Görüş Bildir
Haberler
Zinde Hissedin! Muhtemelen Daha Önce Denemediğiniz 11 Muhteşem Masaj Tekniği

Zinde Hissedin! Muhtemelen Daha Önce Denemediğiniz 11 Muhteşem Masaj Tekniği

Kaan Aykut
05.06.2018 - 17:15

Çoğu kişi spaya gittiği zaman klasik masajları tercih eder. (İsveç masajı veya derin doku masajı gibi). Ama Bazen alışılmışın dışına çıkmak ve yeni şeyler keşfetmek iyidir.

Bu içeriğimizde sizler için belki duyduğunuz belki de duymadığınız ama mutlaka denemeniz gereken 11 muhteşem masaj tekniğini derledik. Keyifli okumalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Lomi-Lomi masajı

1. Lomi-Lomi masajı

Hawaii dilinde, masaj anlamına gelen 'Lomi Lomi' bir veya birden fazla masajcı tarafından yapılan yumuşak Hawaii Masajıdır. Sırt ve karın bölgesi üzerinde el ve kol gezdirme ile uygulanır. Egzotik tomurcuk kokular ve sakinleştirici şarkılar eşliğinde oldukça rahatlatıcı bir masajdır.

2. Watsu

2. Watsu

Watsu kelimesi water ve shiatsu kelimelerinden gelir. Çoğu masaj tekniğinde masa ya da zemin destek sağlamak için kullanılırken, Watsu'da ılık su ve masajı yapanın kendi enerjisi kullanılır.

3. Thai masajı

3. Thai masajı

Thai masajı tamamen giyinikken ve zemindeki pamuklu bir kumaşın üzerinde yapılır. Terapist, esnekliği arttırmak, kas ve eklem gerginliğini gidermek için vücudun enerji hatları boyunca esneme ve basınç hareketleri uygular. Terapist masaj sırasında tam anlamıyla tüm vücudunu kullanır, bu yüzden temasta rahat olmanız gerekir.

Deneyimli spa müdavimleri için en iyisi denebilir.

4. Ashiatsu

4. Ashiatsu

Ashiatsu 12. yüzyıldan kalma bir Japon masaj türüdür. Ashiatsu vücudun meridyenleri üzerine, İsveç miyofasyal ve sıkıştırma manipülasyonlarının bir arada kullanıldığı çıplak ayakla yapılan bir masaj türüdür. Kıyafet üzerine ya da çıplak vücuda yapılır.

5. Lava Shell İstiridye Masajı

5. Lava Shell İstiridye Masajı

Lava Shell Volkanik İstiridye Masajı'nda, volkanik istiridyeler kendi kendine ısınarak vücut için mükemmel bir masaj deneyimi sunuyor. Bu masaj, çeşitli ağrıların, stres ve gerginliğin azalmasına yardımcı oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Shiatsu

6. Shiatsu

Japonca “Parmak Basıncı” anlamına gelir. Eller ve parmaklar farklı tekniklerde kullanılarak uygulanan tedavi amaçlı olan uzakdoğu masajıdır.

7. Psişik (Ruhsal) Masaj

7. Psişik (Ruhsal) Masaj

Psişik masaj, farkındalığı içeren bir enerji çalışması biçimidir ve iyi yapıldığında size içgörü sağlayabilir. Kişinin kendini daha iyi tanımasıyla ve huzur bulmasıyla ilgili bir terapidir.

8. Kraniosakral terapi

8. Kraniosakral terapi

Kraniosakral terapi, vücudun kafatası ve bel kemiği bölgesinin, kemikler, sinirler, sıvılar ve bağ dokularını kapsayan kraniosakral sistemi dengelemek için çok hafif dokunuşlar kullanan bütünsel bir iyileştirme uygulamasıdır.

9. Refleksoloji

9. Refleksoloji

Kökeni uzak doğu’ya uzanan Refleksoloji, vücuttaki gerilimi almak ve nörolojik hastalıklarda destek tedavi sağlamak amacıyla, ayaklardaki belirli noktalara uygulanan bir masaj tekniğidir.

10. Aromaterapi masajı

10. Aromaterapi masajı

Aromaterapi Masajı bitki özlerinden elde edilmiş karışımlardan hazırlanan masaj yağları kullanılarak uygulanan bir masaj yöntemidir. Bu masajda dikkat edilen, temponun düşük ve hareketlerin şiddetinin hafif olmasıdır. Rahatlatıcı, gevşetici ve dinlendirici özelliğe sahip bir masajdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sıcak Taş Terapisi

11. Sıcak Taş Terapisi

Sıcak Taş Terapisi ısıtılmış taşların kullanıldığı bir masaj şeklidir. Taşlardan emilen ısı kan dolaşımını artırır ve hücrelere daha çok kan hücresinin iletilmesine yardımcı olur.

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz...

Bu içeriklerimizi de okumak isteyebilirsiniz;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
25
5
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tırtıl Savar

Kulunc kiriyoz biz

hipotalamus

Hepsi çocuklarım, birini birinden ayırt edemem :)Profesyonellik evet lazım ama gerçekten bilerek ve özenerek masaj yapan bir masör-masöze denk gelince masajı... Devamını Gör

Oğuzhan Yılmaz

kanatlar kısmı etkileyici pahalı kısmına girmeseydiniz.. :D

afilliisim

hamam da bol köpüklü çatur çuturlu masaj diyorum