Görüş Bildir
Haberler
Mısır'da 6 Kişi İdam Edildi

Mısır'da 6 Kişi İdam Edildi

Batuhan
17.05.2015 - 11:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mısır'da ölüm cezasına çarptırılan Ensar Beyt el-Makdis örgütüne mensup 6 kişinin idam edildiği bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 'Kahire'nin kuzeyindeki Musturut askeri kontrol noktasına bombalı saldırı düzenlemek, terör örgütüne üye olmak ve terör faaliyetlerinde bulunmak, silahlı eğitim almak, donanma gemilerine ve askeri tesislere saldırı düzenlemek' suçlamalarıyla yargılanan ve ölüm cezasına çarptırılan Ensar Beyt el-Makdis örgütüne mensup 6 kişinin cezası infaz edildi.

Kahire'nin kuzeyindeki Musturut'ta kontrol noktasına 15 Mart 2014'te düzenlenen saldırıda 6 asker hayatını kaybetmişti.   

Askeri Yüksek Mahkeme, Musturut'taki olaya karıştıkları gerekçesiyle Ensar Beyt el-Makdis örgütüne mensup 7 kişi hakkında verilen idam cezasını 24 Mart 2015'te onaylamıştı. Söz konusu dava kapsamında bulunan ve hakkında idam cezası uygulanmayan bir kişiye ilişkin ise bilgi verilmedi. 

Güvenlik güçleri, Ensar Beyt el-Makdis örgütünün El-Kaylubiyye'ye bağlı Arap-Çerkes Köyü'ndeki karargahına baskın düzenlemişti. Dava kamuoyunda bu köyün ismiyle anılıyordu.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından özellikle Sina Yarımadası'nda düzenlenen bazı saldırıları üstlenmesiyle adını duyuran ve nisan 2014'te 'terör örgütü' ilan edilen Ensar Beyt el-Makdis, 10 Kasım 2014'te DAEŞ liderine biat ettiğini, daha sonra da adını 'Sina Vilayeti' olarak değiştirdiğini açıklamıştı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0