Görüş Bildir
Haberler
Muğla'da Erdoğan Mitingi Öncesi ve Sonrası 104 İşçi Gözaltına Alındı

Muğla'da Erdoğan Mitingi Öncesi ve Sonrası 104 İşçi Gözaltına Alındı

Ulaş
06.08.2014 - 18:07 Son Güncelleme: 06.08.2014 - 23:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Muğla’da yapacağı miting öncesi, özelleştirme karşıtı eylemler yapan 300 Yatağan termik santral işçisinin kente girişine izin verilmedi. Yasağı protesto için Muğla- Marmaris yolunu kapayan işçilere polis müdahale etti. Miting öncesi ve sonrasında 104′ü işçi 106 kişi gözaltına alındı.

Yeniköy ve Yatağan termik santrallerinin özelleştirilmesine tepki olarak 300 günü aşkın süredir direnişte olan işçiler, Muğla’da konuşacak Erdoğan’a seslerini duyurumak için 15 otobüsle kent merkezine hareket etti.

Muğla girişinde TOMA ve 500 kişilik çevik kuvvet timiyle barikat oluşturan polis 17.15 sıralarında otobüsleri durdurdu. Kent merkezine alınmayan işçiler kararı protesto için Muğla- Marmaris yolunu araç trafiğine kaparken, miting için çevre il ve ilçelerden kent merkezine gelen AKP’liler işçilere tepki gösterdi.

Geçişlerine izin verilinceye kadar yolu açmayacağını söyleyen işçiler ‘İşçiye değil hırsıza barikat’ , ‘İş, ekmek yoksa barış yok’ , ‘KİT’ler vatandır vatan satılmaz’ , ‘Yatağan Soma olmayacak’ ve ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları attı.

Eylem nedeniyle Muğla- Marmaris yolunda yaklaşık üç kilometrelik araç kuyruğu oluşurken, polis işçilere müdahale ederek yolu yeniden trafiğe açtı. Erdoğan’ın mitingi öncesi ve sonrasında ikisi TGB’li, 104′ü işçi olmak üzere 106 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Erdoğan’ın 8 Temmuz’daki Denizli mitingi öncesinde de polis barikatıyla karşılaşan işçiler kent merkezine alınmamıştı.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/basbak...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0