Görüş Bildir
Haberler
Mozilla, Firefox OS Konusunda Strateji Değiştiriyor

Mozilla, Firefox OS Konusunda Strateji Değiştiriyor

ATKN
25.05.2015 - 10:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

Akıllı telefon piyasasındaki düşük fiyatlı fakat yeterli donanıma sahip olan cihazların satış oranı yüksekliğindne yararlanmak ve bunu kendi lehine kullanmak isteyen Mozilla, ürettiği düşük bütçeli Firefox OS cihazlardan sonra şimdi de kalite odaklı cihazlar üreteceğini açıkladı.

Bugüne kadar piyasaya sunulan bir iki Firefox OS akıllı cihaz dışında diğer tüm Firefox OS cihazların uygun bütçeli cihazlar olduğunu biliyoruz. Daha çok orga segmente hitap eden ürünler ile öne çıkmak isteyen Mozilla, bir sonraki Firefox OS cihazın daha çok kalite odaklı olacağını ve bu nedenle fiyatının da daha yüksek olacağını açıkladı.

Mozilla CEO'sı Chris Beard'ın yaptığı açıklamada her şey çok açık olarak ifade edilmemesine rağmen, yakın gelecekte göreceğimiz yeni Firefox işletim sistemli akıllı telefonun piyasadakilere göre daha kaliteli olacağını söyleyebiliriz.

Akıllı telefon ve tablet piyasasında bulunan firmaların neredeyse hepsinin uygun bütçeli cihazlar üretmesine rağmen, aynı zamanda en az bir tane amiral gemisi diyebilecekleri şık tasarımlı, yüksek performanslı ve pahalı bir telefon da üretiyorlar. Bu nedenle Mozilla'nın da bu tür bir hamleye ihtiyacı olduğu çok açık. Fakat bu hamle Mozilla için adeta bir kumar niteliğinde. Henüz diğer firmalar kadar pazara giriş sağlayamayan Firefox OS cihazlar, Mozilla'nın başarısız olmasını da sağlayabilir.

Türkiye'de satışa sunulmayan ve çok fazla kişinin haberdar olmadığı telefonlar bakalım yakın zamanda popüler olmayı başarabilecekler mi?

Tamindir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0