Görüş Bildir
Haberler
Mitra Ne Demek? Mitra Anlamı Nedir?

Mitra Ne Demek? Mitra Anlamı Nedir?

Müge Kakşi
01.05.2021 - 00:48

Ekranların sevilen dizisi Kırmızı Oda'da bu akşam yeni bir konuk oyuncu vardı. Mitra karakterine hayat veren güzel oyuncu Melisa Aslı Pamuk oldukça beğenilirken oynadığı karakterin hikayesi de bir o kadar dikkat çekti. Karakterin isminin alışılmışın dışında olduğunda izleyiciler anlamını sorgulamaya başladı. Peki Mitra ne demek? Mitra anlamı nedir? İşte Kırmızı Oda Mitra isminin anlamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mitra Ne Demek?

Mitra Ne Demek?

Mitra, (Hinduizm) dürüstlük ve arkadaşlık tanrısı, Antik Roma’da eski bir din. 

Mitra, Zerdüştlük dininde ahit, yemin, anlaşmadan sorumlu ilahi varlık. Sözleşmelere uyulmasını denetlemenin yanında her şeyi gören; gerçeğin, sığırların, hasadın ve suyun koruyucusu olduğuna inanılır. 

M.Ö. 4. yüzyılda Roma Cumhuriyeti’nde yaygınlaşan Mitraizm, kaynağını Fars ya da Zerdüşt kaynaklarındaki Mitra’dan alır. 

Mitra’nın mi-it-ra- olarak bilinen ilk kaydı Van Gölü’nün güneyindeki Hurri krallığı Mitannilerle Hititler arasında M.Ö. 1400 tarihli barış antlaşmasında, dört diğer Hint-Ârî geleneğinden tanrıyla birlikte şahit ve koruyucu olarak belirtilişidir. Daha sonra Vedaların en eski bölümlerinde gözükürken son hâlini Avesta’da alır. Güneş ve güneş ışığıyla tasviri dışında dostluk, doğruluk, arkadaşlık gibi kavramlarla da ilişkilendirilmiştir. 

Sanskritçede dost ve arkadaş olarak geçerken Avesta’ya sözleşme, anlaşma olarak geçer.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın