Görüş Bildir
Haberler
Muhalefet, Başarır ve Türkkan'ın Fezleke Görüşmelerine Katılmıyor

Muhalefet, Başarır ve Türkkan'ın Fezleke Görüşmelerine Katılmıyor

CHP'li Ali Mahir Başarır ve İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının görüşüleceği TBMM'deki karma komisyon toplantısına CHP ve İYİ Parti’nin ardından HDP de katılmama kararı aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın yargılandığı mahkemede yaptığı konuşma sebebiyle, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında da asker yakınını kaybeden bir kişiye hakaret etmesi sebebiyle soruşturma açılmış, iki milletvekilinin haklarındaki fezlekeler TBMM’ye gönderilmişti.

İki vekilin dokunulmazlık dosyaları yarın Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nda görüşülecek. CHP ve İYİ Parti ile birlikte HDP de yarınki komisyon toplantısına katılmama kararı aldığını bildirdi.

"Oradaki tiyatroya alet olmayız"

"Oradaki tiyatroya alet olmayız"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, yarın iki milletvekilinin dokunulmazlıkların kaldırılmasının görüşüşeceği karma komisyon toplantısına İYİ Parti ile birlikte katılmama kararı aldıklarını duyurdu.

Özel, 'Böyle bir toplantıya katılmayı, büyük bir hukuksuzluğu, büyük bir eşitsizliği meşrulaştırmak olarak görüyoruz. Bin 700 tane dosya dururken bu dosyaların çekilip getirilmesinin açıklanması gerekiyor' dedi. Özel, şöyle devam etti:

'Biz, oradaki bir tiyatroya alet olmayız, parça olmayız. Onlara verilecek tek bir milletvekilimiz, onların karşısına çıkıp onları meşrulaştıracak bir tek kelimemiz yok. Gitsinler, ittifak ortakları MHP’yle birlikte el ele, diz dize otursunlar ve iki milletvekilinin dokunulmazlığı üzerinden saray mühendisliğini sahneye koysunlar bakalım. Onları birbirleriyle baş başa bırakıyoruz.'

"Seçim çalışması"

"Seçim çalışması"
İçeriğin Devamı Aşağıda

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu da Meclis’te bekleyen 1759 dokunulmazlık dosyasından iki dosyanın seçilmesinin meşru olmadığını ifade ederek, 'Bu bize ve CHP’ye yönelik seçim çalışmasıdır' dedi.

"İlkesel tutum aldık"

"İlkesel tutum aldık"

HDP de karma komisyon toplantısına katılmama kararı aldı. İlkesel bir tutum aldıklarını kaydeden HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Katılsak bile hayır oyu verecektik. Bunun ilkesel bir tutum olduğunu söylüyoruz' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın