Görüş Bildir
Haberler
Muhtemelen Daha Önce Hiç Duymadığınız Bu Etmenler Baş Ağrılarınızın Sebebi Olabilir!

Muhtemelen Daha Önce Hiç Duymadığınız Bu Etmenler Baş Ağrılarınızın Sebebi Olabilir!

esma çetin
22.09.2018 - 09:58

Baş ağrısına sebep olabilecek 6 etmeni sizler için DailyMail' den derledik. Keyifli okumalar!

Kaynak: https://www.dailymail.co.uk/femail/ar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Klima ve havalandırmalar

Hepimizin evinde yada iş yerinde klimalar var. Baş ağrısından şikayetçiyseniz sebebi klimalar olabilir. Klimalar, havadaki nem oranını düşürdüğü için dehidrasyona sebep olabiliyor. Alerjik bir bünyeniz varsa, klimalar havadaki tozun sirkülasyonunu yaptığı için sinüslerinizin şişmesine ve kapanmasına neden olabilir.

2. Bazı besinler

Yemek yedikten sonra baş ağrısı çekiyorsanız bunun sebebi yedikleriniz olabilir. Alkol, çikolata ve kafein migreni tetikleyici besinler arasında. Bunların dışında, salamura, marine edilmiş yada tütsülenmiş besinler de baş ağrısı sebebi olabilir. Bunun sebebi ise bu besinlerin tiramin içermeleri. Avokado, çikolata ve olgunlaşmış muz, yüksek miktarda tiramin içeriyor.

3. Kambur oturmak

3. Kambur oturmak

Kambur oturmak duruşumuz için zararlı olduğu gibi gerilim tipi baş ağrısını da tetikliyor. Bu tip baş ağrısı çekiyorsanız, sürekli bir ağrı ve başınızın üzerinde baskı hissetmekten şikayetçisinizdir. Gerilim tipi baş ağrısı, kasların kasılması ve kafa ve boyun bölgesinde kronik bir gerilimden dolayı olmaktadır.

4. Hava değişimi

Hava değişimi de baş ağrısını tetikleyen faktörler arasında. Mayo Klinik'in söylediğine göre, havadaki basıncın değişmesi, beyin kimyasında dengesizliklere sebep olduğundan migreni tetikliyormuş.

5. Yanlış sütyen seçimi

Bedeninize uygun olmayan bir sütyen tercih etmek baş ağrısı çekmenize neden olabilir. Uzman Paula Svoboda, yanlış beden sütyen giyilmesi ve göğsün ağırlığı, omuzlardan boyuna kadar uzanan bir ağrıya sebep olur. Paula: 'Çok dar veya çok bol sütyenlerin giyilmesi baş ağrısına sebep olur, özellikle bol olanlar' diyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Cinsel ilişki kaynaklı baş ağrısı

Sex araştırmacısı Dr. Margaret Redelman'ın söylediğine göre, bu tip baş ağrısından, erkekler kadınlara göre daha şikayetçiler. Bu baş ağrısının 2 tipi var. İlki, cinsel ilişkiden alınan haz arttıkça yükselen baskının sebep olduğu orgazm öncesi baş ağrısı. İkincisi ise orgazm olmadan hemen önce yada orgazm sırasında olan baş ağrısı. Margaret, bu tip baş ağrısını 'kafanıza kürekle vuruluyormuş gibi' diye tarif ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
15
13
3
1
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın