Görüş Bildir
Haberler
Moda ve Değişen Etkileri

etiket Moda ve Değişen Etkileri

Nereden Geliyor
31.07.2014 - 11:04 Son Güncelleme: 31.07.2014 - 13:50

Modanın insanları etkileme gücüne kavuşmasından bu yana ciddi anlamda artan bir etkiden (savaş ve ekonomik kriz dönemlerini saymazsak) söz etmek mümkün. Bu etkinin artmasını sağlayan kadınlar, medeniyete olan etkileri gibi bu konuda da yön ve ilham verici bir konumdadırlar. Son yıllara bakıldığında ise moda ile ilgili olarak söylenebilecek olan sözlerin değişmeye başladığını görmekteyiz. Burada üzerinde durulması gereken konu, modayı sadece tekelleşmiş olan markaların şekillendirmediği. Önceleri, hem moda şehirlerinde defilelerini, ve reklamlarını en iyi şekilde yapan önemli uluslararası markalar kullandıkları sinema ya da tv yıldızlarıyla da bu etkileri oldukça vurguluyorlardı. Yapılan imaj çalışmaları ve reklam konumlandırmaları, her alanda seçim konusunda önemli bir yönlendirme ve manipülasyon sağlamaktaydı.

Modanın Şimdiki Durum Ne Halde?

Moda eskisi kadar belirli markaların tekelinde kalmış durumda değil. Buna hem insanların daha geniş bir vizyona sahip olmaları hem de çok sayıda yeni markanın çıkmış olması neden oldu. Eskisi kadar kolay bir manipülasyondan söz edilmiyor. Her ne kadar günümüzde etkileri sürse de modayı şekillendiren bir kaç önemli marka değil, artık. İnsanlar internetin sağladığı iletişim yollarını kullanarak, çok daha özgün ve yerinde seçimler yapamaya başladı. Modanın sona erdiği gibi yanlış bir sonuç çıkmamalıdır, bundan. Aksine çok daha seçici bir moda anlayışının oturmaya yavaş yavaş başladığını söyleyebiliriz.

Moda Değişimi Neleri Etkiledi?

Öncelikli olarak bu değişimle ilgili olarak olumlu olduğu fikrine sahibiz. Yine dünyanın bir ucundaki şarkıcının giydiği saçma kıyafetler üzerinden reklam yapmaya çalışan ve bunu hala öyle ya da böyle başaran firmalar mevcut. Ancak daha az alan kaplayan eski tekeller, şimdi çok daha büyük bir rekabetle karşı karşıya kalmış durumda.

Kaynak: http://modafan.org/moda-ve-degisen-et...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın