Görüş Bildir
Haberler
Müezzinoğlu 'Gelişmiş Ülkelerde Ortalama 72' Dedi: Sosyal Medyanın Gündemi Emeklilik Yaşının Yukarı Çekilmesi

etiket Müezzinoğlu 'Gelişmiş Ülkelerde Ortalama 72' Dedi: Sosyal Medyanın Gündemi Emeklilik Yaşının Yukarı Çekilmesi

FreiGeist
29.05.2017 - 11:38 Son Güncelleme: 29.05.2017 - 14:29

Gözler milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı fonu ve fonun detaylarına odaklanmışken hükümetten 'mezarda emeklilik' eleştirilerine yol açan bir açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu 'Gelişmiş ülkelerde ortalama emeklilik yaşı 72, bizde yeni 52 oldu. Onlar emeklisine 17 yıl maaş öderken biz 27 yıl ödüyoruz. Bu doğru değil. Bu sistemi sürdüremeyiz, yaşı yükseltmeye çalışıyoruz' dedi. 

Emeklilik yaşı, sosyal medyanın gündeminde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bakanlığının kıdem tazminatına ilişkin çalışmasının bugün Bakanlar Kuruluna sunulacağını açıkladı. Müezzinoğlu, Kanal 7 televizyonunda yayınlanan Başkent Kulisi programında çalışma hayatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaşa takılan emeklilerin durumuna ilişkin bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine Müezzinoğlu, şunları söyledi:

'Gelişmiş ülkeler, gayri safi milli geliri 20-30 bin avro veya dolar olan ülkelerde ortalama emekli yaşı 72, bizde daha yeni 52 oldu. Gelişmiş ülkeler emeklisine ortalama 17 yıl maaş öderken biz emeklilerimize ortalama 27 yıl maaş ödüyoruz. Bu sistemin sürdürülebilirliği yok. Bu sistemi ancak gençlerden alarak, ülkenin büyümesinden, dünya ile rekabetinden alarak sürdürebiliriz. Bu doğru değil. 65'ten önce emeklilik olan tek bir ülke bulamazlar. Biz de 2036'da kadınları 58'e, erkekleri de 60'a taşımaya çalışıyoruz emeklilik yaşında. Yaşa takılma durumunda, herkesin hedef yaşa konsantre olması lazım.'

Öte yandan Bakan Müezzinoğlu, hangi gelişmiş ülkelerde ortalama emeklilik yaşının 72 olduğuna ilişkin detay vermedi.

Öte yandan Bakan Müezzinoğlu, hangi gelişmiş ülkelerde ortalama emeklilik yaşının 72 olduğuna ilişkin detay vermedi.

Hangi ülke kaç yaşında emekli oluyor? Detayları buradan inceleyebilirsiniz.

Doğruluk Payı'dan Bakan Müezzinoğlu'na Twitter'dan yanıt: "OECD ülkelerinde emeklilik yaşı ortalaması erkeklerde 65, kadınlarda 63"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası emeklilik yaşının yukarı çekileceği iddialarına ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi:

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası emeklilik yaşının yukarı çekileceği iddialarına ilişkin bir soru üzerine  şunları söyledi:

'Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2036 yılına gelindiğinde, Türkiye'de kadınlarda emekliliğin 58, erkeklerde ise 60 yaşına çekilmesini sağlayacak bir planlama yapıyor. Bu çerçevede, mevcut yasal yapı devam edecek. Şu anda çok güçlü bir şekilde emeklilik yaşının ileriye çekilmesiyle ilgili bir çalışma söz konusu değil.'

Sosyal medyada "emeklilik yaşı" açıklamasına gelen bazı yorumlar ise şöyle 👇

Sosyal medyada "emeklilik yaşı" açıklamasına gelen bazı yorumlar ise şöyle 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
410
154
30
17
11
9
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

Seçimlerde " bizden önce emeklilik yaşı 50-60 dı, biz geldik 72 ye çıkardık" deseler alkışlayacak bir kitle var nede olsa...

Yağmur

o kadar salaklar

Emrah Cekic

Panik yapmayın biz gelişmiş ülke değiliz.

Pasif Kullanıcı

Sanki biz gelismis ulkeyiz de bizi onlarla kiyasliyorlar. Bu resmen adiliktir lan siz nasil bir seysiniz ya

ozok

Nasıl yaratıklar olduklarını bizde gerçekten anlayamadık.