Görüş Bildir
Haberler
Miskin Halleriyle Herkesin Sevgisini Kazanan Koalalar da 'Fonksiyonel' Olarak Tükenen Hayvanlar Arasına Girdi!

Miskin Halleriyle Herkesin Sevgisini Kazanan Koalalar da 'Fonksiyonel' Olarak Tükenen Hayvanlar Arasına Girdi!

Pandalarda yaşadığımız korku tam geçti derken şimdi de listeye koalalar eklendi. Koalaların işlevsel tükenmesiyle ile ilgili içeriğimizi Unilad'den sizler için derledik...

Kaynak: https://www.unilad.co.uk/animals/koal...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hayvan hakları savunucularına göre; koalalar, işlevsel olarak tükenen hayvanlar arasında.

Avustralya Koala Vakfı, vahşi doğada 80.000 koala kaldığını bildirdi. Bu sayı size çokmuş gibi gelebilir fakat bildirilen miktardaki koalalar, yeni bir jenerasyon üretecek kadar yeterli değil. 

İşlevsel tükenme; tür nüfusu kendi çevresini etkileyemediğinde, yaşayan yetişkin kalmadığında veya geride kalan az miktardaki yetişkin hayvanın genetik hastalıklar yüzünden ölmesi üzerine meydana gelir. 

Vakfa göre; koala yaşama ortamıyla bilinen devlet koruması altındaki 128 bölgeden 41'inde koala nesli tükendi.

Koalalar, yer değiştirmeye eğimli oldukları için takip etmesi zor olmasına rağmen araştırmacılar, türün sayısında ciddi bir azalma olduğunu düşünüyor.

2016'da yapılan araştırmaya göre; Avustralya'da 330.000 koala kaldı fakat MailOnline, bu sayının en az 144.000, en çok da 600.000 olabileceğini bildirdi.

Koalaların azalması ise ormansızlaşma ve küresel ısınma sonucunda oluşan sıcaklık dalgalarından kaynaklanıyor. Son zamanlarda yapılan araştırmalar, ülkedeki yoğun sıcak hava dalgası sonucunda binlerce koalanın dehidrasyondan (sıvı kaybı) dolayı öldüğünü gösterdi. 

Koalalar, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin derlemesine göre; 2012 yılından beri IUCN Tehdit Edilen Türlerin Kırmızı Listesi'nde yer alıyor.

1890 ve 1927 yılları arasında, yaklaşık olarak 8 milyon koala kürkleri için öldürüldü ve Londra'ya gönderildi.

1890 ve 1927 yılları arasında, yaklaşık olarak 8 milyon koala kürkleri için öldürüldü ve Londra'ya gönderildi.

Koala Vakfı Başkanı Deborah Tabart, doğal türleri kurtarmak için acil bir eylem başlatılması yönünde Avustralya Başbakanı'na çağrıda bulundu.

Deborah Tabart'ın sözleri şu şekilde:

Deborah Tabart'ın sözleri şu şekilde:

'Mayıs ayındaki seçimden sonra 2016 yılında yazılmış ve yürürlüğe girmeye hazır olan Koala Koruma Yasası'nın kanunlaştırılması için yeni başbakana çağrıda bulunuyorum.

Koalaların geleceği sizin ellerinizde.'

Queensland, Yeni Güney Galler ve Avustralya Başkent Bölgesinde bulundan koalalar, hassas türler listesine girdi.

Güney Avustralya'daki koalalar, hassas türler listesine alınmamasına rağmen; yerel halk, bölgede yaşayan koala nüfusunun çoktan bittiğini düşünüyor. 

İşlevsel tükenme, ekosistemde etkisi olamayacak kadar az sayıda olan türlere deniyor. Fosil araştırmalarıyla birlikte, koalaların Avustralya ekosistemine olan etkisi 30 milyon yıl öncesine dayanıyor. Koalaların ekosisteme katkısı ise, ağaçların üst bölgelerindeki yaprakları yiyerek ormanları daha sağlıklı bir hale getirmek ve gübrelenmeye katkıda bulunmak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
6
4
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kalem Kelam

Bir bizim neslimiz tükenmedi gitti. ..