Görüş Bildir
Haberler
Morgan Stanley'e Göre: Gezegendeki İlk Dolar Trilyoneri Elon Musk Olacak

Morgan Stanley'e Göre: Gezegendeki İlk Dolar Trilyoneri Elon Musk Olacak

Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından biri olan Morgan Stanley'in tahminlerine göre, 241 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, gezegendeki ilk dolar trilyoneri olacak. Uzmanlar, 50 yaşındaki iş insanın uzay şirketi SpaceX'in uzay endüstrisine yapılan yatırımlarda büyük bir etkiye olduğunu ve dünyanın en değerli şirketi olabileceğini açıkladı.

ABD’li Morgan Stanley bankasından uzmanlar,şimdiye kadar servetinin çoğunu elektrikli otomobil şirketi Tesla'dan kazanan Musk'ın, uzay firması SpaceX'ten çok daha fazla para kazanabileceğini tahmin etti.

SpaceX Escape Velocity başlıklı çalışma kapsamında finans analisti Adam Jones, Musk'ın 2002'de kurduğu şirketin 'roketler, fırlatma araçları ve destekleyici altyapı açısından neyin mümkün olduğuna dair her türlü ön yargıya meydan okuduğunu' belirtti.

'Pek çok yatırımcımıza göre SpaceX dünyanın en değerli şirketi olacak'

'Pek çok yatırımcımıza göre SpaceX dünyanın en değerli şirketi olacak'

Jones, 'Birden fazla müşteri bize Elon Musk'ın dünyadaki ilk trilyoner olup olmayacağını sordu. Pek çok yatırımcımız  SpaceX'in nihayetinde dünyanın en değerli şirketi olabileceğini aktardı. 

SpaceX'in insanları Ay’a  götürebilecek Starship gibi yeniden kullanılabilir roketleri ve Mars ile ilgili projeleri yatırımcı beklentilerini değiştirme potansiyeline sahip. Starship'ten önce uzay hakkında konuşmak, Google'dan önce internet hakkında konuşmak gibidir” diye konuştu.

Değeri 200 milyar dolar olabilir

Değeri 200 milyar dolar olabilir

Diğer taraftan Jones, SpaceX'in halihazırda 200 milyar dolar değerinde olabileceğini ve uzay altyapısı, uydu gözlemleri ve derin uzay araştırmaları da dahil olmak üzere çok sayıda  potansiyel endüstriyi kullandığı için değerinin daha da yükselebileceğini tahmin ettiğini açıkladı.

Musk’ın yüzde 48’ine sahip olduğu SpaceX, bu ayın başlarında ikincil bir hisse satışında 100 milyar dolar değerindeydi ve bu da onu internet devi ByteDance'in ardından dünyanın en büyük ikinci özel şirketi haline getirdi.

Jeff Bezos'la sürekli yer değiştiriyor

Jeff Bezos'la sürekli yer değiştiriyor

Öte yandan Musk, Ocak 2021'de Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u geçerek dünyanın en zengin insanı oldu, ancak yılın ilerleyen zamanlarında ikili sürekli yer değişti.

Bloomberg milyarderler endeksinin son verilerine göre Musk’ın 241 milyar dolarlık serveti olduğu tahmin ediliyor, bu da onu Bezos’tan 42 milyar dolar daha zengin hale getiriyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

btc de manipülasyon yapmaya devam etsin... batanlardan biri vurur bunu amk hayrını göremez parasının

feyk

spacex'in inanilmaz buyuk potansiyeli var, tek basina yeni bir sektor yaratiyor. isler dogru giderse elon musk'i 21yy in rockefeller'i yapmasi olasi. rockefe... Devamını Gör