa Cengiz Son Durum: Mustafa Cengiz Kimdir, Kaç Yaşındadır, Hastalığı Nedir?

Galatasaray’ın eski başkanı Mustafa Cengiz, bu sabah saatlerinde evinde fenalaştı. 71 yaşındaki Mustafa Cengiz, Galatasaray’ın son seçimlerinden başkanlığı Burak Elmas’a kaptırmıştır. Uzun süredir sağlık sorunlarıyla uğraşan Mustafa Cengiz’in yoğun bakıma alındığı ve uyutulduğu öğrenildi. Peki, Mustafa Cengiz kimdir ve aslen nerelidir? İşte Galatasaray eski başkanı Mustafa Cengiz’in hayatı ve kariyeri…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Demirören Haber Ajansı’nın geçtiği bilgilere göre, sabah saatlerinde fenalaşan Mustafa Cengiz yoğun bakıma kaldırıldı. Mustafa Cengiz’in durumunun kritik olduğu ve önümüzdeki 72 saat çok önemli olduğu ifade edildi.

MUSTAFA CENGİZ’İN HASTALIĞI NE?

Galatasaray’da başkanlık yaptığı iki dönemde de hastalıklarla başı dertte olan Mustafa Cengiz, son olarak beyninde tümör olması sebebiyle beyin radyoterapisi uygulanmıştı.

Mustafa Cengiz’in ayrıca 2020 yılında riskli bir beyin ameliyatı geçirdiği ve ardından da mide kanaması sebebiyle tedavi gördüğü öğrenildi.

MUSTAFA CENGİZ KİMDİR?

Mustafa Cengiz, 25 Aralık 1949’da Gaziantep’in Nizip ilçesinde dünyaya gelmiştir. Gaziantep Lisesinden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine (Mülkiye) girdi, buradan mezun olduktan sonra Köy-Koop Merkez Birliğinde kurucu uzman olarak görev yaptı, daha sonra TANSA Genel Müdürlüğü yaptı.

12 Eylül Darbesi'nden sonra memuriyetten ayrılarak Orta Doğu ülkelerinde çalışmaya başladı.

Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikasında genel başkanlık yaptı, İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği görevini üstlendi.

Galatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyeliğini yaptı ve 20 Ocak 2018 tarihinde Galatasaray SK başkanı seçildi.

Hâlen petrol ve akaryakıt sektöründe kendi şirketlerini yönetmektedir. Sektörde, TABGİS (Türkiye Akaryakıt İşveren Sendikası) genel başkanlığını yürüttü. TFF Dış İlişkiler Bölümünde fahri olarak görev yaptı. Galatasaray Spor Kulübü, Büyük Kulüp, Darüşşafaka Cemiyeti, Mülkiyeliler Vakfı üyesidir. Yabancı dil olarak İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.

Başkanlığı döneminde Galatasaray futbol takımı, 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında Süper Lig'de şampiyon olmuş, 2018-19 Türkiye Kupası'nı ve 2019 Türkiye Süper Kupası'nı kazanmıştır.

Özellikle kulübün mali durumunu düzeltmek için çaba sarf eden Mustafa Cengiz, bu yönüyle takdir edilirken transfer konusunda ise sıkça eleştirildi. Bu eleştirilere 'Kulübün bir kuruşunu kimseye yedirmem.' diyerek cevap verdi.

6 Mayıs 2021'de kişisel Twitter hesabından Galatasaray'ın yapılacak ilk seçiminde başkanlığa aday olmayacağını açıkladı. 22 Haziran 2021 tarihinde görevini seçilen başkan Burak Elmas'a devretti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın